Vierailija

22+4 ja vauvan mitat 420g/24cm.

Makasi lääkityksestä huolimatta korkeiden verenpainelukemien vuoksi parisen viikkoa sairaalassa ja synnytys piti käynnistää kun alkoi virtsan proteiinilukemat olla tosi korkeat, päätä särki koko ajan, näki sahalaitoja, ylävatsaa puristi vanne jne.

Vauva voi kuulema " olosuhteisiin nähden hyvin" mitä se sitten tarkoittaakin kun noin jumalattoman pieni kyseessä, onneksi olivat sentään ehtineet kortisonia pruutata että keuhkot edes vähän kypsyi.

Lääkäri oli kyllä sanonut että on vain muutaman % luokkaa että vauva selviäisi ja silloinkin saattaa olla pahoja vaurioita.

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Euroopassa on edelleen maita, joissa tämän ikäisenä syntynee annetaan kuolla, ja meillä samoilla viikoilla syntyneitä on päiväkodeissa ja koulun penkillä..

Oma lapseni oli puoli kiloa painavampi syntyessään ja vaikutti silloin tosi pieneltä. Ystäväsi vauva on vain puolet siitä.Oma lapseni on terve, kohta jo koululainen.

Voimia ystävällesi.

Mutta nelosen viesti oli kyllä todella inhottava ja tarpeeton. Mulla on viikolla 25 syntynyt poika ja ihan on normaali kaikin puolin. Tunnen myös viikolla 23 syntyneen tytön joka on myös täysin terve, vähän pienempi ja sirompi ehkä kuin muut. Aina se ei pääty niin onnellisesti tietysti (nimim. pelkäsin poikani kuolevan joka päivä ekat 4 kk) ja päivä kerrallaan täytyy mennä, helvettiin ja takasin monta kertaa. Toivon paljon onnea ja jaksamista.

Ystävälläsi raskaat ajat edessä, hän tarvitsee todella paljon tukea nyt. Paljon voimia pikkuiselle että selviytyy ja tietenkin myös vanhemmille.rankkaa tuo sairaala-aika ja epätietoisuus, varmaan menee useita kk sairaalassa. oma lapseni oli isompi keskonen, 2kg ja joutui olemaan 1kk sairaalassa ja rankkaa oli, vaikkakaan meillä ei missään vaiheessa ollut mitään ongelmia..

On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat keskosena syntyneen lapsen mahdollisuuteen jäädä eloon. Näistä mainittakoon raskauden kesto (keuhkojen kypsyys), syntymäpaino ja liitännäisongelmat kuten rakennepoikkeavuudet, hengitysvaikeudet ja infektiot.Raskausviikot* Eloonjäämisfrekvenssi

21 tai < 0%

22 0-10%

23 10-40%

24 40-70%

25 50-80%

26 80-90%

27 >90%

30 >95%Painoltaan erittäin pienen lapsen kohdalla tärkein tekijä on raskauden kesto, joka ratkaisee tiettyjen elinten kehitystä (etenkin keuhkojen).

23-24 raskausviikoilla eloonjäämisfrekvenssi nousee 3-4%:lla per päivä. Vastaava luku 25-26 viikoilla on 2-3%. Tämän takia juuri näillä viikoilla joka ikisellä kohdussa vietetyllä päivällä on suuri vaikutus lapsen ennusteeseen.Keskosen sairastavuusriski on paljon suurempi kuin täysiaikaisena syntyneellä lapsella. Tietyn yksilön kohdalla ei kuitenkaan ole mahdollista ennustaa kehittyykö lapselle joku pysyvä ja vaikea sairaus. Voidaan kuitenkin todeta, että riski lisääntyy lievästi jos kyseessä on poika, monisikiöinen raskaus, äidillä on diabetes, erittäin ennenaikainen (<18-20 rvk) lapsivedenmeno ja jos ei ole ehditty antaa kortikosteroideja ennen syntymää.

23-24 raskausviikoilla sairastavuus on lähes 50% luokkaa. 25-26 viikkojen maastossa ja sen jälkeen ennuste paranee dramaattisesti siten, että lapsen todennäköisyys olla terve on lähes sama kuin eloonjäämisfrekvenssi. Eli jos keskosen eloonjäämisfrekvenssi on 80%, niin näistä eloonjääneistä lapsista 80%:lla ei ole vakavaa sairautta. Toisin sanoen jos eloonjäämisfrekvenssi on 80%, tuolloin syntyneistä 100:sta keskosista 80 selviää, 20 kuolee ja selvinnäistä 64 ovat terveitä ja 16:lla on joku vakava sairaus.

*: raskausviikoilla tarkoitetaan täysiä viikkoja tässä yhteydessä, eli 25 = 25+, ts. 26. meneillä oleva viikko

Mutta tuo painohan ei ole ratkaiseva, vaan raskausviikot (eli kuinka kehittynyt). Ja tytöillä paremmat mahdollisuudet, kuin pojilla (tyttöjen keuhkot esim. kehittyvät aiemmin).Voimia pikkuisen vanhemmille!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat