Vierailija

Meillä viikon ikäisellä vauvalla vsd ja tänään on hengitys ollut tosi nopeaa ja imetettäessä pitää taukoja eli mielestäni syö hieman laiskasti. Kuulostaako sydämen vajaatoiminnan oireelta? Hikoilua ei ole tai mielestäni muuta poikkeavaa. Synnärillä sanottiin että mikään kamala kiire ei ole viedä sairaalaan jos oireita tulee, mutta pähkäilen että voinko seurata vielä tuleeko tiheän hengityksen lisäksi muuta oiretta tai paheneeko se? Sain jonkun sairaanhoitajan puhelinnumeron jos jotain tulee, mutta ei taida olla töissä näin viikonloppuna enkä tiedä edes mihin pitäisi soittaa :(

Kommentit (23)

meillä heti synnytyksen jälkeen huomattu lapsella 3 vsd aukkoa. lapsen ollessa 1-vuotis kontrollissa, kaikki aukot umpeutuneet. huomattiin 3 uutta asd aukkoa (eteisten välissä siis). ei vaatineet vsd:t mitään hoitoa, syntyessä oli myös rytmihäiriöitä, joihin oli lääkitys. ne myös " hävisivät" vuoden ikään mennessä. meidän lapsi hengittää vieläkin melko tiheään. jos olet huolissasi, kannattaa soitaa vaikka vastasyntyneiden teholle, jos on siellä ollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei sinerrä huulet syödessä. nyt illalla söi pitkään ihan reippaasti eikä pitänyt ihmeempiä taukoja. mutta hengitys on mielestäni aika tiheää kuitenkin. taidan katsella vielä huomisen jos ei oireet pahene ja maanantaina soitan sille terveydenhoitajalle.

Vauvana oireina oli imetettäessä huulten sinertyminen, en jaksanut imeä kuin muutaman minuutin kerrallaan ja nukahtelin tämän tästä ja hikoilu.

Sydäntäni tutkittiin 15v asti joka vuosi lastenklinikalla mutta leikkausta ei ole tarvittu.

Lapsena pyörtyilin ja rasituksen tai riehakkaan leikin jälkeen huulet saattoivat sinertää + tämä pyörtyileminen.

Raskauksien aikana olen ollut erityistarkkailussa ja mitenkään kaunistelematta raskaudet ovat ottaneet todella lujille.

mutta kuten itsekin totesit, ei mikään hengenhätä. Jos asia kovasti huolestuttaa, voithan soittaa sinne saamaasi numeroon ja kysyä mitä tehdä. Ja jos se hoitaja ei vastaa, soita oman alueesi lastenpolin päivystykseen.

Reikä sydämessäni on pienentynyt mutta hävinnyt ei ole. Viimeksi kun sydämeni tutkittiin (muutama vuosi sitten) ja ultrattiin lääkärit sanoivat että ultrassa reikää ei näy enää mutta suhahdus kuuluu eli olemassa on.

mitä tapahtuu jos kyseessä on vajaatoiminta? lääkkeet?

olen toiveikas että reiät sulkeutuisivat itsestään tai pienenisivät. 2-3 reikää joista suurin 3mm. sydänlääkäri sanoi ettei usko että joudutaan leikkaamaan. mutta jos vajaatoimintaa tulee, leikataankohan vai voiko lääkityksen kanssa pitkäänkin seurata jos reiät umpeutuisivat?

ja älähän hätäänny vaikka toiset puhuvat jo leikkauksestakin. VSD ei ole sellainen vika joka vaatisi hätäleikkauksen, vaikka jossain vaiheessa sellainen olisikin edessä.

niin kuin pitäisi vaan toiminta jää vajaaksi ja siihen saa sitten lääkkeitä. Sydän ei pumppaa kunnolla (saturaatiot oli meillä keskimäärin 75)

ja väsyi helposti. Kuten aikaisemminkin joku sanoi, ei yleensä hätää ole leikkaukseen (riippuu niin paljon millainen tapaus on). Meille sanottiin että ns. sinervävät viat eivät aiheuta mitään hetkessä vaan aikojen saatossa (Meillä leikattiin 1,5v. ja huomattiin synnytyksessä)

Hei! Meillä 1,5 vuotias tyttö, jolla synnynnäisenä sydänvikana ASD ja VSD. ASD meni seurannan aikana itsestään umpeen, mutta VSD suljettiin avosydänleikkauksella nyt heinäkuussa. Indikaationa oli seurannan aikana aorttaläppään ilmentynyt tihkuvuoto. Leikkaus tehtiin sen vuoksi jo nyt, ettei aorttaläppä pääse enempää vaurioitumaan. Leikkaus meni hyvin jälkikäteen sydänpussiin tullutta nestettä lukuunottamatta. Neste poistettiin sitten toisella sairaalareissulla dreenillä pois. Sen jälkeen tyttö voinut hyvin ja toipunut vauhdilla. Nyt leikkauksesta kulunut jo 2 kk ja muistona on enää arpi rinnassa ja hieman kohollaan oleva rintalasta.

Meillä tytöllä oli 2 kk iästä alkaen lääkityksenä furesis ehkäisemään vajaatoimintaoireita. Oireita ei hänelle ennättänyt vielä kehittyä, lääke aloitettiin jo hyvissä ajoin, koska oli odotettavissa vajaatoimintaoireita. Tyttö oli siis oireeton koko ajan.

Laiska syöminen, hikoilu ja hengästyminen ovat kyllä vajaatoiminnan oireita.

Kannattaa ilman muuta ottaa yhteys hoitajaan tai lääkäriin, jos yhtään epäilee jotain olevan vialla. Turhia yhteydenottoja ei näissä asioissa ole.

Hyvää syksynjatkoa teille kaikesta huolimatta. Sopeutuminen oman lapsen sairauteen vie oman aikansa, mutta pian huomaa ettei se arkipäivässä niin kovin näykkään. Ja nämä viat ovat onneksi korjattavissa, viimekädessä leikkauksella jos eivät itsekseen umpeudu. Meillä suomessa on aivan loistava ammattitaito lasten sydänasioiden hoidossa. Kokemusta on.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat