Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kun kiellän, hän vain nauraa ja jatkaa vain. Olen kieltänyt, kieltänyt, opettanut, kieltänyt, pitänyt kädestä, sanonut vihaisesti yms yms. tehnyt kaikkeni, paitsi en huutanut ja kirkunut ja lyönyt takaisin.

Välillä tekisi mieli lyödä takaisin eli näyttää hänelle miltä se tuntuu. Hän lyö ihan kovilla esineillä, joten se todella sattuu.

Epäilen, että hoitopaikassa tätä harrastetaan enemmänkin, ja tyttö saanut sieltä vaikutteita. Tätä siis jatkunut noin 3 kuukautta, ja alan olla jo toivoton.VINKKEJÄ??? Kiitos!! :(

Kommentit (13)

tekee samaa välillä. Ei oo tosin muille tehnyt kun mulle. Kun alkaa huitomaan niin sanon heti "EI" aika kovalla ja tylyllä äänellä, lapsi säpsähtää ja tuntuu tajuavan kyllää tekonsa ja mun suuttumisen yhteyden. Yleensä ei tee muutamaan tuntiin uudestaan samaa, mutta jos tekee niin ihan samalla lailla reagoin.

Aluksi kun löi niin ei selvästi tajunnut että se sattuu tai on mitenkään epäsopivaa, kun kielsin niin itki. Mutta tosi nopsasti on oppinut.Kokeile kiellon jälkeen saada lapsen huomio kiinnittymään muualle. Me haetaan heti jostain pallo, jota tyttö alkaa sitten heittelemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkälaisissa tilanteissa nuo lyömiset yleensä tapahtuvat? Hakeeko tyttö huomiotasi, keskitytkö muuhun kuin häneen, ja hän kokee saavansa huomiosi lyömällä? Ehkä kannattaa tarkkailla myös omia toimia, että lapsi saa sinulta tarpeeksi positiivista huomiota.

No yleensä ne tapahtuvat nimenomaan niissä tilanteissa kun olemme yhdessä ja meillä on mukavaa. Leikitään, lauletaan, hän on sylissä jne. Tuntuu siis siltä, että hänestä lyöminen on hauskaa leikkiä - kun äiti kieltää jämäkästi niin siitä saa remakat naurut.

En käsitä...

Tyttö vain nauraa hekottaa eikä todella ymmärrä ollenkaan mitä tarkoitan. Kohta tulee uusi mojaus, yleensä juuri nimenomaan kasvoille tai päähän.

Monesti illallakin nukkumaan mennessä hakkaa päähäni milloin mukilla, kännykällä jne.

Harmittaa ihan hirveästi, kun ainakaan meiltä kotoa hän ei ole oppinut lyömistä- Sisaruksiakaan hänellä ei ole, joten ei ole kotona oppinut isommilta. On hoidossa pph:lla, sanoin hänelle siitä ja ei kuulema kummemmin ole huonannut hoidossa vastaavaa. Sanoi kyllä, että toki pientä kinaa lapsilla on välillä, normaalia siis.Mutta itseä harmittaa kun hän mojottaa isompiakin kavereitaan, eilen mm 4 vuotiasta tyttöä ja hänen 2 vuotiasta veljeään. :(

Vetää myös tukasta. Ilmeisesti hauska saada äidin ilme muuttumaan. Ainoa mikä tehoaa on sanoa tiukasti EI! laskea samantien maahan ja jättää hetkeksi. Itku häneltä pääsee, mutta niin pitääkin. Jos pidän vain sylissä ja hoen eieieisaa, niin tyttö nauraa.

Lainaus:

Tyttö vain nauraa hekottaa eikä todella ymmärrä ollenkaan mitä tarkoitan.
mutta sanoin että sun täytyy lähteä noiden EI-juttujen jälkeen pois lapsen luota, koska ei ilmeisesti muuten ymmärrä että ei ole kivaa.

Ajan kanssa se vaihe sitten hävisi, sori. Ja nyt sit 2,5 vuotiaana on tullut takaisin, mutta nyt siinä pelleilyssä on jo vähän ajatustakin mukana, mutta samaa toistamista tää on silti. Juuri tuossa sain kengästä päähän, ja kahvit melkein meni syliin kun toinen kokeili miten lähelle reunaa saa kuppia tuuppia.

Meilläkin 1,5-vuotias tekee tuota ihan siitä ilosta, että näkee millaiseen ilmeeseen äidin naama vääntyy, kun muksitaan. Ärsyttäväähän se on, ja tosiaan sattuukin. Minä sanon tiukasti EI LYÖDÄ! ja pidän käsistä kiinni, jos vielä jatkaa niin poistun paikalta ja hauskuus loppui siihen. Kai sitä kieltämistä täytyy vaan jatkaa kunnes oppivat.

Lainaus:

Lainaus:

Tyttö vain nauraa hekottaa eikä todella ymmärrä ollenkaan mitä tarkoitan.
mutta sanoin että sun täytyy lähteä noiden EI-juttujen jälkeen pois lapsen luota, koska ei ilmeisesti muuten ymmärrä että ei ole kivaa.
Okei, koitan tuota pois lähtemistä. Jospa se auttaisi!

Minusta olisi nyt tärkeää, että tytön lyödessä sanot napakasti "EI" ja siirrät tytön itsestäsi kauemmaksi. Esim. jos tyttö on sylissäsi kun hän lyö, niin nostat pois sylistä. Opettele myös ennakoimaan tilanteet, tarkkaile tytön toimia, niin saatat saada tytön kädestä kiinni, kun se on vielä liikkeessä ja vältät näin lyönnin onnistumisen. Ja sitten tietysti samalla tavalla taas kiellät napakasti.Minkälaisissa tilanteissa nuo lyömiset yleensä tapahtuvat? Hakeeko tyttö huomiotasi, keskitytkö muuhun kuin häneen, ja hän kokee saavansa huomiosi lyömällä? Ehkä kannattaa tarkkailla myös omia toimia, että lapsi saa sinulta tarpeeksi positiivista huomiota.Tsemppiä, yleensä tuo kyllä ajan myötä helpottaa, vaikka tuntuukin turhauttavalta kieltää tuhannetta kertaa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat