Seuraa 

Hei!Onko täällä liikkeelä ketään isompien keskosten vanhempia? Ihan yleisiä kokemuksia oisin halunnut kuulla näiden jo " melkein täysaikaisten" elämästä.. Oma syntyi 28.6.06 viikoilla 35+5. Painoa syntyessä oli hyvät 2850 g eikä edes jouduttu keskolaan tai muutenkaan mihinkään " erikoishoitoihin" . Lähinnä siis kiinnostaa mitne teillä on mennyt ruokailut ja miten vauvat ovat kasvaneet.Jenni

Sivut

Kommentit (26)

Meidän neiti syntyi 31.5.2006 viikoilla 35. Tyttö oli todella iso synyessään, 3420g ja 49cm. Alku oli neidille vaikea, kuukausi oltiin sairaalassa. Oli ongelmia hapen, syömisen ja keltaisuuden kanssa.

Nyt kuitenkin kaikki ihan ok, vaikka syöminen onkin vielä hieman hankalaa ja siihen on omat konstinsa miten se täytyy tehdä.

Kasvanut on neiti kovasti, painoa oli nyt jo 4445g ja pituutta 55,5cm.Juttelen mielellään lisääkin sähköpostitse tai mesellä.

Sähköpostiosoitteeni on lmi83@netti.fi (ei ole sama osoite mesessä)

moi! Meilläkin oli nimenomaan tota pulauttelua meidän " ison keskosen" kanssa (rv36+5, 2750g 46cm) On sitä tutkittu myöhemminkin (refluksivaivat) mutta mitään ei ole todettu. Nyt kun tytär on jo kohta 10v niin nämä vaivat ovat helpottaneet. Keltaisuutta oli syntymän jälkeen, muuta ei mitään muuta ihmeellistä sitä pulauttelua lukuun ottamatta. Luokkansa laihimpia tyttöjä on, mutta ruokahalut on hyvät, jotenka no problem.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillekin syntyi 28.6.06 pieni poika rv 36+1, painoa oli 2410g ja pituutta 46cm, pipo oli 32cm. et sattumoisin ollu KYS:sissä? pika synnytys, s-salissa kerettiin olla 17min kun oli jo maailmassa... viikko oltiin keltaisuuden takia ja sitä tarkisteltiin vielä kotiin pääsyn jälkeen. 4vkon iässä painoa 3210g ja 50cm, hyvin kasvanu hymypoika

Meidän poika syntyi rv33+3, mutta painoa oli jo 2580g ja pituus 46cm. 2,5viikkoa oltiin sairaalassa syömistä opettelemassa. Mitään muuta ongelmaa ei ollut.Nyt syöminen on sitten opittu, 4kk neuvossa painoa oli huisat 8055g ja pituus 68cm.Minkälaiset ohjeet muille isoille keskosille on ruokailun suhteen annettu? Sairaalassa keväällä oli lääkäri kuitenkin sitä mieltä, että oli kasvu miten hyvää tahansa, ihan viimeistään 4kk iässä pitää kiinteitä aloitella. Kauralimaa ym.Tuntuu vaan niin hassulta, kun kerran rintamaidollakin kasvaa ja sitä riittää. Nukkuukin 8-9 tuntia yössä ilman syömistä, joten luulisi maitoa riittävän. Hb oli keväällä vähän alhainen (92), mutta nousi siitä sitten niin ei rautaa tarvittu. ONko jollekin jotain parempaa perustetta annettu kuin kasvun varmistaminen?

Sairaalassa oltiin 8 paivaa keltaisuuden takia.

Syomisongelmia ollut vaikka muille jakaa. Paha refluksi+Sandiferin syndrooma ja nyt 3 v. todettiin keliakia. Ongelmat eivat tosin ole aiheutuneet ennenaikaisuudesta, vaan perinnollisesta alttiudesta.

Syomisongelmien takia pitka mutta laiha poika.

Mulla on 3 keskosta, joista vanhin syntyi 35+6. Painoa oli 2895g ja pituus 46 cm. Oltiin sairaalassa 2 yötä, joista toinen turhaksi osoittautuneen kellastumispelon takia. Mitään ongelmia ei sairaala-aikana ollut, ja päästiinkin sitten kotiin. Kotona huomasin, että vauva oli kärtty eikä osannut kunnolla syödä, ennenkuin oppi 3 viikon ikäisenä. Myöhemmin todettiin vielä maitoallergia. Muuten kaikki sujui hyvin, ja kehitys oli normaalia.

Moikka,Meidän poika syntyi vkolla 34 ja painoi 2kg ja oli 49cm pitkä.

Teholla oli vkon ja sairaalassa joutui olemaan kuukauden verran.

Nyt poika on 4v ja keskosuudesta ei ole tietoakaan :) ei jäljessä kasvussa eikä mitään sairauksiakaan jäänyt. Syönyt on mielettömällä tarmolla vauvasta asti =)Meillä ei siis mitään ongelmia, onneksi, ole ollut minkään suhteen. Sokerit ja lämpö pysyi ylhäällä ihan normaalisti alusta asti. Paino laski sairaalassa hiukan, mutta on jo oikein hienossa nousussa (tänään punnittiin 3128 g, kun viikko sitten oli 2745 g). Syöminen sujuu hienosti. Aluksi sai pullosta lisämaitoa, mutta jo sairaalassa viimeiset päivät meni ilman lisämaitoa. Sairaalassa oltiin 5 vrk, heti syntymää seuraavasta päivästä poika oli vierihoidossa. Vain siis tuon ensimmäisen päivän ja yön oli lastenhoitajilla tarkkailtavana.Eniten tässä kokemuksessa stressasi varmaan se, ettei mihinkään ollut ehtinyt valmistautua. Itselläni on pahatapa jättää kaikki viime tinkaan, joten siksi valmistautuminen synnytykseen jne oli vähän heikkoa..Mun sähköposti on jenni_117@hotmail.com.

syntyi rv 36+5, 2750g ja 46cm. Otti ensimmäisen vuoden aikana ikätoverit kiinni kasvussa. Alussa söi usein ja vähän; pieneen masuunsa kun ei paljon maitoa kerrallaan mahtunut. Kasvu ollut koko ajan tasaista ja ei ole jäänyt mitään suurempia vammoja keskoisuudesta. Ainoa mitä on jouduttu tutkimaan, on hänen refluksiongelmansa, mitkä ei välttämättä johdu keskoisuudesta. Toinen lapsi syntyi rv 38+1. Tämä keskonen menee syksyllä kolmannelle luokalle :-)

... tuli meidänkin esikoinen maailmaan. Painoa oli suunnilleen saman verran ja keskolassa vietti silti n. 3 viikkoa, kun ruokailu ei tahtonut hoitsujen mielestä sujua. No, mulla on omat mielipiteeni siitä, miksi ei, mutta olkoon... se on jo niin monen menneen talven lumia, että ei kannata enää purnata. Ja hyvissä käsissä siellä oltiin!

Pituudessa ja painossa sai toiset ikäisensä kiinni lähes samantien ja kun kotiin päästiin, niin ruuankaan suhteen ei ollut ongelmaa. Nyt on 5 v. ja melkoinen rasavilli kaveri, eikä " keskosuudesta" ole mitään merkkiä muuta kuin papereissa! Ja mulle ainakin sanottiin, että ennen rv 36 syntyneet luokitellaan keskosiksi ja sen jälkeen ei, joten tuo 35+5 on kyllä enemmän kuin rajamailla...

Onnea vain pikkuisen kanssa!

Meillä on pieni iso keskonen, tyttö rv 35+3, 1620 g ja 41,5 cm. Sairaalassa vierähti reilut 5 viikkoa, koska tytöllä oli anemiaa eikä hän oikein tahtonut oppia syömään ja hengittämään siinä samassa.Kiinteät aloitettiin 4 kk:n iässä. Saimme kuukauden lykkäystä, mutta sitten oli aloitettava. Keskosilla rautavarastot ovat usein pienet tai olemattomat ja kasvu hurjaa (monet saavat ekan ikävuotensa aikana ikätoverinsa kiinni), joten raudan ja proteiinin saanti pitää varmistaa. Meillä oli ohjeena, että noin kuukauden kuluttua kiinteiden aloittamisesta eli 5-kuisena piti ottaa puurot ja liha mukaan ruokavalioon. Rautalisä meni vuoden ikään saakka, ja Hb pysyi sittemmin hyvällä tasolla, n. 125.

En ole koskaan omaa poikaani keskosena pitänyt eikä hän sellaiseksi kai lukeudukaan, syntyi rv 36+2. Ennenaikasena syntynyt ennemminkin. Jostain luin, että noin 5 % lapsista syntyy ennen rv 37 eli aika harvinaista se on.Poika oli syntyessään kuitenkin komean mittainen, 3310 g ja 50 cm. Oli kauttaaltaan kinan ja pienen untuvan peittämä ja korvissa oli söpöt oravantupsut.Alku oli hankalaa, oli lastenosastolla hoidossa sekä sokerien että vaikean keltaisuuden vuoksi. Imetys ei meillä koskaan onnistunut, kun vauva vaan nukkui.Tänään poika täyttää 2 vuotta ja on superterve, reipas ja hyvin kehittynyt pikkumies. Hänen kasvunsa mukaan olisi voinut piirtää neuvoloiden nollakäyrät. Pituutta on nyt 89 cm ja 13,5 kg painoa. Missään vaiheessa ei ole ollut mitään kehitysviivästymiä (niistä varoiteltiin), hän on esimerkiksi leikkitaidoissa noin vuoden edellä ikäisiään. Muuten keskiverto 2-vuotias. Allergioita ei ole, eikä poika koskaan edes sairasta.Hyviä vointeja teille!

Nuorin muksu on nyt jo 1v 4kk, enkä keskosena ole ajatellut, (mitä nyt pelleilty koon takia) vaikka " virallisesti" onkin.Kyllä synnärissä nauratti hieman kätilöitäkin kun poitsu syntyi rv36+5.

Painoa 4120g ja pituutta 51cm ;-)Sokerit tietysti oli vähän alkuun sekaisin, niitä seurailtiin ja valohoitoa sai päivän. 6 päivää vietettiin sairaalassa ja vajaa viikko hypättiin verikokeissa kun keltasuus oli rajoilla (ruinasin kotiin äitienpäiväksi).Isona poikana (nyt 13kg ja 82cm) yläkäyrillä on kasvanut koko ajan. Tisu maistuu vieläkin, myös yöllä .. eipä pääse paino tippumaan ;-)=)Virpi ja 3muksua

Meillä myös ennenaikainen vauva, syntyi rv 36+3 aamuyöllä, 2250g & 44cm.Nyt poika on reilut 3 viikkoinen, eli laskettuaika pian käsillä ;)Ainoa ongelma on ollut ruokailu, eli aikamoista tuputtamista on ollut, ja annosten ja kellon vahtaamista. Sairaalassa sai lisäravintoa kupista ja pullosta, kotona olen vähitellen saanut luvan ottaa rinnallekin, kun paino on lähtenyt hyvin nousuun. Laiskanlaista on syöminen ajoittain edelleen, mutta lapsentahtisesti nyt koitetaan mennä, eli öisin ei enää tarvitse kellon kanssa heräillä.Sokerit oli poitsulla koko ajan ihan hyvät, samoin muut arvot mitä sairaalassa mittailtiin. Lämpöjä piti ensin vähän huonosti, mutta paksut vaatteet riitti. Hengityksen kanssa ei ollut mitään vaikeuksia. Apgareita sai 9 ja sitten 10, ja sairaalasta kotiuduttiin kolmantena päivänä.Tämän kummempia ruokailuohjeita ei olla vielä saatu, paitsi että keskostipat aloitettiin heti kun kotiuduttiin ja lisärauta täytyy aloittaa 1kk ikäisenä ja jatkaa 1v asti. Saa nähdä mitä " meillä päin" ollaan mieltä niistä lisäruuista sitten kun 4kk tulee täyteen.---- ---- ----Kiva oli lueskella muiden kokemuksia suunnilleen samanviikkoisista keskosista! On tämä alku kuitenkin niiiin erilaista kuin täysiaikaisen kanssa ( molemmat aikaisemmat lapset syntynyt 40+0) :)Kuulumisiin, Itta

Hei!

Täällä myös isomman keskosen vahemmat.

Poikamme syntyi rv 33 ja syntymäpaino oli 2700g ja pituutta 48.5cm. Alku oli todella vaikea ja vastasyntyneiden teho-osastolla vietimme ensimmäisen kuukauden. Hengittämisen kanssa oli vaikeuksia pitkään ja sen vuoksi myös syömään oppiminen vei kauemmin kun ei jaksanut ja rasittui todella helposti. Syliin saimme hänet ensimmäisen kerran viikon ikäisenä ja ihan pieneksi hetkeksi vain. Keltaisuutta oli myös useamman kerran. Mitään " jälkiä" keskoisuudesta ei ole jäänyt, astma ja ihottumaa meillä on mutta sitä ei voida liittää tuohon keskos aikaan. Pieni suuri ihmeemme on nyt kohta neljä vuotias reipas poika ja kaikki on mennyt onneksemme hienosti. Vauva aikana pulauttelua oli TODELLA paljon ja jouduttiinkin ihan mittailemaan annoksia ja pitämään hetken aikaa kirjaa siitä mitä meni sisään ja monta kertaa tuli ulos. Mutta paino nousi tasaisesti ja pulauttelukin helpottui aikaa myöten. Vellit eivät koskaan pojallemme maistuneet, ainoastaan maíto ja kun kiinteitä aloitettiin niin hyvin maistui pottu ja porkkana samoiten kuin puurot ja hedelmä soseet on olleet Pop!

aikaisemmin 3000g mutta oli silti pieni vauva syntyessään. Kaikki oli hyvin ja todella virkeä syntymästään saakka. Keskolaan ei jouduttu. 3 päivän ikäisenä päästiin jo kotiin. Kasvukäyrillä ollaan oltu koska on pienen kokoinen ollut aina syntymästään saakka. Nyt 1 vuotiaana vasta saanut omanikäiset kiinni. Lääkäri sanoi että vi kestää 3 vuotiaaksi kun vasta tasaa täysin oman kasvunsa.

Lähti 6kk ikäisenä ryömimään ja nyt 1 vuotis syntymäpäivänään lähti kävelemään. Kaikki menneet todella hyvin. Loppu raskausaikana ravinto ei ollut kiertänyt normaalisti joten oli jäänyt pienen kokoiseksi.

poika syntyi viikolla 34+1

pituutta 44cm/painoa 2210kgHyin on mennyt, nyt poika on 6kk ja painaa 8kg on pitkä 65cm. Oikein iloinen ja nopeasti kehittynyt pikku kaveri :)


Meillä ensimmäinen syntyi rv 36+3 ja mitat: 3355g ja 49cm, sairaalassa 10 päivää huonojen sokeriarvojen takia. Muuten kaikki tosi hyvin, eikä koossakaan siis kiinniottamista.Toinen syntyi rv 36+5 ja mitat: 3455g ja 51cm, sairaalassa 2 viikkoa huonojen sokeriarvojen takia, lisäksi 2 päivää valossa, muuten kaikki hyvin.Itsellä sokerit molemmissa raskauksisa hyvät.

Poika syntyi 36+2, painoa n. 2500 ja pituus 48 cm. Sairaalassa oltiin viikko. Aluksi kasvu oli hidasta ja syöminen huonoa, lisämaitoa jouduttiin antamaan 1,5 kk ajan. Kiinteät aloitettiin 4 kk iässä.8 kk neuvolassa mitat (muistaakseni) 8300 g ja 68 cm - vähän pienenpuoleinen ja pituutta on seurailtu. Kaikki taidot on oppinut ennenaikaiselle tyypillisesti vähän jälkijunassa. Ja allergiaa on meilläkin.Mutta tosiaan on nyt vaikeaa muistaa, että miten pieni hän onkaan ollut... ;-)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat