Seuraa 

Eli meidän poika 2,5-vuotta ja nyt ollaan oltu ilman vaippoja kohta kas viikkoa. Poika ei kuitenkaan enää suostu potalle tai pöntölle ollenkaan, vaan ihan kaikki tulee housuun.

Muutama kuukaus sitten alettiin olla aina kotona ilman vaippaa ja se meni tosi hienosti, aina kun pojalle tuli hätä hän tuli sanomaan ja mentiin pöntölle pissalle.

Kaks viikkoa sitten vaan päätin, että nyt loppuu meidän vippailut, koska pöntöllä käynti kävi jo niin hyvin ja syksyllä on tullossa toinenkin lapsi, joten nyt kesällä ois hyvä aika päästä vaipoista eroon. Jätettiin sitten heti kerralla vaipat päivä käytöstä pois ja tietenkin selitettiin pojalle, että hän on jo iso ja ei tarvi enää vaippaja, että vaan vauvat käyttää vaippoja jne. Poika tunuti hyväksyvän asian ensin hyvin ja ei pyytänyt vaippaa takaisin.Nyt poika ei kuitenkaan enää käy pöntöllä (eikä potallakaa) ollenkaan. Väkisin poikaa ei tietenkään saa pöntölle istumaan ja ihan kaikkea muuta on kokeiltu lahjonnasta kiristykseen. On puhuttu nätisti ja yritetty selittää. Poika vaan on sitkeä ja ei suostu pöntölle, kakka ja pissa tulee housuun monta kertaa päivässä.

Nyt alkaa tuntua kovin turhauttavalta, kun ei poika edes yritä, me ollaan kehuttu jo pelkästä pöntöllä istumisesta ja sillon harvoin kun ollaan poika pöntölle saatu ja pissa on tullut ollaa laulettu ja hurrattu ja taputettu jne.

Hankalimmalta tuntuu se, että tiedetään, että poika osaa kyllä käydä pöntollä halutessaan ja tuntee, kun pissattaa, mutta hän on nyt vaan päättänyt, että ei huvita käydä pöntöllä. Toki ymmärrän, että joskus voi olla niin että poika ei huomaa, että pissattaa. Mutta jatkuva huosuun pissaaminen kyllästyttää, kun tiedän että hän osaa, koska osasi aikasemmin kotona.

Onko mitään tehtävissä? Pitääkö vaan taistella sinnikkäästi vai onko tämä merkki, että poika ei olekkaan valmis vielä.

Neuvoja kaivataan!

Kommentit (2)

ja on melkolailla päiväkuiva, kotona ja lyhyillä reissuillakin jo ilman vaippaa. Myös päikkärit menee pikkareissa, mutta yöksi on vielä vaippa laitettu; tosin se on hyvin usein kuiva aamulla.Meillä on otettu " porkkanaksi" se, että jos housut pysyy koko päivän kuivana, tyttö saa illalla kolme rahaa (onneksi ei ymmärrä rahojen kokoa =0)) säästöpossuun. Muutaman kerran päivän mittaan muistutetaan, että taitaa olla rahaa tulossa illalla... Jos pöksyt kastuu, rahaa ei tule ja sen on tyttökin hyväksynyt mukisematta.Toisena asiana totesimme tänään, että taitaa olla parasta ettei hirveästi kysellä, että pissattaako, mennäänkö potalle /pöntölle. Tyttö ei nimittäin enää välttämättä vastaa kysymykseen tai sitten vastaa kieltävästi ja hetken päästä voikin olla housut märkänä. Annoimme tänään käydä omia aikojaan pissalla ja kappas vaan, homma toimi hyvin: kaikki pissat tuli pottaan. Kakat on tullut sinne jo pitkän aikaa. Ulkoleikkien aikana potta onkin monesti kuistilla, että ehtii paremmin pissahädän yllättäessä (leikkiessä ei malta lähteä ajoissa pissalle).Ehkä näissä kuivaksiopettelu asioissa tarvitaan vähän oveluutta... ;0)

Jos pottailu alkaa rasittaa jo vanhempiakin (siivoaminen) voi olla kaikkien mielenrauhan kannalta parempi pitää taukoa.Vai mitä mieltä kokeneemmat ovat???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat