Vierailija

tai miten tehdään riisipuuro kattilassa niin ettei se pala pohjaan?

Kommentit (11)

Riisipuuro uunissa 4 annosta7 dl rasvatonta maitoa

3 dl vettä

2 dl puuroutuvaa riisiä

ripaus suolaa1 tl margariinia vuoan voiteluunVoitele uunivuoka margariinilla. Kaada maito, vesi ja riisit vuokaan ja ripottele päälle suolaa maun mukaan. Paista 175°C:ssa 1-1.5 h. Nauti puuro kanelin tai marjakeiton kera.t. 2

muista voidella vuoka tosi hyvin, ja käytä varmasti tarpeeksi suurta vuokaa, ettei puuro uunissa paisuessaan tulvi uunin pohjalle. hankala siivota. ei se kauheesti turpoa mutta vähän kummiskin.en tiedä miten maitopuurot saa tehtyä ilman pohjaanpalamisia. paitsi uunissa, se sentään on helppoa ja yksinkertaista. luulen että liedellä valmistettaessa hyvän puuron salaisuus on paksupohjainen tai vesihaudekattila. jotkut kuulemma tekee niin että keittävät puuron reilusti veteen ja lisäävät lopuksi maitojauhetta. mutta en sitten tiedä onko lopputulos minkämoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta kyljessä olevalla ohjeella ei tule niin hyvää kuin kattilassa keitetyllä ja samaa mieltä moni muukin. Uunissakin saa hyvää, mutta pitää hauduttaa pidempään ja jos sitä tekee ilman, että nestettä lisää suhteessa, niin kuivaa tulee. Tässä moneen kertaan kokeiltu ja takuuvarma resepti:Voideltuun vuokaan 2,25 dl puuroriisiä, 1,5 l maitoa ja 1 tl suolaa. Uunissa 175 asteessa 2 tuntia.

Riisipuuro ei pala teräskattilassakaan pohjaan, kun malttaa pitää levyn kolmosella sen jälkeen kun vesi on riiseihin imeytynyt, lisätä maitoa erissä ja sekoittaa aina välillä. 

Vierailija

tai miten tehdään riisipuuro kattilassa niin ettei se pala pohjaan?

Hommaa haudutuskattila, 50 minuutissa valmista riisipuuroa, muutaman jerran käyt välillä sekottelemassa, helppoa kuin mikä eikä pala puurot pohjaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat