Vierailija

Mitkä on olleet suosikki kirjoja teidän 2-vuotiaillenne?? Meidän taapero katselee kirjoja joskus ja malttaa kuunnella jonkin aikaa, mutta hyvin äkkiä se mielenkiinto siirtyy muualle. Toivoisin niin mielelläni, että voitaisiin lueskella ja katsella enemmän, mutta ei häntä vaan tunnu kiinnostavan.Puhuminen on vielä tuloillaan, koska poika on kaksikielinen. Joten tämänkin takia mielelläni lukisin, että kielitaito kehittyisi. Onkohan normaalia, vaikka malttaako muut 2-vuotiaat katsella kirjoja edes jonkin aikaa?

Kommentit (6)

Eli kyselin kuvien yksityiskohtia (tyyliin missä on koira, missä on talo jne) ja lapsi aina näytti kirjasta kysytyn jutun. Myös värejä, muotoja yms harjoiteltiin näin. Sitten kysyin niin päin, että osoitin kuvaa ja lapsi sanoi mikä juttu kyseessä.

Meillä on tykätty Richard Scarryn kirjoista, Muumeista, Mauri Kunnaksen Koiramäki-sarjasta, Tammen kultaisista kirjoista.En sinuna huolestuisi tilanteesta. Meillä oli ihan samanlaista ja tuntui, ettei lapsi jaksa kuunnella satua ollenkaan. Tuo kuvien katselu ja niistä jutustelu jaksoi kiinnostaa aina pidemmän aikaa. Kyllä se pikkuhiljaa siitä kehittyy ja pääset lukemaan kunnon satuja! Olen myös paljon lukenut lorukirjoja (tiitiäisen satupuu, upponalle) vaikkei lapsi leikin tuoksinnassa tuntunut niihin kovasti keskittyvän, samoin laulan paljon lastenlauluja lapselle ja lapsen kanssa.Kokeile sinäkin saada lasta innostumaan kirjoista ensin noiden kuvienkatselutuokioiden avulla ja aloita lyhyillä tarinoilla! Lapsi jaksaa kiinnostua kirjoista paremmin kun voi itse osallistua lukuhetkeen eikä olla pelkkänä kuuntelijana... Meillä nyt kolmevuotias lapsi jaksaa keskittyä ja kuunnella jo ihan pitkiäkin satuja, joten kyllä varmasti teilläkin tulee pian niiden aika :-)

Niistä meidän poika tykkäsi kovasti 2-vuotiaana ja tykkää kyllä edelleenkin (3v), mutta nyt tarinoiden pitää olla jo pidemmät. Meillä luetaan myös Miinaa ja Manua, Franklinia, muita Disneyn kertomuksia, Paddingtonia.. Sitten sellaiset Kassu-kirjat on kans kivoja. Tarinat on aika lyhyitä ja niissä Kassu puuhailee kaikkea kivaa kuten korjailee polkupyörää, maalaa, istuttaa papuja jne.Meillä on lukemiset aloitettu tosi pienenä, jo 2-3kk ikäisenä aloimme kirjoja katsella ja " lukea" . Meillä on melkein enempi ongelmana se, että lapselle pitäis lukea enempi kuin aikuinen jaksaa ;)Mut aloitelkaa sellaisista kirjoista missä on isot kuvat ja vähän tekstiä. Luukkukirjat voi olla myös kivoja. Mites sitten eläinkirjat tai autokirjat tms? Missä tilanteessa hänelle luet? Meillä luetaan aina nukkumaan mennessä. Näin lapsi rauhoittuu kivasti unille.Toivottavasti teillä on monia mukavia lukuhetkiä vielä edessä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja kaikki kestävät luukkukirjat, joilla voi herätellä mielenkiintoa. Usein niissä tarina on sellainen mitä voi paisutella itse, eli keksiä keskustelua aiheesta. Meidänkään 2.5v ei ole mikään lukutoukka, ja tuntuu välillä että luen seinille ja pikkusiskolle.. Mutta kyllä siitä jotain tarttuu kuitenkin..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat