Seuraa 

Lapseni aloittavat tänä syksynä steiner eskarissa, josta tarkoitus olisi jatkaa koulun puolelle myös. Tämän linjauksen steinerin teimme jo lasten vauva-aikana, mutta nyt olen kuitenkin alkanut miettimään onko ratkaisu oikea? Nyt kaipaisin kovasti teidän kuulumisia, joiden lapset ovat steinerissä ja erityisesti ekaluokkalaisia? Miten on sujunut? Lähinnä olen alkanut pohtimaan sitä että jos kuitenkin tämän perinteinen koulu olisi parempi, mutta mies ainakin haluaa vielä pysyä steiner kannassaan. Olisin todella iloinen jos steiner-koululaisten vanhemmat kertoisivat miten koulussa on mennyt, miten lapset ovat viihtyneet, miten oppineet? Kiitos etukäteen kommenteista.

Kommentit (3)

Harvalla steinerkoulu sattuu olemaankaan ihan kodin vieressä. Itse ajattelen niin, että on hyvä asia, että lapsilla on kavereita lähinaapureissa (joista useimmat käyvät lähikoulua) sekä eri kaverit koulussa ja mahdollisesti vielä eri kaverit harrastuksissakin. Sehän vain lisää mahdollisuuksia löytää sellaisia ystäviä, joiden kanssa viihtyy ja on mukavaa.

Kai koulunaloituksen sujuminen ja koulussa "viihtyminen" riippuu aika monesta asiasta. Onko kavereita, millainen opettaja on, onko lapsi ujo vai ulospäinsuuntaunut jne.Steinerkoulussa ensimmäisellä luokalla leikitään. Enimmäkseen. Leikkiminen ei kuitenkaan tarkoita vapaata riehumista, vaan mukana on sosiaalisten taitojen opettamista, toisten huomioonottamista ja ryhmässä toimimista. Toki mukaan mahtuu myös kirjainten ja lukemisen ja laskemisen opettelua. Lapsille annetaan pehmeä lasku ja luokkalaiset tutustuvat toisiinsa ja opettajaan. Joka ainakin meidän kohdallamme on onnekkaasti ollut sama opettaja koko ala-asteen ajan. Steinerkoulussa lapsen ei tarvitse osata lukea ensimmäisen vuoden jouluun mennessä. Tästähän steinerkoulua usein kritisoidaan. Steinerkoulussa lapsi saa edetä oman kehityksenä mukaisesti. Omien lasteni luokalla kaikki ovat osanneet lukea toisella luokalla. Steinerkoulussa edetään hitaammin, mutta yläasteella tahti on jo sama kuin peruskoulussakin. Päivät ovat pitkiä ja läksyjä on paljon.Sitten on tämä eurytmia ! Sehän se on steinerkoulun erikoisuus. Ihmettelijöille kannattaa sanoa, että se on musiikkiliikuntaa vaikka se on paljon enemmän. Mutta en tiedä parempaa tapaa antaa lapsen tutustua itseensä ja kehoonsa. Sen vuoksi steinerkoulusta kasvaa omaan itseensä luottavia rohkeita ja avoimia ihmisiä.Omat lapseni ovat viihtyneet hyvin. "Matikka on tylsää ja eurytmia on tylsää, ruoka on hyvää ja välitunnit kivoja". Luulisin sen olevan aika tyypillistä missä tahansa koulussa. Omien lasteni kohdalla opettajat ovat olleet niin loistavia, että nauttivat lasteni kiintymystä ja kunnoitusta.

Ja eukan "tylsyydestä" huolimatta peruskoulussa ei voi nähdä murrosikäistä poikaa liikkumassa musiikin tahdissa, paitsi jos sattumalta on tanssiliikunnan aktiiviharrastaja. Peruskoulusta kiertää myös paljon tarinoita "pakkoliikunnasta" ja cooperin testeistä.Mikä on saanut sinut epäilemään valintaanne. Toivottavasti et ota tosissasi muutaman palstahihhulin sekavia kirjoituksia antroposofiasta ja Rudolf Steinerin ikivanhoista teeseistä. Mene enemminkin tutustumaan johonkin toimivaan steinerkouluun ja lapsiin ja toisiin vanhempiin ja opettajiin siellä niin voit tehdä omat ratkaisusi tosiasioiden pohjalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähinnä kai aloin miettiä tuota nykyisen lasten nykyisen kaveripiirin hajoamista . Lasten nykyisistä kavereista ei ole tätä valintaa tehnyt ja vaikka eskassa oppii jo tutustumaan niin kai tämä kuuluu vanhemmuuteen. Oppimisen suhteen en sinänsä ole huolissani, ja eurytmia yms ovat sinänsä tuttuja. Tutustuttu on ja lähisuvussa on steinerkoululaisia. Kiitos vielä kerran.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat