Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi nämä luonnonkatastrofit, nälänhädän uhka yms. eivät saa sinua uskomaan Jumalaan

Vierailija

.

Kommentit (13)

Vierailija

Hävitys on aina ollut pahojen voimien töitä ja rakentaminen taas liittyy hyvien voimien toimintaan. Hyvä ja paha taistelevat maailmassa rinta rinnan, eikä ole toista ilman toista.

Vierailija

Einstein: Jumalaan uskominen on lapsellista

13.5.2008 22:21Raamattukin on vain kokoelma alkukantaisia legendoja, suhteellisuusteorian isä muotoilee kirjeessään.

Bloomsburyn huutokauppakamari myy torstaina ainutlaatuisen kirjeen, jonka Albert Einstein kirjoitti saksalaisfilosofi Eric Gutkindille vuonna 1954.Uutistoimisto AFP:n mukaan suhteellisuusteorian isä kuvailee kirjeessään uskontoa lapselliseksi taikauskoksi.- Sana Jumala merkitsee minulle ainoastaan ilmausta ihmisen heikkoudesta. Raamattu on kokoelma kunnioitettavia mutta alkukantaisia legendoja, jotka ovat samalla melkoisen lapsellisia, hän tykittää.Kirjeen sisältö on mullistava, sillä Einstein on aikaisemmin tunnettu kaunopuheisista uskonnon määrittelyistään, kuten "Tiede ilman uskontoa on rampa; uskonto ilman tiedettä sokea."Einstein kieltäytyy kirjeessään myös pitämästä juutalaisia Jumalan valittuna kansana.- Heillä ei ole mitään erityisominaisuuksia muihin ihmisiin nähden. Minulle juutalainen uskonto on kuten kaikki muutkin: lapsellisten taikauskojen ruumiillistuma, itsekin juutalainen Einstein kirjoittaa.IL

Vierailija

että tajuaisivat että kukaan ei tiedä!!! Ei kukaan voi tietää mitä tapahtuu kuoleman jälkeen (jos yhtikäs mitään...), eikä kukaan voi tietää mistään jumalan olemmassaolosta (jos sellaista onkaan...).

Johan sen sana "uskonto" sanoo -kyse on asiasta johon joku uskoo ilman näyttöä, perustuu siis puhtaasti uskomiseen.

Aika naiivia väittää että juuri sinun uskontosi (ja jeesuksesi) on se oikea.

Keskittyisit ennemminkin elämässä elämään hyvän elämän itseäsi ja muita kunnioittaen etkä perustais elämääsi kuoleman jälkeen tapahtuvaan (tai siis mitä uskot tapahtuvan...). Se on elämän hukkaan heittämistä.

Vierailija

Jos et, niin uskot satuolentoon. Satukirjat ovat täynnä juttuja hahmoista joita kukaan tänä päivänä elävä ei ole nähnyt. Joulupukkikin on todellisempi kuin jesse tai jumala, sitä sentään näkee joka joulu.

Uusimmat

Suosituimmat