miten vastata How do you do?- kysymykseen?

Vierailija

kysymyksen esittäjä on irlantilainen.oisko pitänyt vastata:a) fine thanksb) How do you doc) jotain muuta, mitä?

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Tein juuri hiljan enkun tasokokeen koulussa, siis jonkun virallisen. Tämä kysymys oli siinä ja B oli oikea vastaus. Opettaja oli ihmeissään kun kaikki eivät tienneet sitä.On käsittääkseni joku brittien juttu...Samahan on ranskassa, jos joku kysyy Ça va? (mitä kuuluu) niin voit vastata takaisin Ça va! Äänen paino vaan muuttuu vastauksessa erilaiseksi.

Vierailija

en minäkään jenkeissä tuota paljoa ikuna ole kuullut, mutta esim australiassa naapuruston ihmiset sanoivat tuota kun tulivat kadulal vastaan. (siis olimme siellä pari kk vuokralla)

Vierailija

How do you do = Päivää, vastaus how do you do

How are you? = Mitä kuuluu?, vastaus I' m fine, thanks, how are you? (tai muuta vastaavaa)Ja tämä on fakta, mulla enkkukavereita joten asia käynyt tutuksi.

Vierailija

vaan tervehdys, joten siihen vastataan vain how do you do. Ei kyllä minusta käytännössä ole kovin yleinen.Englannissa asuessani ystäväni vastasivat kylla how are you ihan rehellisesti, eli jos edellinen yö meni vauvan kanssa valvoessa, niin kyllä se siihen vastaukseen sanottiin. Eli ihan normaalisti siellä kuulumiset kerrotaan. Mutta siis how do you do ei ole kysymys.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat