Vierailija

Ollaan miehen kanssa huomattu olevamme kaveripiirissämme vähemmistössä. Tykkäämme asua kerrostalossa ja kaupungissa, vaikka olemme lapsiperhe. Muut tutut tuntuvat kaikki haaveilevan omasta talosta tai peräti sen rakentamisesta omin käsin... eikä väliä missä periferiassa se sijaitsee kunhan on omakotitalo. Eivät tunnu millään ymmärtävän, ettei se kaikkien elämäntapaan sovi. Meitäkin aina kiusoitellaan tyyliin, että salaa kuitenkin halutaan sitä mitä muutkin..! Eikä tämä ole rahakysymys. Yhtä hyvin toimeentulevia ollaan suunnilleen kaikki tässä kaveripiirissä. Me vaan ostettaisiin omakotitalon hinnalla mieluummin lisää neliöitä kaupungista. Kun meillä on kesämökkikin, niin mihin sitä omaa tupaa ja pihaan tarvitsisi. Ja elämää pitää olla ympärillä; kahviloita, puistoja, ihmisiä... Ei pelkkiä taloja, pihoja ja aitoja. Muita, jotka ajattelee samoin?! Ruvettiin jo miehen kanssa ihmettelemään, että miten sitä onkin niin tykästynyt kaupunkiasumiseen, kun molemmat on sentään asuneet koko lapsuuden ja nuoruuden omakotitalossa (ja lähiössä). Ehkä juuri siksi?!!! Kyllästyttää jo tämä omien preferenssien puolustelu ihmisille, joiden mielestä joka ikinen perhe asuisi omakotitalossa jos vaan saisi valita!Ihan tosiaan mielenkiinnosta kysyn, että onko muita, jotka eivät ikinä halua omaa taloa -vaikka siihen olisi taloudellinen mahdollisuus?

Kommentit (17)

Meillä vähän sama juttu. Harrastuksiimme kuulu kaikenlainen ulkoilu vaelluksineen muineen. Just tänään kotiuduttiin viikon metsäilyn jälkeen, mutta mielestäni on eri asia vierailla metsässä kuin asua metsässä. Meilläkään lähiöt ei nappaa.Joku pohti, että miten lapset viihtyvät kaupungissa niin meillä ainakin lapsi viihtyy. Lapsille löytyy todellakin paljon kaikenlaista mielenkiintoista puuhaa kaupungista. Se vaatii vain vähän viitseliäisyyttä vanhemmilta, kun tarttee järjestellä jutut eikä voi vain ' potkaista pihalle' .Mutta eikö olekin loistavaa, että jokainen voi valita niistä omista jutuistaan ne itselle tärkeät asiat ja toteutttaa niitä. Me nautimme kaupungista, mutta yhtälailla toivotan mukavaa kesää kaikille lähiöihin ja maalle! Jokainen porskuttaa omalla tyylillään elämässä eteenpäin.

ulkoilmaihmisiä ja mies harrastaa paljon remontointia ja nikkarointia..! Nykyisenkin asuntomme on mieheni kunnostanut lattiasta kattoon upeaksi. Silti hän ei suurin surminkaan halua rakentaa uutta taloa -tykkää vanhasta, jossa on ns. hyvä henki. Tosin ei haluta vanhaakaan omakotitaloa... Joku siinä omakotitalo lähiössä + ydinperhe -mallissa ei vaan loksahda meillä kohdalleen. Rivarin tai paritalo olisi tosiaan ihan jees, kunhan vaan kaupungissa pysytään :) Niihin vaan meillä ei ole täällä (Hgissä) varaa, vaikka muuten ns. hyvätuloisia ollaankin.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskusta-asuminen on ihanaa: ei tarvita autoa, kävellen pääsee kaikkialle, kaikki on lähellä - emme siis asu pk-seudulla. Taloyhtiöllä on oma hyvin hoidettu piha istutuksineen, keinuineen ja hiekkalaatikoineen.Olemme asuneet myös lähiössä, mutta tämä on kyllä paras ratkaisu. Myös mieheni mielestä, ja onä on sentään rakentanut talon maaseudulle ja asunut siinä ensimmäisen perheensä kanssa. Hän sanoo, ettei käsitä, miten jaksoi sitä jatkuvaa ajamista.

Emme silti korvessakaan. Mutta kahta tälläistä pikkukaupungin ihmistä ei suinsurminkaan saisi keskutalähiöön kerrostaloon, ei todella. Rakastamme tätä nykyistä luonnonläheistä isoa tonttiamme lähellä suuren kaupungin ydintä.

Saunan jälkeen ulos nakusillamme nuotion loimuun kuivattelemaan itseämme. Emme todellakaan tarvitse mitään kesämökkiä erikseen. JA jos täältä joskus pitäisi jostain syystä muuttaa, niin voi mikä murheen päivä. Lapsilla omat pulkkamäet ja mustikkamaat omasta takaa.

t:2

Pois emme ole todellakaan muuttamassa. Jotta meidät saisi pois kaupungista pitäisi paikalla olla melkoisen paljon tarjottavaa. Mä en jaksaisi puutarhan hoitoa, ruohonleikkausta yms. Nautin kaupunkiasumisen helppoudesta.

Juuri tänään puhuimme viimeksi, että korkeintaan johonkin rivariin voisi muuttaa, jos sellainen löytyisi hyvältä paikalta. Meillä myös olisi varaa omaan taloon, jos niin haluaisimme. Tosin olemme ajatelleet suurempaa kaupunkikämppää ja itse asiassa siihen täytyy vielä säästää, kun maksaa helposti enemmän kuin oma talo. Unelma olisi kerrostalo kämppä vanhassa talossa kaupungin keskusta, jossa reilustu neliöitä. En viitsi edes ajatella kuinka monta sataatuhatta euroa se maksaisi.

Mutta olemme tyytyväisiä vallittsevaan tilanteeseen eli ette ole outoja tai sitten meitä on kaksi outoa poppoota ;)

Lisäksi hyvät päiväkodit ja koulut. Ja paljon kulttuuritarjontaa ja harrastuksia. Sehän siinä juuri onkin, että tämä alue on lapsille mitä ihanin. Eniten surettaa se, että jos jossain vaiheessa ei ole enää varaa tämän alueen isompiin neliöihin, niin voi olla pakko muuttaa lähiöön rivariin tai paritaloon.ap

Mä voisin asua omakotitalossakin, mut mitään polttavaa halua sellaiseen ei ole.

Miehen kans tykätään asua lähellä kaupungin keskustaa, tultas hulluiksi jossain kauempana.

Meillä on paljon kavereita, joilla ei vielä lapsia, niin hekin sit asuu lähellä nyt.. Saas nähä, kun he saavat lapsia, josko alkavat puhumaan omakotitaloista ja tarttuuko kuume.

Mut tyytyväinen olen ehdottomasti näin.t. rivitalossa asuva

eli asumme tyytyväisenä keskustan välittömässä läheisyydessä kerrostalossa. Asuntomme hinnalla saisi helpostikin isohkon okt:n, mutta toistaiseksi emme ole halukkaita vaihtamaan, sillä täällä on ihan oma tunnelmansa, josta emme ihan vielä halua luopua. Tuntuu, että minä ainakin tulisin mökkihöperöksi yhtään syrjemmällä, rakastan kaupungin vilinää ja tietoisuutta siitä, lähietäisyydellä on runsaasti kahviloita, kauppoja ja kaikkea mahdollista tekemistä maan ja taivaan väliltä sekä siitä, että lähes kaikki asiat voi hoitaa kävellen, autoa tai edes julkisia harvoin tarvitsee. Lähellämme on myös meri ja paljon kaunista luontoa, eli emme todellakaan asu missään " betonihelvetissä" . Ainoa haittapuoli, jonka tästä asumismuodosta keksin, on kesäillat: meillä ei ole parveketta ja lapset menee aikaisin nukkumaan joten ilman hoitojärjestelyjä yhteiset kesäiset illat ulkona (klo 20 jälkeen siis) ovat haave vain.

Mökillä luonto ja kaikki se rauha ympärillä tuntuu ihanalta, mutta vain sen loman ajan. Loman lopulla jo kaivataan kaupunkiin, kotiin :)En missään tapauksessa arvostele muiden valintoja, ymmärrän, että ihmiset arvostavat niin erilaisia asioita asumisessa. Peräänkuuluttelin tässä vaan muita itseni kaltaisia, kun omassa tuttavapiirissä ollaan vähemmistössä ;)ap

Kuvittelin tukehtuvani jossain omakotitaloalueella, mutta kummasti vain ajatukset ovat pienten lasten kanssa muuttuneet. Yhden lapsen kanssa saattoi vielä hyvinkin istua kahvilassa tai käydä vaikka kolme kertaa päivässä lähellä olevassa leikkipuistossa, mutta useamman pienen lapsen kanssa kahvilassa istuminen, vessoissa käyminen, vaippa-vaihtovaate-juomapullo-lelu-sateenvarjo-suojakuomu-ym- vuoren kanssa on pelkää stressiä!Omakotitalossa on ihanaa päästää lapset pihalle aivan milloin vain ja minkälaisella säällä tahansa. Kavereitakin on kivempi kutsua, kun aina ei tarvitse pelätä kamalaa sotkua, huonekalujen hajoamista tai naapurien valitusta.

llinen meille. Lasten kotona-asumisaika on kuitenkin melko lyhyt, noin 20 vuotta lapsiperhe-elämää....Kun lapeset lähtevät opsikelemaan voisimme hyvinkin muuttaa Helsgin ydinkeskustaan kulttuuripalvelun lähelle ja viettää viikonloppuja ja lomia maalla sekä ulkomailla. Aika aikaa kutakin.

Lihavat ei kelpais kellekään, tummatukkaisia ei kukaan huolisi, kaupungit ylikansoittuis tai autioituis tai tonteista tulis huutava pula. Kaikki ajelis vaan samalla automerkillä, jne. t:2

Talo aivan ihana ja pihakin on viihtyisä, vaikka emme mitään viherpeukaloita olekaan.Eräänä päivänä ajoimme mieheni kanssa kerrostalon ohi ja hän sanoi, että ajattele jos meidän pitäisi asua tuolla. Hetken mietittyään hän sanoi, että olisin kyllä sinun kanssasi onnellinen missä tahansa.Olin aivan otettu siitä mitä hän sanoi. Eihän sillä ole todellakaan paljoa merkitystä minkälaiset seinät kodissa on, vaan miten viihtyy niiden ihmisten kanssa, jotka asuvat siellä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat