Seuraa 

Olemme lähdössä Euroopan halki vauvan (7kk) kanssa ja pyytäisin apua/neuvoja teiltä muilta vauvan kanssa matkustaneilta. Onko jotain erityistä mitä ehdottomasti täytyy olla mukana? Ajattelin alkaa tekemään listaa mitä tarvitsen, apu samanlaisen reissun tehneitlä auttaisi. Kiitos vastanneille! :)Kommentit (4)

lentäneet vauvan kanssa muutaman kerran ja seuraavaksi suunta on Tallinnaan.Vaatteet ja ruoat pakkaan tosi tarkkaan. " Mittailen" kummankin em. tarvetta. Maidoksi olemme ottaneet matkoille NAN-jauhetta, joka on tosi kätevä tehdä kaupasta ostettuun pulloveteen. Puhdistuspyyhkeitä, nessuja (käytän vähän joka paikassa pyyhkimiseen), muutama lusikka ja varatutit kuuluvat hoitolaukun vakiovarusteisiin. Likavaippoja varten meillä on ollut mukana jotain pakastuspusseja.No nyt tuli huuto iltavellin perään:)

unohdin mainita että lähdemme siis autolla. Ilmastointi on, se on jo varmaan vähimmäisvaatimus elokuussa matkustavalle lapsiperheelle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heips! Matkustimme vauvan kanssa toukokuussa autolla 3 viikkoa Euroopassa. Tyttö täytti ½ vuotta Saksassa. Reissu oli onnistunut, vaikka suunnitelmat muuttuivat aika suuresti matkan aikana. Tärkein neuvo onkin että olkaa valmiit joustamaan ja edetkää vauvan ehdoilla. Muutamassa päivässä meille muodostui semmoinen rytmi että tiedettiin mitä vauhtia pystyttiin edetä, eli ajettiin silloin kun lapsi nukkui, ja kun heräsi niin sitten parin tunnin tauko. Välillä pysähdyttin huoltsikoille, välillä lähimpään kaupunkiin. Tyttö nautti silmin nähden kun sai olla niin paljon isän ja äidin kanssa, eikä ollut rasittunut kun ei koko ajan oltu menossa. Meidän ajoa hillitsi se, ettei vauva viihtynyt turvakaukalossa valveilla ollessaan. Turvaistuimessa olisi varmaan jaksanut paremmin.Meillä oli mukana matkarattaat, mutta eniten käytettiin Patapum-kantoreppua, joka toimi niin huoltsikoilla, mukulakivikaupungeissa kuin metsävaelluksillakin. Vauva viihtyi loistavasti ja nukkui päikkäreitäkin siinä. Meillä oli vauvan sänkynä mukana äitiyspakkaus-laatikko, johon tyttö vielä mahtui. Äp-makuupussi on loistava olla aina mukana, niin majapaikoissa kuin rattaissakin. Toimii pehmusteena ja aina tuttuna, turvallisena nukkumapaikkana. Muutenkin kannattaa olla mukana tuttuja leluja ja tavaroita, ryömimispeitto ym., niin vauvalla on turvallisempi olo kun paikat ja ihmiset vaihtuu. Saksassa ei hirveästi ole sosevalikoimaa; kemikalioissa (esim. DM) ja joissain ruokakaupoissa myytiin vähän Suomen hintoja kalliimpia Hipp-luomusoseita. Maissinaksuja kannattaa rahdata Suomesta, ne on hyvää viihdytysruokaa ja keitettyä vettä lisäämällä niistä saa maissipuuron. Puurojauheita kannattaa myös viedä mukana. Muumi-kertakäyttöiset hoitoalustat ovat loistavia; kulkevat helposti mukana ja vaipan vaihto onnistuu vaikka auton penkillä.Meidän lähipiiri oli jostain syystä kauhuissaan kun lähdimme tällaiselle reissulle vauvan kanssa. Matkustaminen vauvan kanssa on toki erilaista kuin kaksistaan, mutta ei mielestäni mitenkään erityisen hankalaa. Yhtä lailla lapsi muuttaa reissaamista kuin arkielämääkin. Vauva itse oli koko matkan ajan tosi hyväntuulinen, kun sai olla rakkaitten kanssa, ja vielä ekstra paljon huomiota osakseen. Uskon että teilläkin tulee kaikin puolin nautittava reissu kun vaan pidätte vauvan tarpeet ykkösenä ja annatte hänen päättää tahdin! Kertoilen mielelläni lisääkin jos on jotain kysyttävää.

tärkein asia oli vaipanvaihtotarvikkeet, niin että pystyi vaihtamaan vaipan missä vaan. Toisena meillä oli pullonlämmitin, jota käytettiin ruokapurkkien ja iltapuurotetrojen lämmittämiseen. Matkarattaat ja ergo-reppu olivat myös hyvät. Moniin paikkoihin ei rattailla päässyt (esim. linnat, jotkut museot yms.), ja silloin vauvan kanto repussa oli hyvä juttu. Riittävästi vaatteita vauvalle myös, ettei tartte alkaa pesemään. Vauvalle leluja mukaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat