Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tiedän yhden äidin joka hankkiutui raskaaksi vaikka esikoisella on vaikea sairaus ja vauva odotti maksansiirtoa. Nyt siis sillä äidillä on kohta kaksi lasta joista toinen on vaikeasti sairas, vaikka saikin maksansiirron jo muutama kuukausi sitten. Muutenkin se lapsi on jälkeenjäänyt, on todella pienikokoinen, ei osaa syödä muuta kuin soseita eikä osaa edes istua tai kontata vaikka on jo yli puolitoistavuotias.

Lisäksi tämä äiti ei edes hoida sitä ensimmäistäkään lasta kunnolla, syöttää vaan niitä purkkiruokia ja keksejä ja muita herkkuja joita se lapsi ei edes osaa syödä vaan meinaa tukehtua niihin muruihin ja möykkyihin. Ja juottaa lapselle mehua tuttipullosta, ei aio edes yrittää opettaa potalle ja kuulin tutulta että lastensuojeluunkin oli tehty ilmoitus kun pahoinpitelevät sitä lasta. Pääsivät vain pälkähästä kun ei ollut todisteita että olisivat sitä vauvaa pahoinpidelleet :(

Kommentit (13)

vastaus kysymykseesi: Tietysti sairaan lapsen äiti saa hankkia lisää lapsia.Yleistä ihmettelyä vuodatuksestasi: No, kyseinen äiti ei vaikuta kovin viisaalta. Jos ekaa lastaan ei jaksa hoitaa hyvin, niin ei ehkä kannata hankkia sitä kakkosta. Riippumatta siitä onko se eka lapsi terve vai sairas.Olisit siis voinut kysyä vaan, että Kannattaako kyseisen äidin hankkia enempää lapsia ja jättää se sairauskertomuksen väliin...

Tai sitten vain yksinkertaisesti tyhmä.

Joko et tunne perhettä ollenkaan ja olet kuullut jotain ilkeitä juoruja ja ottanut ne todesta tai sitten ymmärryksessäsi on jotain todella pahasti vialla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muuten kertomuksesi kuulosti vähän pahalta. Mutta kuinka paljon itse TIEDÄT, ja kuinka paljon kertomastasi oli ilkeitä juoruja ja omia olettamuksiasi?

Lapsi ei todellakaan opi konttaamaan tai liikkumaan jos joutuu olemaan jatkuvasti sairaalassa letkuissa tai muuta vastaavaa. Saatika sitten potalle. Sellainen lapsi kun ei sairauden takia useinkaan yksinkertaisesti jaksa liikkua. Esimerkiksi sydänlapset tai elinsiirtoa odottavat potilaat harvemmin syövät itse joko johtuen tukalasta olosta tai sitten siitä että eivät jaksa syödä. Luuletko että sellaisessa tapauksessa lapsi oppii syömään normaalia ruokaa heti toivuttuaan? Tiedän kolmevuotiaitakin lapsia jotka eivät osaa syödä mitään muuta kuin sileitä vauvansoseita johtuen siitä että siinä iässä vasta opettelevat ensimmäistä kertaa syömään itse koska ovat saaneet ruokansa aiemmin joko nenämahaletkuun tai nappiin jopa koko elämänsä ajan.

Vierailija:

Lainaus:


Tiedän yhden äidin joka hankkiutui raskaaksi vaikka esikoisella on vaikea sairaus ja vauva odotti maksansiirtoa.
Ei siinä mielestäni ole mitään pahaa. Vähän tylsästi toki sanottu, että " hankkiutui raskaaksi" .Lainaus:

Muutenkin se lapsi on jälkeenjäänyt, on todella pienikokoinen, ei osaa syödä muuta kuin soseita eikä osaa edes istua tai kontata vaikka on jo yli puolitoistavuotias.
Varmaan lapsen kohdalla on ensisijaisen hienoa, että hän on hengissä. Sairaat lapset ovat usein pieniä eivätkä ainakaan sairaina jaksa kehittyä kovin nopeasti. Maailma ei ole oppimisen nopeuskilpailu.Lainaus:

Lisäksi tämä äiti ei edes hoida sitä ensimmäistäkään lasta kunnolla, syöttää vaan niitä purkkiruokia ja keksejä ja muita herkkuja joita se lapsi ei edes osaa syödä vaan meinaa tukehtua niihin muruihin ja möykkyihin. Ja juottaa lapselle mehua tuttipullosta, ei aio edes yrittää opettaa potalle
Hyvät perustelut ;-) Joo, ehkä maksasairaan lapsen vanhemmalla on jotkut muut prioriteetit mielessä!Lainaus:

ja kuulin tutulta että lastensuojeluunkin oli tehty ilmoitus kun pahoinpitelevät sitä lasta. Pääsivät vain pälkähästä kun ei ollut todisteita että olisivat sitä vauvaa pahoinpidelleet :(
Jaaha.

Varsinkin jos ekan lapsen vammaisuus on geneettistä laatua. Tunnen kaukaisesti yhden perheen, joilla on kaksi mongoloidilasta tullut peräkkäin. :(Tuosta sun purkauksestasi sen verran, että tilanne voi ihan hyvin olla se, ettet oikeasti tiedä tuon perheen tilannetta, vaan olet vaan pahansuopa ihminen. Ja jos tilanne on noin niin kuin kuvailit, sääli lasta.

mössöruokia erinäisten ongelmien vuoksi. Keksiä ym herkkuja voin surutta ja hyvällä omallatunnolla tunkea hänelle jos hän niitä syö. Hän tarvitsee korvasti energiaa. Ja herkullisilla kekseillä voi helposti opettaa ja houkuttaa lasta syömään muruja ja paloja jotta joskus voisi siirtyä normaaliin möykkyruokiin. Jostain se pitää aloittaa ja kekseillä se käy helposti ja lisäetuna on nimenomaan tuo lisäenergian saanti. Ja kyllä, kyllä tuo lapsi välillä keksiä syödessä yökkii kun tuleekin liian karhea pala jota ei ole ehtinyt pureskella ennen nielaisuyritystä. Mutta eiköhän tuokin korjaannu kun saa harjoitusta.

ei omanikaan osannut pureskella, silti lasta pitää opettaa vähitellen pureskelemaan, vaikka lapsen suun motoriikka on huono. noin sairasta lasta on turha vielä ruveta potattamaan. ensinnäkin et näytä tietävän lapsen sairaudesta mitään. kaikki lapset ei opi kuiviksi koskaan. riippuu lapsen vammasta. kyseisellä lapsellahan on jonkinlainen pysyvä vamma.

itselläni on keskiv. kehitysvammainen lapsi ja terve 2v. lapsi. kolmannenkin tekisin mikäli ikä ei tulisi vastaan. moni ei nyt vaan halua

olla vaan yhden sairaan lapsen äiti. jokainen päättää itse omasta lapsimäärästänsä.

nämä down- lapset ovat jotka ovat syntyneet samaan perheeseen?? (tai mongoloidit niinkuin asian ilmaisit, tätä nimitystä ei enää käytetä useinkaan)Downin syndroomahan on ihan sattuman kauppaa, erittäin harvalla down-lapsen vanhemmalla on tämä ns. perityvä aiheuttaja. En ole kuullut kuin yhdestä perheestä jossa olisi muutama down-lapsi syntynyt peräkkäin ja nämä lapset ovat siis jo aikuisia...eli kerro ihmeessä lisää, kiinnostaa kovasti koska se on todellakin niin harvinaista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat