Vierailija

Ongelmani on seuraava:

Ensinnäkään äitini ei leiki lapsen kanssa koskaan. Kun tulee kylään, istuu sohvalla ja juttelee kyllä lapselle ja tahtoo syliinkin. Mutta ei muuten leiki lainkaan, ei sisällä eikä ulkona.Jos lapsi ulkona kantaa heiniä tai käpyjä tai muuta mummolleen, ei ota niitä käteen. Jos ottaa, niin hopusti heittää pois ja sanoo lapselle, että älä sotke siinä.Kun lapsi syö, ei saisi muruttaa ollenkaan eikä " sotkea" . Kauhea papatus koko ajan. Lapsemme opettelee pottailua ja hyvin pissaakin sinne aina kun laitamme. Mutta jos vaipassa on pissa tai kakka, äitini mainoo siitäkin lapselle koko ajan tyyliin " EI NOIN ISOT LAPSET ENÄÄ VAIPPAAN PISSAA, paapati, paapati" .Lapsi kyllä aina odottaa mummoa kylään, mutta joka kerta nukkuu sen jälkeen yön huonosti, näkee painajaisia ja herää huutamaan. En ole tätä kehdannut äidilleni kertoa...Mitäköhän tekisin? Miten teillä muilla on mummolaan yökyläilyt aloitettu, siis minkä ikäisiä lapset olleet?

Kommentit (10)

Meidän nuorimmainen täyttää ensi viikolla 4 vuotta eikä ole ollut vielä yökylässä. Esikoinen oli ensimmäisen kerran äitini luona yökylässä vähän päälle 3-vuotiaana. Eivätpä nuo näytä kärsineen, vaikka kotona saavatkin yönsä nukkua. Ap:n tapauksessa harkitsisin kyllä moneen kertaan, ennen kuin antaisin lapsen yökylään.

Molemmat haluaa. Aina kun lapsi näkee mummon niin alkaa puhua, että menee mummolle kylään ja haluaa leikkiä ja mennä saunaan jne. Mutta meillä tosiaan mummo menee täysin lapsen ehdoilla (välillä vähän liikaakin). Kuulostaa kurjalta ap:llä ettei mummo leiki eikä anna sotkea (tuon ikäinen sotkee vaikka ei annettaisikaan!).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikilla kun ei ole sitä mummolaa, jonne lapset antaa yökylään.Minusta ap sinä voisit silti antaa lapsesi mummolle. Osa noista kertomistasi voi hyvinkin johtua vain " ruosteisuudesta" eli siitä, että mummo ei ole pitkään aikaan ollut pienen lapsen kanssa ja hän " ylisuorittaa" sitä kasvattajan roolia. Kun hän oppii olemaan kahden kesken ja rauhassa lapsenlapsensa kanssa hän ei välttämättä nipota ja stressaa noin kovasti.Eivät kaikki äidit todellakin leiki lapsen kanssa, tyylejä on monenlaisia. Vierailutilanteessa mummo saattaa jo senkin takia jättää leikkimiset vähemmälle, että hän samalla yrittää seurustella teidän aikuisten kanssa.Mitä painajaisiin tulee, niin anteeksi nyt, mutta epäilen, että tuskin lapsesi nyt tuon takia painajaisia näkee. 2,5 -vuotias nukkuu levottomasti joka tapauksessa, kun tapahtuu jotakin kovin poikkeavaa (esim. juuri vierailut ja erikoiset päiväohjelmat). Kaikki uusi input kiihottaa lapsen mieltä ---> vaikuttaa yöuniin. Se on ikäkauteen kuuluvaa ja menee onneksi ohitse.Mutta sinähän lapsesi ja äitisi parhaiten tunnet, joten viime kädessä päätös on sinun omasi. Kunhan kysyttäessä tyrkytin omaa mielipidettäni :=)

Ja kerro, että lapsi on odottanut kovasti, että pääsee leikkimään mummon kanssa. Käske viettämään oikein hauskoja hetkiä yhdessä ym. Jos äitisi näistä epäsuorista vinkeistä tajuaisi, että lapsen kanssa vietetty aika on tärkeintä. Ehkä jättäisin ensin vain yhdeksi yöksi. :)

Ihanko totta että on varsin erikoista? Haistappa huilu. Minä en anna 3,5 vuotiastani juopon mummon hoiviin yöksi. Minusta on varsin erikoista että nykyään hoidatetaan omat lapset mennentullen mummoilla!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat