Seuraa 

Kolmikuukautinen poikavauva sai sairaalasta lähdettyään " terveen paperit" , mutta viime aikoina vauvan jäykät lihakset ovat alkaneet mietityttää. Poika on kuin seipään niellyt, jännittää lihaksiaan kovasti. Jos on sylissä olalla, jalat ovat tönkköinä. Jotenkin lihakset tuntuvat aika kovan tuntuisilta jaloissa. Onkohan tämä normaalia? Nyt kun kokeilin kävelyrefleksiä, poika vain seisoi tyytyväisenä eikä tehnyt elettäkään, vaikka häntä kävelyttikin eteenpäin. Kun aloin viikko sitten kokeilla seisomista, poika seisoi varpaillaan eikä oikein malttanut laskea kantapäätä alas. Nyt laskee jo kantapäänkin, mutta on edelleen seipään niellyt. Jos hän makoilee lattialla ja ajetaan esim. pyörällä (siis se liike kun heilutetaan jalkoja kuten polkiessa) poika rentoutuu ja jalkoja voi pyöritellä. Hieromallakin rentoutuu, mutta normaalisti on vain aika jäykkä. Sitterissä potkiskelee normaalisti ja muutenkin on ok. Oliskohan kohtalokavereita tai jollakin neuvoa mikä neuvoksi?

Kommentit (2)

Kuopus on ihan saman tuntuinen. Mun mielestä se on ihan kiva, ettei ole lötkö, mutta toki on tilanteita, että toivoisin vauvan/lapsen olevan vähemmän vahva. ;)

On ollut aina voimakkaan oloinen, kannatellut päätään liki syntymästään asti. Istuma-asennossa tykkää olla, mutta sylissä ei aina edes saa häntä istuma-asentoon kun tykkää niin jöpöttää seisaallaan. Varpaillaan enimmäkseen seisoo ja tykkää siitä katsella. On tullut isäänsä, joka on ollut pienenä kanssa samanlainen " jäykkis" . Tytöllämme on myös tosi voimakkaat potkut (usein ponkaisee hoitopöydällä minusta vauhtia ja siirtyy pehmusteen kanssa ihan takaosaan hoitopöytää :) Myös puristusvoima käsissä on tosi kova. Kun tarraa jostain kiinni, hyvä että hänet saa irti. Samalla myös nipistelee, eli minulla on rupi jos toinenkin koko ajan käsivarsissa, kun sylissä ollessaan puristaa käsillään ja samalla kynsii.Eli tuskin on syytä huoleen, jotkut vauvat ovat lötkömpiä, jotkut jäpäkämpiä. Eri asia on, jos esim. selässä lihakset " kovettuu" eli toinen puoli esim. olisi voimakkaampi, tällöin lihakset täytyy rentouttaa (fysioterapeutilla?) jottei selän asento kieroudu.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat