Seuraa 

meidän 4 kk 1 vk ikäinen tyttö on pari viikkoa maistellut kiiniteitä ja nyt mietin, saisinkohan hiukan rauhaa meidän tiheäimuisiin öihin antamalla ennen nukkumaanmenoa esim. maissivelliä.. Neuvolan täti sanoi kiinteistä, että " hyvä ettet kuitenkaan ole alkanut antamaan velliä" ja jäin miettimään, miksi ei (en tietenkään älynnyt siinä vielä kysyä heti). Eli olisko parempi antaa sitten illallakin vaikka hedelmäsosetta? Muuten mennään siis pääasiassa imettäen.

Kommentit (15)

e vaikuttaa imetykseen millään tavoin jos kerran päivässä juuri illalla syö pullosta vellin esim. imetyksen päätteeksi.. näin meillä menty jo kaun että kun olen imettänyt kuuden maissa syö kaheksan aikaan pullosta ja sit nukkumaan, muuten imetän.

Tee kahta asiaa yhtä aikaa, ni edellä tulos!Meillä on syönyt nelikuisesta porkkana-perunavelliä, vaikuttu yöuniin siten, että useinmiten mennään yhdellä syömisellä entisen kahden sijaan ja herää vaan pari kertaa, niistä selvitään tutilla. lisäksi illalla korviketta, kun mun maito ei kelpaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on 4kk tyttö, toistaiseksi täysimetyksellä. Imetykset ovat nopeita, lukuunottamatta illan viimeistä imetystä, joka kestää puolesta tunnista tuntiin, tyty välillä torkahtelee rinnalle ja taas jatkaa imemistä. Tällä systeemillä tyttö herää kaksi kertaa yössä rinnalle, mikä on ihan kohtuullista.

Meillä aloitettiin kiinteiden maistelu muutaman päivän vajaa 4kk ikäisenä. Nyt poika pian 5kk ja kasvissoseita menee melkein 2prk päivässä eli 2krt päivässä annetaan sosetta ja yleensä menee koko purkillinen (kaupan soseita). Muut ateriat edelleen maitoa -tissiä tai korviketta.Velliin ehdin ihastua... (jos nyt tuollaista ilmaisua voi käyttää) eli kun kiinteät aloitettiin niin iltamaito vaihdettiin iltavelliin. Se sai aikaan ensinnäkin sen, että nukkumaanmeno tuli äärettömän helpoksi. Poika joi vellipullon ja kannettiin omaan sänkyyn, jonne nukahti. Samoin yöunet palasivat rauhallisiksi eli poika nukkuu yleensä läpi yön, joskus herää kerran yössä.Nyt kuitenkin jäljitetään mahdollista allergiaa ja ollaan maidottomalla dieetillä, joten velliä ei anneta. Maitopullo illalla ei todella tuo yhtä helposti unia kuin velli. vahvasti kuitenkin näyttää, ettei maitoallergia ole se meidän ongelma, joten aivan varmasti otamme iltavellin mukaan kuvioihin. Se tuntuu niin maistuvan pikkuiselle ja ainakin rauhoitti meidän iltakiekumiset.

Kysypä seuraavaksi että mitä tuo kommentti tarkoitti, meidän neuvolatäti ei ole koskaan velliä tyrmännyt. Meidän viiskuinen on kuukauden ajan saanut iltavellin (maissi- tai peruna-porkkana), ja tykkää siitä kuin hepo heinästä. Syö sitä kerrallaan kaksi desiä, joinakin iltoina enemmänkin, ja jaksaa ilman syöttöjä aamuun.En ole keksinyt, miksi tyttö syö velliä enemmän kuin maitoa (on siis harvoin syönyt kerralla kahta desiä maitoa). Ymmärtääkö, että vellistä tulee vatsa täyteen ja rauhalliset unet? Vai onko maku vaan niin hyvä?Ei se velli välttämättä ihmeitä tee, eli saattaa muksu silti heräillä, mutta kannattanee kuitenkin kokeilla.KL.

Meillä yöunet on alusta saakka olleet tosi katkonaiset, nyt syömään herätään 2-3 tunnin välein, välillä jopa tunnin välein. Tämä ollut siis koko 4 kk näin. Vauvan 4,5-vuotias esikoinen on ollut myös huono nukkuja ja heräilee vieläkin - luultavasti kuitenkin nyt jo tavan vuoksi. Siksi ajattelin koittaa kaikkeni, josko yöunet saisi tällä keinolla jo vauvana edes hiukan ehjemmiksi... Lisää kommentteja vain, jos jollain on kokemusta vellien vaikutuksesta. Alan nimittäin olla sitä mieltä, että vaikka sitten lyhempi imetys (ekaa imetin vuoden) kunhan vuosien valvominen loppuu - eli jos velli/korvike vaikuttaa oikeasti yöuniin, sitä ainakin kokeillaan :) Vajaan kuukauden kuluttua 5 kk:n iässä kun voi sitten aloittaa jo iltapuurot.

anna22:

[quote]


Neuvolan täti sanoi kiinteistä, että " hyvä ettet kuitenkaan ole alkanut antamaan velliä"En tiedä asiasta kauheesti, mutta muistaakseni nykyään suositellaan, että maito annetaan maitona ja ruoka ruokana. Vellissä on tosi vähän muuta kuin maitoa, eli jos imetät niin aika turhaa on varmaan antaa lapselle lähes pelkkää korviketta. Se on kuitenkin omasta maidontuotannostasi pois pidemmän päälle ja saman asian ajaa pieni määrä kiinteitäkin ja rintamaito.Meillä ei kyllä kiinteiden aloitus aikanaan vaikuttanut mitenkään yöuniin. Kun vauva alkaa opiskella uusia taitoja ja hampaita tulee, heräiltiin meillä ainakin kaikkeen muuhun kuin nälkään.

Meillä tyttö 4kk ja 2vk syö maissia ennen nukkumaanmenoa. Ja siihen maitoa päälle. Siis ihan maissisosetta menee sellainen puoli purkkia tai enemmän ja yöunet on parantuneet huomattavasti. Nyt herää ekan kerran vasta 3-4 maissa kun ennen maissin antoa sai olla syöttämässä jo 11 aikaan illalla ekan kerran!

vajaa 5 kk vauva. Nukahtaa klo. 23 ja nukkuu 7-9 h putkeen,sitten syö ja nukkuu vielä 2-4 h. Tehnyt näin alusta asti. Mitäköhän tapahtuu kun aloittaa kiinteät, nukkuuko 11 h yhteen putkeen, kun usein sanotaan, että sitten yöheräilyt vähenevät? Päivällä ei paljon nukukaan.


meil typy 4kk, rintamaidolla, tosin iltasyöttö korviketta kun silloin ei tissi kelpaa..kai väsynyt niin ei jaksa imeä .. mutta ajattelin vaihtaa iltamaidon velliin,esikoisen kanssa sillä sai hyvät yöunet ja tykkäsi juoda sen sylissä ja sitten sänkyyn(Esikoinen rupesi puol vuotiaana nukkumaan läpi yön)

sitten jossain vaiheessa puuroon siirtyä iltaisin mutta velli mielestäny hyvä, muita kiinteitä en vielä ajatelut antaa..

neuvolatäti saattoi tarkoittaa vellillä niitä viljavellejä kun niitähän suositellaan vasta 5-6kk iässä...

mutta maissia ja perunaa ja porkkanaahan syödään soseenakin...

Meillä tytär 4,5kk ei ole koskaan syönyt tuttia eikä tuttipullosta mitään. Yritin muutamana iltana antaa velliä pullosta mutta ei suostunut syömään. Koitin sen jälkeen muksun vadelma kaurapuuroa(lempeä ensi puuro) jota laimensin aluksi tuttelilla ja lusikalla syötän. Menee hyvin aamulla ja illalla ja yöunet ovatt parantuneet huomattavasti. Herää enään kerran tissittelemään.

Neuvolan täti oli aluksi vastaan puuron antoa, mutta sanoi että voimme koittaa varovasti ja kun mitään vaivoja ei tullut niin nyt menee puuro tetra päivässä. Kannattaa koittaa jos velli ei kelpaa.

meillä poika aloitti iltavellin 2,5kk ikäisenä, johuen painosta joka ei noussut kunnolla. anna joko peruna-porkkanaa tai maissivelliä, syö n140ml tai 160 kerralla ja nukkuu 21.00-5.00 ja siitä n. kahdeksaan. ei tullut mitään masuvaivoja kun aloitin vellit...että näin..peetu

Meillä 3kk neuvolassa (nyt poika 4kk) kehottivat aloittamaan soseet ja vellit, kun poika söi litran korviketta päivässä ja paino oli silti laskusuunnassa. Aloitimme samana iltana vellin antamisen niin, että syö 1dl korviketta ja 1dl velliä klo 20-21 ja siitä lähtien on nukunut kaikki yönsä kokonaan ja herää klo 5-7 aamulla! Sitä ennen söi illalla n. 150-180ml korviketta ja heräili 3 tunnin välein aina syömään.Kiinteitä annetaan kerran päivässä, n. klo 11-12. Teen ne itse ja niitä menee 2 jääpalakuution kokoista palaa kerrallaan + 120ml korviketta. Maissi-peruna on poikamme herkkua. Kasvikset ja juurekset kyllä menevät, mutta esim. banaani ja ruusunmarja eivät ole kelvanneet, kun olen iltapäivällä muutaman kerran yrittänyt. Samoin reissussa kahdesti olen yrittänyt antaa purkkisosetta (kasviksia/peruna-porkkana), ei ole kelvannut ollenkaan. Kait ne itsetehdyt pöperöt maistuvat sitten niin hyviltä etteivät kelpaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat