Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Nyt on ehkä 3 viikkoa oltu ilman vaippoja päivällä. Pissa onnistuu pottaan jo aika hyvin, mutta kakka tulee vaan aina housuun. Onko vinkkejä?Vatsa ei toimi säännöllisesti, ummetuskin vaivaa ajoittain. Joskus tulee pari kakkaa päivässä eikä mitenkään ruuan jälkeen aina, joskus pariin päivään ei tule mitään. Kakka vaivaa selvästi, usein näkee 3 tuntia ähkäämistä (kakka ois tulossa), joskus silti ei tuu mitään. Potalla suostuu istumaan huonosti pitkään (viihdytyksestä huolimatta). Enkä minäkään jaksa(=ehdi) tuntitolkulla päivässä viettämään aikaani kylppärin tms. lattialla.Aikako vaan auttaa, että kakkakin osuu oikeaan paikkaan?

Kommentit (9)

Meillä keskimmäisellä tosi kova massu, kakkaaminen sujui aikoinaan ainoastaan vaippaan. Pottavaihe jäi kokonaan väliin, ostin nimittäin sellasen wc-pienentäjän. Pyllyreikää rasvattiin aina " kakkapäivänä" ja ruoan jälkeen vaan yhdessä vessaan (ovi kiinni). Siinä itkunkin kanssa ähellettiin, mutta ekan onnistuneen kakan jälkeen olo helpottui. Jotenkin vatsa tyhjenee kokonaan pöntöllä istuessa, luulen, että vaippaan tehtäessä osa jää kakkaamatta.

Säännöllisesti istutettava vaan ja tarvittaessa ummetuslääkkeet käyttöön.

Kuopus ilmoitti heti " pelkäävänsä" kakkaa. Siis sen näkeminen pöntössä pelotti. Alkuun pikkareihin tulikin sitten " vahinko" kakka, hänellä kun ei ole ummetusta. Asiasta ei tehty mitään ongelmaa, pestiin vaan jalat jne. Pian pelkokin väistyi. Nykyään sitten vaan mennään pöntön-pienentäjälle säännöllisen välein. Itse ainakin huomaan, milloin on isompi hätä kyseessä...

Kärsivällisyyttä vaan, inhottava " vaivahan" se toki on.

Meillä neiti nyt 3v ja ollaan nyt opeteltu päivä kuivaksi, mutta kakan tekee aina pikkuhousuihin:( Välillä tuntuu et pelkää jotenkin sitä kakka touhua vaikka meillä ei ole kärsinyt kovasta mahasta. Siis miten saan kakan tulemaan pönttöön?( siis meillä ei suostu istumaan potalla vaan nostan sen aina pöntölle) - Henna -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vei puoli vuotta. Ei kakkaa pönttöön ei potaan vaan housuihin :( Kakkapyykkiä sitten pestiin, mutta ei siitä tehty numeroa: todettiin vain, että mukavampi olisi, kun kakka tulisi pottaan/pönttöön.

Meilläkin ongelmana kova vatsa, joten kakkaa ei tullut muutenkaan joka päivä.

Ja kas, sekin päivä sitten vain koetti, että kakka tuli pottaan. Ikää oli silloin 2v11kk. Aika auttoi siis.

Meilläkin pissa tulee hyvin pottaan, mutta kakka tekee ongelmaa,..Poika vetäytyy omiin oloihin, eikä halua että häntä katsotaa (ymmärrettävää, eihän aikuisetkaan halua kakalle seuraa),..Meillä kakkaa tulee pottaan jos sille antaa aikaa,..Eli lukemista potalle, lukeehan monet aikuisetkin vessassa.Sitten toinen on että on siine itse hetken aikaa ja sitten kysyy, että haluaako lapsi olla rauhassa ja jättää sitten lapsen tekemään tarpeitaan.Tärkeintä olisi oppia tuntemaan kakkaamisen merkit.Milloin lapsi tekee kakan, minkä oloinen lapsi on ennen kakkaa.

Ja sitte kun kakkaaminen onnistuu, niin tietysti ÄLYTÖN kehuminen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Esikoisemme (nyt 5v poika) alkoi käydä potalla pissalla vasta 3-vuotiaana. Siitä meni vielä melkein vuosi, ennenkuin kakkasi pottaan. Hän jotenkin pelkäsi, että kakkaaminen sattuu (vaikka teki sen siis vaippaan seisaaltaan). Annoin hänelle monena peräkkäisenä aamuna Duphalacia ja selitin, että se on kakkalääkettä ja kun sitä ottaa, niin kakkaaminen ei satu eikä sitä tartte yhtään pelätä. Sitten poika lopulta kakkasi (useamman päivän pantattuaan) ja sen jälkeen huomasi, ettei siinä ole mitään pelättävää.

kerran oli kova kakka hätä ja ei ollut vaippaa jaloissa niin poika alkoi kamalan huudon ja meinasi sitten lattialle kakkia mutta ehdittiin ottaa potta esiin ja sinnehän se eka kakka tuli. sitten pidettiin pojalle kakkajuhlat joissa annettiin pojalle palkinnoksi mehua ja pipari ja sen jälkeen alkoi kakkaaminen oikeasti toimia. nykyään poika menee itse potalle yrittämään jos jotain tulisi että saisi kakka palkinnon. menihän tähän aikaa noin puoli vuotta mutta tajuttiin että tuputettiin sitä pottaa aivan liikaa aluksi mutta sitten kun lopetettiin se niin kaikki alkoikin mennä paremmin.

Meillä esikoiselta (poika) alkoi pissiminen pottaan onnistumaan vasta 3v synttärien jälkeen (ilmoitti olevansa iso poika ja pissivänsä pottaan - sitä ennen ei suostunut potalle istumaan).Kakka ei kuitenkaan tullut edelleenkään kuin vaippaan - ei edes pöksyihin. Sitten parin kuukauden kuluttua ipana yllättäen alkoi tehdä kakan wc:n pienentimeen, joka oli ollut tarjolla alusta alkaen. Eli joko pelkäsi pottaan/pönttöön kakkaamista tai sitten ei vaan osannut ennustaa koska on tulossa. Ikinä tämä ei minulle selvinnyt.Nyt ipana pian 4v on (lähes) täysin sisäsiisti - tosin joskus pissi lirahtaa kun on leikit kesken.

Meidän 3v tyttömme oppi jo tekemään molemmat hädät pottaan, mutta sitten tuli takapakki - kakkoset alkoivat tulla housuun, kun lapsi rupesikin isomman hädän tullen piiloutumaan jonnekin, useimmiten pöydän alle tai verhon taakse, tai näin kesällä omalle pihalle pystytettyyn lasten leikkitelttaan. Tämä on ymmärtääkseni lapsilla aika yleinen taipumus - yksityisyys ilmeisesti rentouttaa ja piilo antaa jonkinlaista turvaa.Lapsi tuntuu hyvin ymmärtävän, että potalle pitää mennä, ja välistä hän on jopa sanonut yrittävänsä, mutta potalla ei sitten mitään isompaa tulekaan. Potta on ilmeiseti luonut suorituspaineita. Kun lapsi huomaa ettei potalla onnistu, hän vetäytyy lopulta jonnekin omiin oloihinsa.Tänään lapsen ulkoillessa omalla pihalla laitoin potan leikkiteltan suuaukon eteen. Kun hetken oli hyvin hiljaista, epäilin jo vahinkoa, mutta kas kummaa, tyttö olikin mennyt omia aikojaan istumaan potalle.

Suunnistaessaan telttaan lapsi osuikin potan luo, eikä kaiketi ehtinyt " skarpata" liikaa. Oikein hyvä saalis tuli :-)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat