Vierailija

Kuvailkaa millanen on noin 4-5kk ikäinen koiran pentu? Pitäiskö jo suurin piirtein osata tehdä tarpeet paperille vai ulos?

Kommentit (6)

ennen kuin oppi täysin sisäsiistiksi. Kakkaa ei tosin tehnyt sisälle enää 4 kuukautisena, mutta pissalätäkkö saattoi löytyä vielä 10 kuukautisenakin. Mä jo meinasin käydä epätoivoiseksi ja suunnittelin koiralle vaippoja, mutta ykskaks se sit tajuskin homman. Ystävieni koirat on oppineet sisäsiisteiksi huomattavasti aiemmin.

Sanoisin jos koira on omakotitalossa jossa ulos pääsee koko ajan niin kyllä, koiran pitäisi jo olla sisäsiisti normaalisti.Kerrostaloissa ehkä hankalampaa vielä koira ulos kerran tunnissa joten sisäsiisteyskin saattaa viivästyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tietysti riippuu siitäkin että miten ahkerasti on jaksettu siistiksi opettaa.

Tuon ikäisen pennun pitäisi jo osata perusjutut kuten istu, tänne, maahaan jos niitä on viitsitty opettaa. Pentu on aika riehakasvielä ja saattaa alkaa pomottelemaan.

Ahkerasti sisäsiistiksi opetettu omakotitalokoira, jonka ei ole tarvinnut olla päiviä paljonkaan yksin voi jo hyvinkin olla sisäsiisti. Pienikokoiset rodut tosin oppivat yleensä hitaammin. Yötä tai työpäivää ei välttämättä muuten sisäsiistikään tuon ikäinen vielä jaksa pidättää. Jos on opetettu, niin osaa jo totteleviauuden alkeita. Kunnolla kouluttamaan ja sosiaalistamaan pääse vasta tuossa vaiheessa, kun rokotuksetkin ovat kunnossa. Tuon ikäisen kanssa pitäisi käydä paljon erilaisissa paikoissa ja nähdä erilaisia ihmisiä ja asioita. Pentukoulut alkavat usein puolivuotiaasta. Monet aktiiviharrastajat eivät tuon ikäiselle vielä paljonkaan tottelevaisuutta opeta, leikkivät vain ja tekevät itsestään maailmannapaa koiralle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat