Seuraa 

Luin jostain, että Haikaranpesässä äidin ja vauvan mukana pitää koko ajan olla tukihenkilö. Tuleeko miehesi sinne siis mukaan? Entä lapset - voiko sisaruskin olla koko ajan mukana? Mietimme tässä juuri eri vaihtoehtoja, kun synnytyssairaalaa kysytään varmaan jo taas ekassa neuvolassa (ainakin viimeksi kysyttiin, niin hullua kuin se onkin!) Mietityttää sekin, että jos lasta ei saa mukaan, niin mihin sitten (jos lähtö tulee vaikka yöllä) - ja voiko mies sitten olla tukihenkilönä sairaalassa koko ajan...

Eli miten te aiotte tehdä?

Kommentit (5)

Se on edellytys, että tukihenkilön on oltava sekä synnytyksessä että sen jälkeen. Olin juuri siellä valmennuksessa, ja kätilö sanoi että äidillä

on kolme tehtävää: synnyttää, imettää ja levätä. Tukihenkilö huolehtii kaikesta muusta. (tietysti kätilöiltäkin saa apua tarvittaessa), mutta tukihenkilö mm.hakee ruoan jne. Haikaranpesässä on vähän henkilökuntaa, esim.lastenhoitajia ei ole ollenkaan, eli vauva on kokoajan vierihoidossa.Sisarukset saavat olla mukana perhehuoneessa, mutta ehdottomasti eivät synnytyksen aikana mukana sairaalassa...ja sehän nyt onkin ihan ymmärrettävää, koska siellä on muutenkin vähän henkilökuntaa:)

Meillä esikoinen on tulossa mukaan perhehuoneeseen ja näytti jo valmennuksen aikana viihtyvän hyvin-väkisin piti lähteä kotiin:) Siellä on paljon kivoja leluja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko perusero se, että tuolla lapset voi olla mukana? Onko niin, että " tavallisissa perhehuoneissa" sisarukset eivät voi olla?Niin ja en muuten ole ottamassa esikoista mukaan synnytykseen, vaikka kysymyksestäni saakin sellaisen kuvan :)))Me teemme siten, että kun lähtö tulee, esikoinen menee isovanhempien luokse, mutta kunhan synnytys on takana, saa hän tulla meidän mukaamme perhehuoneeseen, jos itse haluaa.

Mutta ainakin kun vuonna 2002 synnytin, ei miehen tarvinnut ihan 24h olla paikalla vaan kävi välillä esikoisen kanssa ulkona ja työpaikallaan kääntymässä. Naapurihuoneen mies taisi käydä ihan töissä päiväaikaan ja oli vain illat, yöt ja aamut perhehuoneessa, onkohan tästä käytännöstä nyt poikettu?Synnytyksen ajan meilläkin esikoinen oli mummilassa, mutta sen jälkeen kanssamme perhehuoneessa. Oli aivan ihanaa olla alusta saakka kaikki yhdessä, enkä kokenut samanlaista babybluesia kuin ekan synnyttyä kun ikävä mieheen iski aina kun hän illalla lähti kotiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat