Vierailija

Kiinnostaisi tietää myös muuta näyttelyistä, ne lyhenteet niistä palkinnoista on mulle täyttä hepreaa! Mitä esim tarkoittaa ROP?

Kommentit (12)

Eli pitää saada kolme serttiä. Alle kaksivuotiaana niitä voi ottaa vastaan pilvin pimein, mutta kun koira on 2 vee täyttänyt ja siirtynyt avoimeen luokkaa saa ottaa vain yhden sertin ja näin koirasta tuli valio.

Rop tarkoittaa rotunsa parasta eli ensin kisaavat urokset joista tuomari valitsee parhaan uroksen sen jälkeen nartuista valitaan paras narttu nämä kaksi parasta kisaavat ROPista ja toiseksi tullut on vastakkaisen sukupuolenparas eli VSP.

Voit saada myös vara-serttin, mutta oikeastaan se ei tarkoita mitään, mutta valioiduttua sitäkään ei saa enää ottaa vastaan.

Vinkkinä sanon että kannattaa ekoja kertoja mennä suomalaiselle tuomarille niin varmasti ymmärrät hänen kysymyksensä (koiran ikä) ja mitä hän tahtoo sinun tekevän, juosta kolmion tai ympyrän.

Ja aluksi opettele säännöt teoriassa ja kehäsihteeriltä voit sitten kysäistä pitääkö tulla kehään. Ja muista hakea arvostelulappu kun hommasi on ohi.

Minkärotuinen koira sinulla on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äh! en lukenut kirjoitustasi loppuun...

MVA-tittelin saamisen helppous riippuu paljolta koirien yleisyydestä, mutta ennenkaikkea siitä, miten hyvin koirasi vastaa rotumääritelmää. Jos sinulla on tähti saat valion helposti, jos taas ok tyyppi niin sertien metsästämisessä voi mennä kauemmankin. Se riippuu niin monesta asiasta...

Eristä vielä että sillähän pääsee kilpailemaan sertistä, eli kyllä sertti on parempi. Harvinaisuus ei ole että eriä on kymmeniä, mutta tarvitaan ne kolme serttiä...

7&8&11 ja mitähän vielä ;)Muotovalion arvon koira saa, kun se on saanut kolme SA:ta kolmelta eri arvostelu tuomarilta (SA=sertifikaatin arvoinen).ROP tarkoittaa ROTUNSA PARAS PENTU.PN = PARAS NARTTUPU = PARAS UROSVSP = VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARASKP = KUNNIAPALKINTOjoillakin roduilla vaaditaan näyttelysertien lisäksi rodunomaisesta kokeesta tietty tulos (esim. kultaisella noutajalla noutajien taipumuskokeesta hyväksytty tulos).

Saattaa minuakin joksus näyttelyt kiinnostaa, mutta kyselin tätä asiaa ihan vain tietämättömyyttäni. Onko tuollainen muotovalion arvo vaikea saada? Onko harvinaista omistaa sellainen koira, joka on arvosteluissa 4esim. erinomainen? Miten se erinomainen arvio erottuu siitä sertistä?

Erinomainen on laatuarvosana, jolla pääsee kisaamaan siihen paras uros/narttu luokkaan, mikäli on neljän parhaan joukossa, eli kilpailemaan sertistä.

Muita arvosanoja on (eivät kilpaile serttistä):

eh: erittäin hyvä

h: hyvä

t: tyydyttävä

Eli jos vanhemmallailmoitetaan olevan 4eri(erinomainen), se on neljästä näyttelystä saanut sen erin, mutta ei muuta.

Kasvattaja varmasti opastaa sinut tähän ihmeelliseen maailmaan, jos sinua se kerran kiinnostaa, valitset vain sellaisen kasvattajan, jolla ei ole pentueita hirveästi, esim. yli 15, niin hänellä on sitten aikaa laittaa sinut matkaan. Toki kovemman luokan kasvattajatkin auttavat, mutta aika voi olla kortilla ja sinä turhaudut, kun tuntuu, ettet saa apua.

TV: 7&8

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat