Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

lapset on esimurrosiässä ja alle kouluikäisiä. Exäni tulee saamaan tuomion useasta hyväksikäytöstä. Miten kerron lapsille että isää ei enää voida tavata? Oikeus määräsi lapset tapaamiskiellon isälle.

Kommentit (22)

aloittajalta, että mitä hän on oikein kyseisen miehen kanssa tehnyt. Kannattaa ottaa huomioon, että minut raiskannut mies voi olla jonkun teistä aviomies ja lasten isä. Niillä kun ei ole lappua otsassa missä lukisi " pedofiili" tai " raiskaaja" .

että isi on anatnut lapsille mallin, että raiskaaminen on kivaa ja sallittavaa ja lapset tekevät isona saman perässä. Siis periytyy sosiaalisesti, ei niinkään geneettisesti. Työttömien lapset on työttömiä, alkoholistien lapset alkoholisteja jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Lapsia voi kaivella enemmän aikuisena se, että olet valehdellut heille pitkään isästä, kun se, että kertoisit asiasta lapsille sopivalla tavalla.Edellä esitetty selitystapa sopii varmaan pienille, mutta isommille asiaa pitäisi selittää vähän tarkemmin.Kerro vaikkapa, että isä on tehnyt muita ihmisiä kohtaan väärin ja joutuu sen takia vankilaan. Sano, että et tiedä tarkkaan mitä isä on tehnyt, mutta että kertoo itse sitten joskus. Tai että otatte selvää kun lapset ovat isompia.Tiedän, että lapsia jää varmasti kaivelemaan se, mitä isä on oikein tehnyt ja he varmaankin yrittävät kaivella totuuden jostain esiin. Pahimmassa tapauksessa asia tulee ilmi heille niin, että joku kertoo sen heille. Senkin vuoksi olisi hyvä, että käsittelisitte asian mahdollisimman pitkälle perhepiirissä.Lasten kanssa kannattaisi mennä kasvatusneuvolaan puhumaan tästä asiasta. Ettei pahoja traumoja ainakaan siihen omaan seksuaalisuuteen tulisi. Sinun äitinä kannattaisi varmaankin keskustella kasvatusneuvolan ihmisten kanssa jo ennen kuin kerrot lapsille mitään. Heillä ammatti-ihmisinä olisi varmaan hyviä neuvoja siihen miten asiasta kannattaa kertoa. Minä olen vaan maallikko.Ja korosta, että se, että isä on alkoholisoitunut ja tehnyt väärin muita kohtaan, ei tarkoita sitä, että lapsista tulisi jotenkin huonoja ihmisiä. Jokaisella ihmisellä on vapaa tahto ja lapset ovat hyviä.

edes halua, että lapsesi tapaavat sellaista tyyppiä? Mistä tiedät, ettei hän ole hyväksikäyttänyt myös lapsiasi. Tai aikoo niin tehdä? Sairas mikä sairas! Ja mitä SINÄ olet hänen kanssaan hengaillut?!

vaikka toimiston tätien kanssa, miten isi on tehny väärin toisille ihmisille, ja että ennen kun se osaa pyytää anteeks niiltä ihmisiltä se ei voi nähdä teitä. Kyllä ne lapset sitten joskus käy kyselemään tarkemmin, jolloin voit sit pyytää exää kirjottamaan lapsille ja kertomaan tarinansa lapsille sopivalla tavalla. Tsemppiä sulle.

Heille voi kertoa, että kuten tiedätte, jokaisella meistä on kehossa paikkoja, joihin ei kukaan muu saa koskea ilman lupaa (olet varmaan opettanut tämän lapsillesi?). Jos aikuinen koskee lapsen kiellettyjä paikkoja, se on rikos ja hän saa siitä rangistuksen. Näin on nyt käynyt meidän isälle. Tämän takia hän ei enää saa tavata teitä. Isä voi silti olla teille tärkeä ja teillä on aina lupa rakastaa isää.Se, että aikuinen koskee tällä tavalla lasta, on väärin myös silloin, kun lapsi antaa siihen luvan. Jos isä on tehnyt tällaista teille, toivon, että kertoisitte siitä, koska teitä voidaan auttaa.Se, että haluaa koskea väkisin toista, on väärin, olipa minkä ikäinen tahansa. Jos joku teistä tuntee halua itse tehdä niin tai on jo tehnyt niin (lasten kesken pakottaminen seksipainotteisiin leikkeihin on yleisempää kuin uskottekaan), toivon, että kerrotte myös siitä minulle tai jollekin muulle aikuiselle, jotta teitä voidaan auttaa.On kuitenkin kaunista ja oikein, kun samanikäiset nuoret aikuiset, (ei lapset) pitävät toisistaan ja antavat toisilleen luvan koskea myös näihin muilta kiellettyihin paikkoihin. Teillehän on koulussa kerrottu myös seksistä ja ehkäisystä, joka pitää muistaa sitten, kun oma ystävä löytyy.Jotain tällaista.

Esimerkiksi nuorena lapsen saaneen äidin lapsi hankkii vanhempana äidiksi tulleen äidin lasta todennäköisemmin itsekin lapsen nuorella iällä. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että 19-vuotiaana äidiksi tulleen tyttärellä on geneettinen taipumus tulla öidinksi alle 20-vuotiaana, vaan tytär on omaksunut kotoaan mallin äitiyteen nuorella iällä.Osa näistä malleista, kuten tämä edellä mainuttu, syntyy positiivisten mallien kautta, kun taas osa, niin kuin seksuaaliseen hyväksikäyttöön taipumininen omien traumaattisten kokemusten aiheuttaman mielen järkkymisen seurauksena. Perinnöllisyydestä biologisessa mielessä on kuitenkin turha puhua.Ap:n lapsista tuskin tulee hyväksikäyttäjiä aikuisena. Tuolla logiikalla murhaajan lapsesta tulisi murhaaja.Vierailija:

Lainaus:


Eihän näitä asioita ääneen huudella mutta tutkimuksissa joissa tutkittu identtisiä kaksosia ym. on todettu että tällaisten lapsilla suurempi todennäköisyys aivan samoin kuten suurempi todennäköisyys vaikka ryöstäjän lapselle ryöstelyyn.

en haluaisi asiasta valehdellakaan lapsille, mutta lähestyvä murrosikä ja se että silloin haetaan omaa seksuaalisuutta ei oikein ole sopiva yhdistelmä kertoa totuutta. isän alkoholisoitumisen taakse tämän tietysti voisi kätkeä, lapsillakaan ei ole mitään mielenkiintoa tavata isäänsä, ovat saaneet aivan ihanan ja huolehtivan uusio isän :-)

Eli mielestäsi raiskaaja tai pedofiili tai ryöstäjä tms. ei ole oikeastaan itse vastuussa tekosistaan, se kun on geeneissä?????¿Älänyt hullu tuollaista väitä!' 'Kerro mullekkin missä kirjassa niin sanotaan....

14

Eihän näitä asioita ääneen huudella mutta tutkimuksissa joissa tutkittu identtisiä kaksosia ym. on todettu että tällaisten lapsilla suurempi todennäköisyys aivan samoin kuten suurempi todennäköisyys vaikka ryöstäjän lapselle ryöstelyyn.

Oletpas sinä pikku neropatti kun tuollaista menet uskottelemaan!

Mistä tietosi olet saanut?Ei tuollaiset taipumukset ole periytyviä!Kerro lapsille vain tarpeellinen. Tarpeellista on kertoa vain sen verran kuin kykenevät ymmärtämään.


Siis... Ei hyvänen aika! Ei tuommoset asiat ole periytyviä!! Jotkut lapsuuden kokemukset voi tietysti vaikuttaa, mutta ei se missään geeneissä kulje. Voi itku, kunpa kukaan ei tällasta menis omille lapsilleen uskottelemaan. Sama kun ehdottais heti hirttäytymistä. Paluu 1900-luvun alun rotuteorioihin ja mentaalihygieniaan?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat