Vierailija

Lapset 3 ja 7 vuotiaita. Omassa perheessä oli lapsuudessa koira eli kokemusta löytyy..

Kommentit (13)

Lainaus:

.Ei tarvi paljoa opetusta. rauhallinen ja lapsirakas rotu, suosittelen
Malinois tarvitsee todellakin koulutusta, ja paljon. Ja enkä lapsiperheeseen olisi ensimmäiseksi suosittelemassa, paitsi jos löytyy kokemusta palvelusrotuisista koirista. Ja se että lapsuudenkodissa on ollut esimerkiksi vaikka pystykoira pihakoirana, ei paljoa paina.Meillä siis malinois ja mun kokemukset koirista ennen tätä oli juuri tuo lapsuudenkodin pihakoira.. Malinois voi olla vaarallinen huonoissa käsissä, niin kuin nyt mikä tahansa koira, mutta pointtina siis että lapsiperheeseen löytyy kyllä helpompiakin rotuja. Mahtavia koiria tosin, mutta vaativia. Tämä mun mielipide.

näyttelylinjaisia sellaisia, ja vaihdoin sitten lasten synnyttyä käyttölinjan maleihin. Miksi? Siksi, että oma kokemukseni tervuista oli arvaamaton, hankala ja äkkipikainen, kun taas "terveemmällä aivokopalla" varustettu malikka on ennalta-arvattavampi ja "maalaisjärkisempi", jos näin voi sanoa koirasta. Meillä on ollut koiria iän kaiken ja niiden kanssa on aina harrastettu. Oma koiranpitokokemukseni on kulkenut pienempien seurakoirien ja terriereiden kautta palveluskoiriin. En missään nimessä suosittelisi (ja jos olisin kasvattaja, en möisi) vaikkapa puhtaasti käyttölinjaista malikkaa perheeseen, jossa kenelläkään ei ole mitään hajua siitä, mitä ollaan tekemässä. Olen nähnyt malin raatelevan 5-vuotiaan tytön kasvot niin, ettei oma äitinsäkään olisi tyttöä tunnistanut - ja sellaista uskon käyvän helpommin väärissä, kokemattomissa käsissä, kuin ympyröissä, jossa koira koulutetaan ja sosiaalistetaan asianmukaisesti ja jossa se saa riittävästi aktiviteetteja ja johdonmukaisen kohtelun.Toivottavasti kukaan ei päädy kyseiseen rotuun esimerkiksi ulkonäön takia, sillä se on väärin. Joku leppoisempi rotu olisi aloittelijalle ihan oikeasti kivempi - ellei sitten ennen koiran hankintaa ota asiakseen opiskella malikan kanssa eloa, olo, koulutusmuotoja ja esimerkiksi viettikäyttäytymistä. Mali ei missään nimessä ole koira, joka "menee siinä sivussa", ja on väärin sitä sellaisena pitää (kuten joku sanoi täällä, ettei tarvitse opetusta ja on rauhallinen). Yksilöissä on tietysti eroja, mutta noin suuria linjoja pitkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen on kotimainen, toinen ulkomainen. Lisäksi meillä on edustettuna myös toinen pk-rotu. Treenailemme viestiä ja jälkeä kaikilla koirilla, molemmissa kilpaillaan. Tottis- ja tokokentällä käymme ahkerasti ja agilityhallilla ajankuluksi. Koirien lempipuuhaa on pulkanveto :)

Aktiivisena harrastuskoirana toimii loistavasti ja tulee myös lasten kanssa hyvin juttuun. Kunhan koiralle tehdään HETI alusta selväksi, että on lasten alapuolella laumassa

mutta mulla ei taida kyllä riittää aika ihan siihen. vaatii aivan äärettömän paljon aktiviteettejä. erittäin yleinen rotu poliiseilla.

Ensinnäkin se ei ole mikään sohvaperunan koira. Jaksatko lasten hoidon yms rumban jälkeen keskittyä myös koiraan? Mali vaatii paljon tekemistä.

Toiseksikin kannattaa varmaan miettiä tarkkaan mistä koiran ottaa, jotta saa omaan perheeseen, temperamenttiin ja käyttötarkoituksiin sopivat yksilön.Maleja en henk.koht tunne, mutta perheessäämme belgin virkaa toimittaa jo kahdeksatta vuotta gronttunarttu, joka on aivan tähti-yksilö. Lapset olivat pieniä, kun koira tuli. Sille on jouduttu selkein sanoin kertomaan joka lapsen kohdalla, että lapsi vaan ON koiraa ylempänä laumassa. Ihan koiria tuntemattomalle en voisi tätäkään koiraa suositella. Sen verran on dominanssia olemassa, mutta näin meillä "oikeissa käsissä" koira on todella mukava kumppani lapsille ja meille aikuisillekin :)Joku mainistisi ettei belgi sovi lapsiperheeseen. Minusta minkään koirarodun kanssa ei voi näin sanoa. Enempi on kyse yksilöistä niin koirissa kuin ihmisissäkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat