Seuraa 

Tällästä ongelmaa meillä:Esikoinen kohta 1v7kk, toinen tyttö 5kk.

Nuorempi on nukkunut jo melkein kolme kuukautta yöt heräämättä (!!!) mikä on aivan ihanaa. MUTTA tämä vanhempi tapaus herää monta kertaa yössä huutamaan. Huutaminen loppuu VAIN saadessaan maitoa pullosta, saattaa siis vetää monta pullollista yössä. Illalla on tosi huono syömään eli me miehen kanssa ollan sitä mieltä, että nälkäänsä huutaa. Mutta milläs illalla saat ruokaa suuhun, kun ei syö. Joskus on saattanut illalla syödä edes vähän, silloin nukkunut huomattavasti paremmin. Ahistavaa. Neuvolasta ei saa mitään apua. Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa? Neuvoja, vinkkejä???Niin ja me nukutaan koko porukka samassa huoneessa. Eli pitäiskö laittaa lapset eri huoneisiin ja huudattaa vanhempaa eikä antaa pulloa vai miten? Nuorempi tosi hyvä nukkumaan, mutta heräähän sekin välillä, kun toinen huutaa täyttä kurkkua... Ja kiva ois itsekin joskus nukkua...Kommentteja kiitos!!!taavi ja tyttöiset

Kommentit (5)

Jep, pakko vaan alkaa olla lujana ja alottaa kunnon vierotus! Miehellä alkaa huomenna yövuorot ja aattelin sillon alottaá " tiukan linjan" . Saan sitten itse nukuttua päivällä, kun mies on nukkunut yövuoron jälkeen päivään asti.

Meidän vanhempi oli myös yöllä maitoa kittaava, vaikka jotain söi illakin (ei ole koskaan syönnyt paljon, kun taas veljensä syö iltaisin paljon). Viisas lastenlääkäri totesi pojan ollessa reilun vuotinen, ettei enään tarvitse yöpalvelua, ei ainakaan maitoa ja antoi vinkin päästä maidosta eroon. Aluksi maito korvataan puoleksi vedellä, sitten muutaman yön välein vähennetään maidon määrää, jolloin lopuksi pullossa on iltamaidon " huuhdevesi" ja siitä sitten siiryttiin veteen ja samalla ryhdyin vähentämään juoman määrää. Meillä poika joi havahtuessaan aina pöydällä olleen pullon tyhjäksi (oli siinä juotavaa 200 tai 20ml), joten pöydällä oli useita pulloja, joissa kussakin lopulta oli tilkka juotavaa, sitten lopuksi vähensin pullot väheitellen pois.Onnea yritykseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

paitsi että maito ei kelvannut, vaan lipitti tissimaitoa pitkin yötä tuon ikäisenä. Kun vieroitusta yritettiin, meni ensimmäiset pari viikkoa ihan hyvin, mutta sitten huudon määrä ja laatu alkoivat kasvaa sietämättömälle tasolle (naapureita ajatellen) ja jouduimme antamaan periksi ja jatkamaan tätä öistä syömistä vielä. Nyt kun lapselle tuli mittariin 2v7kk ja olimme jutelleet asiasta jo pari kuukautta, sanoin sitten eräänä iltana, että nyt ei enää yöllä saa tissiä, kun olet jo noin iso poika ja ... Heräsi parina yönä vakioaikoihinsa, mutta ei itkenyt yhtään, pyöriskeli vain levottomana. Nykyään nukkuu yöt läpeensä - paitsi n. kerran viikossa, jolloin meillä herätään klo 3 ja valvotaan pari tuntia tai sitten aamu alkaa jo tähän aikaan, kun ei kuulemma vain nukuta enää. No, tätä klo 3:n herätystä meillä oli rintamaidonkin aikaan, että ei tullut yllätyksenä, mutta muina öinä nukutaan n. 6:een asti. Varaudu siis siihen, että vastustusta tulee ja aamut aikaistuvat. Tsemppiä!

Tulinpa nyt tänne kertomaan kuulumisia.Mulla on nyt ollut kolme maidotonta yötä tuon esikoisen kanssa.

Ekana yönä heräsi jo tunti nukkumaan menon jälkeen ja huusi 20 minuuttia maitoa kunnes suostui käymään nukkumaan. Heräsi puolen yön aikaan vielä uudestaan, mutta nukahti melkein heti takaisin. Toisena yönä heräsi puolen yön aikaan vain kerran ja puolen minuutin huudon jälkeen laittoi kiltisti pään tyynylle ja veti peiton korviin ja nukahti. Ja eilen eli kolmantena yönä ei herännyt kertaakaan!!! Eli sain tosi pitkästä aikaa nukkua ruhtinaalliset kahdeksan tuntia yöunta putkeen!!! Että jospa tämä tästä!taavi ja tytöt

Veden kanssa puljaten se meilläkin vähentyi, sitten flunssakausia tuli ja meni, jolloin tuli takas maitopullo, ja sitten kertaheitolla poistettiin vasta, kun sitä maitopulloa (tai vesipulloa siinä vaiheessa öisin) vaan pureskeltiin, eikä juotu kuin lipaus. Yöheräämiset jäi siihen paikkaan, kun pullo jäi pois, ja parissa päivässä tai vuorokaudessa oppi syömään iltapalan. Se vaan oli ja on yhä aika rankkaa, kannattaa tehdä vieroitus kun on apuja tai vähintään molemmat vanhemmat kotosalla sen muutaman päivän.

Kannattaa tehdä vieroitus kuitenkin, ettei tule raudanpuutosta vielä, jos syöminen jää heikolla turhasta yöllisestä maidon kittauksesta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat