Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mitä teille kuuluu? Uhmaa? Auvoisaa yhdessä oloa? Lempiruokia ja -puuhia? Pikkusisaruksia?Meillä poika 10.03.03. ja pikkuveli 09/05. Pojilla menee keskenään lähes poikkeuksetta oikein kivasti. Meillä on kyllä uhmaa ilmassa ollut tosi paljon jo vuoden verran ja välillä olo on avuton, kun poika ei yksinkertaisesti tottele. Poika on päiväkuiva ja yökuiva. Liikunnallisesti tosi lahjakas ja ikäisiään edellä, puhe ajoittain aika epäselvää, kun ei osata sanoa mm. s ja r-kirjaimia. Vilkas ja rohkea ja sosiaalinen ja vauhtia piisaa. Ihan viime aikoina poika on vasta alkanut kuunnella satuja ja katsella videoita. Lempivideoita ovat Posti Pate, Punahilkka, Puuha Pete ja Ruma anakanpoikanen sekä Saapasjalkakissa. Muusikista pitää kovasti ja nuottikorvaa löytyy.Meillä liikkeelle lähdettiin varhain mutta puhumaan alettiin oikeastaan vasta 2 vuoden iässä. Päivävaipasta päästiin kerralla eroon 2v 3kk:n iässä (aiemmin ei millään lailla yritetty) ja yövaipastakin kokonaan pian 6 kk sitten. Tosin pieni yökasteluvaihe oli ja meni hiljattain.Poika tykkää pelata jalkapalloa, leikkiä autoilla ja rakennella legoja. Uinti on myös yksi ykkösharrastuksista ja kaikenlainen kiipeily, leikkipuistoissa leikkiminen ja autot kiinnostavat kovasti :-)Ruoka on tähän saakka maistunut hyvin, mutta nyt jostain syystä huonommin (muulloinkin kuin helteellä). Lempiruokia ovat: perunat tai makaronit ja jauhelihakastike, kalapuikot, kalakeitto, lihapullat.Allergioita ei onneksi ole eikä pahemmin ole sairasteltu. Jostain syystä suihkussa käyminen on nykyään yhtä huutoa ja vastaanpanemista vaikka vedessä muuten viihtyy :-( Yöt menevät ilman heräilyjä ja pienet päikkärit nukutaan edelleen.Meillä tuli huhtikuussa elämänmuutosta, kun muutimme pohjoiseen Englantiin. Nyt poika käy joka päivä 2,5 tuntia Play Groupissa leikkimässä, askartelemassa, saamassa kavereita ja oppimassa englantia. Sanoja on tarttunut kivasti ja muutama lause jo tulee (tosin opittuja fraaseja). Englanniksi poika osaa laskea kymmeneen (ei pelkästään luetella numerot).Pikkuveli on humattavasti rauhallisempi tapaus ja myös liikunnallisesti hitaammin kehittyvä. Äidillä olisi haaveissa vielä yksi pikkuinen ihme ehkä joskus 2-3 vuoden päästä, isä on vielä epävarma asiasta ;-)Fedjasetä ja pojat 03/03 ja 09/05

Kommentit (11)

meillä siis 11.3.03 tyttö ja 7.7.04 tyttö.

uhmaikää on täälläkin.lähes joka asiaan vaan raivotaan vastaan tai sitten itketään ja huudetaan jos ei kaikki asiat mene just niin kuin neiti haluaa...eikä asiaa helpota yhtää se ett nuoremmalla myös kaks vuotis uhma...

meillä opittiin kävelemään 11kuisena ja sanat tulivat lähes samaan aikaan, nyt jo puhuu kuin runeberg...kaikki kirjaimet tulee, jos muistaa...vaipoista päästiin eroon viime kesänä eli reilun kahden vuoden ikäisenä, yövaippa jätettiin pois ihan äskettäin.

kovin on touhuavainen tyttö. leikkivät siskonsa kanssa välillä sovussa ja välillä riidellen...hiekkalaatikolla kotipihalla (asutaan rivarissa), uiminen on aivan huippu juttu...uskaltaa jo " uida" käsipohjaa.

meillä kans pyöräily on alkanut sujua tänä kesänä paremmin, nyt menee jo kovaa vauhtia apupyorien kanssa.

lempipuuhia on nukkeleikit, autot, palapelit.

osaavat kyllä olla välillä oikein rasittavia ja keksiä mitä ihmeellisimpiä juttuja...

videot ja dvd:t on aivan lumoava juttu...nalle puh, franklin,ti-ti nalle ja muumit.

kummatkin ovat yksityisessä allergiapäiväkodissa.vanhemmalla ei ole mitään allergioita mutta pienemmällä allergiaa ja astma.

nyt isompi toipumassa vesirokosta,saa nähdä koska pienempään iskee.

tyttö on oikein sosiaalinen mutta joissakin tapauksissa aika arka ja herkkä lapsi kun taas nuorempi varsinainen rämäpää ja tempperamenttinen tapaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tammikuussa 03 syntynyt poika joka on ja jää ainokaiseksi. Uhkaikä on tällä hetkellä kiihkeimmillään (toivittavasti) ja tällä hetkellä vielä kärjistyy, kun on isänsä kanssa kesälomalla kahdestaan. Hoitoon hän meni syyskuussa 04, kaverit olleet sen jälkeen tosi tärkeitä.

Kuivaksi oppi vähän ennen kuin täytti 2 v. ja myös puhumaan alle kahden vuoden ikää. Syntymäpituus oli 45 cm ja nyt on yli metrin! Poika tykkää juosta kilpaa, pelata jalkapalloa, ajaa pyörää yms. " poikien juttuja!. Öisin tulee yleensä meidän sänkyyn nukkumaan ja on kiukkuinen kuin ampiainen ennen kuin nukahtaa.

Lapsi on hyvin " pikkuvanha" mikä johtuu varmaan siitä, ettei ole muita lapsia. Ja yleensäkin käyttäytyy hyvin, kun hänen kanssaan on kahdestaan, mutta kun kummatkin vanhemmat ovat kotona, on käytös aivan erilaista. Ruoka tuppaa olemaan lihavoittoista, muut vihannekset eivät mene kuin ketsuppi.... tykkää lukemisesta, erityisesti Mauri Kunnaksesta ja Richard Scarryn kirjoista.

Tänä kesänä ollaan lähdössä Legolandiaan ja mielenkiinnolla odotan, miten matka menee!

Uhmaikä tuntuu jo hiukan taittuneen, mutta voimakas tahto ja vilkas temperamentti pitävät huolen siitä, ettei yksikään päivä ole tylsä :). Tyttö on taitava kiipeilijä ja melkoinen akrobaatti, onkin aina ollut motorisesti kehityksessä edellä. Tuota pyörälläajoa pitäisi kyllä harjoitella meilläkin, viime kesänä se ei vielä oikein sujunut :). Yökuiva on ollut kaksivuotiaasta, päiväkuivaksi oppi loppusyksystä/talvella. Nyt käy itse " isojen" WC-pytyllä jakkaran ja pienentimen kanssa, pepun pyyhinnässä tarvitsee vielä aikuisen apua :).Lempipuuhia on askartelu; muovaileminen ja piirtäminen. Tänään maalasi isän kanssa wc-paperirullien hylsyistä Muumitaloa ja majakkaa. Piirtää jo mitä mielikuvituksekkaimpia juttuja, osan jopa ihan tunnistettavasti ;D. Franklin on pop meilläkin, samoin Urpo ja Turpo!

Puhuu ja kyselee paljon, äänteistä puuttuu enää J-kirjain, sekin tulee sanan keskellä (esimerkiksi sana " kirja" ). On kauhean kiinnostunut kirjaimista ja numeroista, tunnistaa jo suuren osan kirjaimista " mummun kirjain" , äidin kirjain" , " Oton kirjain" jne ja osaa nimetä kirjaimet. Laskee seitsemään, tosin välistä jää useimmiten joko 3 tai 4 pois :DVauva-aika ja osin taaperoikäkin oli rankkaa moniallergisuuden (ja sen aiheuttaman unettomuuden) vuoksi, nyt ollaan pahimmasta selvitty. Allergioita on toki vielä jäljellä, eikä painoa ole kuin 12½ kg/pituus 93 cm, mutta nyt sentään mennään " omalla käyrällä" eli -10%.Meidän toukokuisestamme tulee isosisko joulukuussa :), ikäeroksi sopivat 3v7kk. Voi että tuo kolmevuotias tuntuu välillä niin uskomattoman reippaalta " isolta" tytöltä, toisaalta on vielä ihana lutuna! On ollut kotihoidossa tähän saakka, nyt menee pariksi-kolmeksi kuukaudeksi osaviikkohoitoon äidin opintojen loppurutistuksen vuoksi.Tinuri, 05/03 tyttö ja Itu rv 16+4

Uhmaa ja omaa tahtoa löytyy. Ainokainen on eikä sisiaruksia ole aikeissa edes hankkia. Vaipat jäi pois 08/05 ja yökuivaksi tuli 11/05.

Omatoiminen pikkuneiti on, prinsessaleikit ja nuket on in. Puhetta tulee joka joskus hiukan " pehmeää" kun kielijänne on niin tiukka. Kirjaimista puuttuu r ja d.

Kaikkiruokainen on aina ollut ja suurta herkkua kaikki kasvikset.

Tyttö rakastaa musiikkia ja senpä takia ti-ti nallet ja Fröbelit on mieluisia. Musiikki kiinostaa myös levyllä.

Piirtäminen on kivaa, samoin askartelu eli leikataan ja liimataan kovasti.

Omassahuoneessa nukkuu ja nykyään ihan koko yön. Yö on 21.30-7. Päikkäreitä nukkuu n. tunnin. Kotihoidossa on.

Meilläkin poika syntynyt 1.3.03 :) Ja siskonsa täyttää viikon päästä vuoden, eli 7/05 syntynyt.Hyvää kuuluu ja elo kahden lapsen kanssa on aivan ihanaa :) Vaikkakin toinen on ihana uhmaikäinen ja toinen juuri kiipeämiseen ihastunut.Päiväkuivana poika ollut vuoden, mutta ei vielä öisin pärjää ilman vaippaa. Ja eipä ole kiiruskaan vielä.Ikäisekseen poika on ihan " iso" . Painaa 16,5 kg ja on 104 cm pitkä. Syö hyvin, vaikka nyt jaksaa temppuilla myös ruoan kanssa.Sama meillä kuin Eltsun_mamin pojalla eli todellakin yliherkkä hyönteisten pistoille. Itikan pistosta tulee hurjat turvotukset ja kyypakkaus onkin aina matkassa mukana.Kova PuuhaPete on meidän herra, tekee isänsä kanssa jatkuvasti hommia :) Ulkona viihtyisi näin kesällä aamusta iltaan ja autoleikit ovat pop!Puhumaan alkoi vasta 2 vuoden iässä, nyt puhuu jatkuvasti... voisi joskus olla hiljaakin :D Joitain kirjaimia puuttuu ja omia sanoja on välissä, mutta eiköhän se aikanaan siitä.Hellepäiviä kaikille!

Poika on saamassa pikkusiskon toivottavasti kuukauden sisään (la elokuun alussa).Meidän vesseli on ollut syntymästään lähtien aika rauhallinen ja ujokin, mutta on nyt muutamassa kuukaudessa reipastunut tosi paljon ja muuttunut oikein vilkkaaksi pojanviikariksi Luonnetta on myös alkanut tulla esiin, mikä on oikeastaan vain hyvä. Enää ei toiset lapset pompota tai vie leluja kädestä, vaan poika osaa pitää puoliaan. Ihan viime aikoina poika on kiinnostunut myös toisten lasten seurasta, aikaisemmin leikki mieluiten yksin.Poika puhuu todella selkeästi ja on kova keksimään juttuja ja tarinoita. Hän " lukee" tosi paljon kirjojaan siten, että keksii kuvista jonkin tarinan tai lukee kirjaa sanatarkalleen ulkomuistista. Poika on osannut aakkoset ja numerot vajaa 2-vuotiaasta ja osaa kirjoittaa nimensä. Luulin jossain vaiheessa, että poika oppisi kolmeen ikävuoteen mennessä lukemaankin, niin intohimoinen hän kirjaimia kohtaan oli, mutta nyt mielenkiinto on siirtynyt kirjaimista kaikkeen muuhun, lähinnä fyysiseen tekemiseen.Pojan tämän hetkisiä intohimoja ovat autot (ollut jo pari vuotta), liikennemerkit, pallon potkiminen, kirjat ja musiikin kuuntelu. Askarteleminen tai piirtäminen ei kauheasti kiinnosta. Poika jaksaa leikkiä omissa oloissaan tosi pitkiä aikoja ja on muutenkin hyvin keskittymiskykyinen. Uiminen on meillä tosi kova juttu. Poika on käynyt säännöllisesti uimassa puolivuotiaasta ja nyt menee jo tosi hienosti uima-apujen kanssa eteenpäin. Ajattelin laittaa hänet lähitulevaisuudessa uimakouluun.Poika oppi kuivaksi lähes tarkalleen 3-vuotissyntymäpäivänään ja aivan yllättäen. Siihen asti olin varma, että poika menisi kouluunkin vaipoissaan. Kertaheitolla jäi siis päivävaippa, sitten päiväunivaippa ja nyt kuukausi sitten luovuimme kokonaan yövaipastakin. Vahinkoja tulee öisin silloin tällöin, päivisin ei koskaan.Meillä pojan uhmat ovat menneet kausiluonteisesti, juuri nyt on taas TOSI kova uhmaaminen päällä. Poika saa silloin tällöin silmittömiä huuto-raivokohtauksia, joihin ei tunnu auttavan mikään. Poikaa selvästi mietityttää tuleva perheenlisäys, joten tuo uhmaaminen voi johtua siitäkin. Alkuvuodesta poika oli jatkuvasti huonotuulinen, natisi ja nitisi ihan kaikesta, mutta nyt tuollainen pitkäkestoinen huonotuulisuus on jäänyt. Poika saa kyllä raivareita, mutta on pääsääntöisesti kuitenkin hyväntuulinen ja aika yhteistyökykyinenkin. Tietää kyllä sen, mikä äitiä ja isää hermostuttaa ja osaa kyllä vetää juuri oikeista naruista halutessaan.Poika on ollut aina hyvä syömään, mutta ruoasta on tullut yksi uhmaamisen kohde. Välillä hän syö tosi hyvin, välillä taas ei mikään kelpaa. Muutama kuukausi sitten hän päätti, ettei osaa itse syödä ja oli hoitopaikkaankin syömättä monta viikkoa yhteen menoon. Nyt vaihteeksi syö taas tosi hyvin. Yllättävää pojan ruokailussa on se, että kasvikset ja hedelmät maistuvat tosi hyvin, mutta esim. makaronilaatikko on pojasta pahaa. Ei myöskään pidä perunamuusista. Kana ja kala maistuu, mutta nauta tai possu eivät. Lempiruokia ovat kanakeitto, italianpata, lasagne ja erilaiset kiusaukset.Pojalla ei ole mitään allergioita ja on ollut mielestäni kohtuullisen tervekin. Pieniä nuhakuumeita on ollut muutama, 1 korvatulehdus ja yhden kerran kurkunpääntulehdus. Kaksivuotiaana pojalta leikattiin nivustyrä, se on tähän mennessä ollut isoin yksittäinen juttu.Poika nukkuu edelleen päiväunia, joskus jopa kolme tuntia, keskimäärin 1,5 - 2 h. Yöunet ovat aika lyhyet: nukahtaa yleensä siinä yhdeksän aikaan ja heräilee usein ennen kuutta. Nukkuu onneksi yönsä heräämättä.Poika on ollut 2-vuotiaasta hoidossa yksityisellä perhepäivähoitajalla ja jatkaa samassa hoitopaikassaan osa-aikaisena nyt syksyllä, vaikka olenkin kotona kakkosen kanssa. Vuoden kuluttua syksyllä olisi tarkoitus siirtää poika päiväkotiin ja pikkukakkonen seuraa sitten aikanaan perässä.Tällaista meillä. Olipa mukavaa lueskella muiden samanikäisten kuulumisia.Pepper & poika 02/03Meidän poika, syntynyt 1.3.03, on edelleen ainokainen. Uhmaikä sen kun jatkuu ja jatkuu.. Mukavia ja ihania hetkiäkin onneksi päivistä löytyy ettei ihan vaan huutamista tämä elo ole ;)Meillä ollaan vasta nyt pääsemässä vaipoista eroon. Poika on nyt kolmatta viikkoa harjoitellut vaipatta olemista ja hienosti on kyllä sujunut. Päivisin ei pidä enää vaippaa, öisin on vielä ollut kun se vaippa tuppaa olemaan aina ihan märkä. Tämä on ollut meille suuri juttu, kun alkoi jo tuntumaan ettei vaipoista koskaan päästä eroon, kun poika ei suostunut olemaan hetkeäkään ilman vaippaa.Allergia-asiat ovat meillä vaan ikävänä riesana :( Pojalla on pitkä lista kiellettyjä ruoka-aineita ja ruokavalio on aika suppea, mutta joten kuten tässä pärjäillään ja ihan kivasti poika kyllä syö. Paino ei vain ota noustakseen sitten millään. Poika on tällä hetkellä n.98 cm pitkä ja painaa vajaa 12 kg. Muutoin hän on ollut kovin terve. Pari pientä flunssaa on vain ollut. Nyt kiusaavat myös hyönteiset joilla poika on yliherkkä. Oikea jalka on nilkasta ihan turvoksissa, kun siihen on joku ötökkä tuikannut :(Tänä kesänä poika oppi pyöräilemäänkin, viime kesänä ei ymmärtänyt vielä polkemisen päälle mitään, mutta nyt vauhtia jo piisaa. Apupyörät tietenkin vielä pyörässä. Ulkona leikkii kaivurilla ja traktorilla, tekee hommia niillä :D Haravointia myös harrastelee ;D on muutoinkin kova poika tekemään pihahommia, vaikka kerrostalossa asutaan (talvellakin kolaili pihaa..;) Kiipeilee, laskee liukumäkeä ym juttuja mitä nyt ulkona voi tehdä.Sisällä sitten leikitään junaradalla, legoilla, roska-autolla ja milloin milläkin. Muovailemisesta tykkää kovin. Ja imuroinnista! :DPuhumaan hän alkoi n.1½ v ja puhe on tosi selvää. Ainoa kirjain mikä sanavarastosta puuttuu on K. Se aiheuttaa välillä pieniä väärinymmärryksiä. Mut eiköhän se joskus sieltä löydy.. :)Lastenohjelmista tykkää katsoa Franklinia, Puuha Peteä ja Tomi Traktoria sekä Nalle Puhia.Meidän poika on myös vilkas ja sosiaalinen, pääsääntöisesti hymyssä suin (kun ei kiukuttele ;). Kotihoidossa on edelleenkin, ei vielä ole ollut hoidossa.Aurinkoista kesän jatkoa teille! :)T.eltsun_mami

Hei!Meillä on 05/03 syntynyt poika ja uhmakas hän onkin. Välillä hakee rajoja ja koettelee sitten äidin ja isän hermoja. Yleensä asioista voidaan keskustella, mutta joskus väsyneenä menee kilpahuudoksi. Poika on alusta saakka ollut äidin kanssa kotosalla, lukuunottamatta parin kuukauden työntekoa välillä.Poika on hyvän tilannetajun omaava päivän piristys. Vaikka välillä uhmataan sääntöjä, niin suurimman osan aikaa pitää äidin mielen virkeänä ja yllättää positiivisesti, joka päivä.Tällä viikolla poika opetteli Hämähäkki-laulun sanat ja sitä lauletaan nyt joka käänteessä. Numeroita poika on opetellut luettelemaan ja osaa ne luetella joskus jopa kymmeneen saakka. Usein väliltä jää jokunen numero pois, mutta silloin aloittaa yleensä alusta.Tv:stä katsellaan mielellään PuuhaPete ja pikku kakkonen. Muumeja katsellaan myös mielellään, paitsi jos siinä sattuu näkymään mörkö, silloin hakeutuu äidin syliin turvaan.Päivävaippa jäi pois n. 2-vuotiaana ja yövaippa alkuvuodesta -06. Yöt on herra nukkunut omassa huoneessaan jo 6kk iästä, äidin ja isän yölliset " kyläilyt" ovat saaneet jäädä jo kauan sitten :o) Nyt nukkuu tyytyväisenä omassa huoneessaan ja aamulla kömpii äidin kainaloon köllöttelemään, kunnes noustaan keittelemään puuroa.Poika " nauttii" vielä jouluun saakka ainokaisen roolista, kunnes perheemme kasvaa pienen tontun verran. Isoveljeksi on jo vähän opeteltu, kun poika on iltaisin alkanut äidin masua suukottelemaan ja hyvän yön toivotukset masulle sanomaan :o)T. StayAtHomeMom, poika 05/03 ja tonttu 15+2

Kovasti tykkää pyöräillä ja paljon pyöräillään ihan tollasia 3-4km lenkkejä niin, että minä kävelen ja tyttö ajaa pyörällä. 12" alkaa käydä pieneksi joten 16" on alettu katella kunhan tulevat syysalennukseen. Pituutta 103cm ja painoa n. 15kg.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat