Vierailija

Kommentit (15)

Mutta sitten alkoikin puheripuli kun tulppa saatiin auki :)Nyt 1v10kk ja puhuu selkeitä 3-5 sanan lauseita ja yrittää taivuttaa verbejä jne.

puhuu tauotta. Alkoi " höpöttelemään" urakalla tossa 2v. Kun aamulla aukaisee silmänsä alkaa välittömästi pulina ja kun illalla menee nukkumaan yleensä höpöttelee aikansa ennen nukahtamistaan. Puhuu ja laulelee koko päivän. Sanoja osaa siis jo paljon, lauseita muodostaa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja nautimme siitä koko perhe, pieni mies on hulvatonta seuraa nykyään, kun joka päivä tulee uusia oivalluksia ja välillä niin liikuttaviakin juttuja, että kyyneleet silmissä vaan hymyilee ja kuuntelee. Meillä on aina juteltu paljon, ja poika tuntuu poimivan tarkoilla korvillaan aikuisilta tosi paljon kaikkea, esim. tällä viikolla alkoi toivottaa kaikille kotoa ulos lähtijöille: " Hei hei, x, aja varovasti" =)ap

Lauseita tuli alle 1-vuotiaana ja alle 2-vuotiaana tuli jo kymmenen sanan lauseita, joissa oli sivulauseita ja muita " monimutkaisia" rakenteita. Kirjaimet ja värit hän tunnisti 2-vuotisneuvolassa kaikki jne. Nyt hän on neljä ja lukee ja kirjoittaa.

ja ihan sama juttu, lauseet tällaisia: " Mennään kotiin leikkimään rekalla" /" Äiti leikkii autolla matolla" /" Ei saa heittää hiekkaa kenenkään päälle" /" Haetaan purkkaa äitin laukusta" - mietin vaan, puhuuko kaikki tämänikäiset yhtä paljon ja selkeästi. Joskus tuntuu hassulta kun niin pieni ihminen (poika vielä pienikokoinen) jutustelee välillä lähes kuin aikuinen.. :)apAlkoi opettelemaan aakkosia, automerkkejä, värejä ym. ollessaan 1v3kk. Pyysi nimeämään asioita ja imi tiedot samantien mukaan. Nyt 2-vuotiaana pitkät lauseet ja paljon tarinaa, kirjaimet ja numerot 1-20. Tuntuu jo tylsistyvän jos näitä joku kyselee. Ollan tuettu taipumuksia, mutta lapsesta kaikki on ollut lähtöisin.Kun muihin vertaan niin se missä ollaan puheessa ja joissain muissa asioissa hyvällä mallilla, niin omatoimisuus laahaa reippaasti ' jäljessä' . Kaikki aikanaan ja kukin lapsi tavallaan, en ota kehitykseen liittyvistä asioista paineita.

kirjoittelin juuri ylös pojan käyttämät sanat vauvakirjaan ja sanoja oli muutama kymmenen. Viimeisen kuukauden aikana on tullut suurin osa, eli tällä hetkellä oppii uusia sanoja huikean nopeasti. Aluksi meni monta kuukautta ekasta sanasta neljään sanaan. Ja sitten meni taas monta kuukautta kun alkoi siitä määrä kasvaa. Mielenkiintoista seurata, miten kone käynnistyy hitaasti hyrräten, mutta kun on vauhtiin päästy, niin poika antaa mennä vaan.

voi toinen olla vähän jäljessäkin. Omallani kielelliset ja hienomotoriset taidot huipussaan, mutta karkeamotoristen taitojen osalta tosi arka ja varovainen. Niin ikään sosiaalisilta taidoiltaan ei yhtään ikätasoaan edellä ja tämä on syy, jonka vuoksi en edes harkitse koulunkäynnin aloittamisen aikaistamista, vaikka hän osaakin jo lukea nyt kolme vuotta ennen koulun alkua.Mutta kiva kuulla muistakin tällaisista lapsista. Joskus tuntuu, että ihmiset suorastaan suuttuvat, kun kerron näistä lapseni taidoista. Ihan kuin se jotenkin olisi muilta pois.


Puoltoista vuotiaana sanoi vain jokusen sanan, mutta nyt läpättää kuin papupata.Siskonsa taas alotti juttelemaan jo 8kk iässä ja n 11kk sanoi parin sanan juttuja ja sitten puoltoista vuotiaana osasi jo monta laulua joita lauleskeli pitkien tarinoittensa lomassa. Sitä kyllä jopa neuvolassa kummastelivat.

Oppi lukemaan alle nelivuotiaana, eli selkeästi kieli-ihminen.Nauti vain ap poikasi puhetaidosta ja keskustelkaa paljon! Ajattele kuinka suuri taito pojallasi jo on, kyky kommunikoida!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat