Seuraa 

Hei,meidän neitillä on vinkuu hengitys. Huomasimme tämän ensimmäisen kerran kun söi maitoa pullosta. Jotenkin hänen oli vaikea hengittää, tai siis niin tulkitsimme. Aina kun hän vetää henkeä syvään niin kuuluu pieni vinku. Niin ja selvästi on parempi olla kun hengittää suun kautta. Hänellä ei ole yskää tai mitään räkätautia ja vaikuttaa muuten ihan terveeltä ja tyytyväiseltä tytöltä. Allergioitakaan ei ole, joten ei kai tämä nyt voi olla mitään astmankaan alkua. Kummallista siis!Oletteko muut havainneet samanlaista?Kommentit (2)

En halua pelotella, voihan tuo vinkuminen olla ihan harmitonkin juttu, mutta meillä kuopus on ollut ollut kahdesti lääkärissä/sairaalassa hengitysvaikeuksien takia. Ekalla kerralla oli RS-virus ja hengitys vinkui ja rohisi metrien päähän, sairaalassa vietimme viikon. Pari viikkoa sitten nousi yöllä kuume, ja seuraavana iltana lähdimme päivystykseen josta ambulanssilla lasten päivystävälle polille. Sieltä kotiuduimme sitten yöllä, ja reilun vuorokauden päästä olin jo lähteä takaisin (ei onneksi tarvinnut). Tällä toisella kerralla syynä oli kai kurkunpääntulehdus, vaikka haukkuva yskä puuttuikin oireista (ääni oli kyllä säälittävän käheä).Tuo kurkunpäätulehdus voi alkaa ihan yhtäkkiä, ilman kuumeilua tms. Voit lukea lisää jos haluat:

http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=514/sprog=4/grp=2/menu=1/En nyt tietenkään väitä että teillä olisi tuo, voihan vinkuminen olla ihan harmitontakin/johtua jostain muusta. Tärkeää on tarkkailla kuinka hengitys sujuu, koska jos se vaikeutuu ja lapsi joutuu tekemään todella työtä hengittääkseen on lähdettävä lääkäriin. (Meillä oli kuvaava lause epikriisissä: " Hengittää apulihaksilla" . Ja siltä se näyttikin, koko rintakehä kohoili ja painui ihan kuopalle ressukan yrittäessä hengittää...) Ja tosiaan, astmassa vinkuminen kuuluu juuri uloshengityksessä, meillä pojalla se kuului sisäänhengittäessä.

En nyt varsinaisesti osaa neuvoa, mistä vinku voisi olla peräisin, mutta muutama asia tuosta hengityksen työläydestä ja -vinkunasta tuli mieleeni...Epäilitte, että lapsenne on vaikea hengittää. Hyviä merkkejä, josta voi todella päätellä, että hengittäminen on vaikeaa, on muunmuassa ns. nenänsiipihengitys. Eli kun lapsi vetää nenän kautta ilmaa keuhkoihinsa, niin nenän sieraimet " laajenevat" . Toinen selvä merkki on, kun rintalastan yläpuolella oleva kuoppa menee todella kuopalleen. Ja muutenkin, jos lapsella on vaikeuksia hengittää, niin hengittäminen todella näyttää myös työläälle.Ja itse vinkunasta. Astmassa hengitys vinkuu yleensä uloshengitettäessä.Toivottavasti kyseessä on ihan harmiton oire, joka häviää ajan kuluessa pois!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat