Seuraa 

Lahja-asialla kyselen, että minkä ikäiselle palikoista muodostettava kuvapeli on sopiva? Vastaako se vaikeudeltaan nuppipalapeliä vai ehkä vähän vaikeampi...?

Kommentit (5)

Mieheni toi juuri 2 vuotta täyttäneelle pojallemme ulkomaanreissulta kuutiopalapelin, jossa on 9 palaa. Mielestäni pieni kokoaja hahmottaa kuvat paremmin, jos kuvista on olemassa valmiit mallikuvat, kuten meillä on siinä kotelossa. On myös tärkeää, että kuvat ovat keskenään selkeästi eri värisiä. Tuttavallamme on esimerkiksi muumi-aiheinen kuutiopalapeli, ja se on minullekin aika vaikea :) sekavan värityksensä takia.Kaksivuotiaamme on tykännyt pelistä alusta asti, koska siinä on aiheena suloisia maatilan eläimiä, selkein värein kuvitettuna. Hän osaa nyt itse etsiä aina kuhunkin kuvaan kuuluvat seinämät esille, mutta järjestämiseen tarvitsee vielä apua.Luulen, että 2, 5 - 3 -vuotiaana voisi lapsen hahmotuskyky alkaa riittää meidän tapauksessamme. Meillä tosin tehdään paljon palapelejä, tavallisista onnistuvat itsenäisesti nyt 15 - 20 palaiset muumi-aiheiset kehyspalapelit.Lopuksi: mielestäni aina leluja ostaessa kannattaa miettiä, mitä varten lelu on suunniteltu. Tässä esim. hahmotuskyky ja keksittymiskyky. Sitten valinta kannattaa tehdä eri vaihtoehtoja vertaillen nämä asiat mielessä pitäen. Olen huomannut, että kallein ei läheskään aina ole parasta :)

Pian kolme vuotta täyttävä ei ole sitä yrittänytkään, nelivuotias taas tekee mielellään. Selkeäkuvaiset 20-30-palaiset peruspalapelit, (joita tehdään alustalle) ovat hyviä nuppipalapelien jälkeen. Ilman alustaa olevat ovat hieman hankalampia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä 12-palainen, jota alkukesästä 2v täyttänyt tyttö tekee suurella hartaudella melkein joka ilta. Nuppipalapelit alkaa olla jo vähän turhan helppoja.Ostettiin toinenkin palikkapalapeli, mutta se ei kiinnosta. Erona on, että vanha palapeli on helpompi, koska eri sivujen kuvat ovat eri aiheisia ja eri tyylisiä. Silloin palikkaa kädessä pyörittämällä löytää oikean sivun, jonka voi laittaa paikalleen. Uudemmissa palikoissa (muumi) on vaikea erottaa, mihin kuvaan kukin sivu kuuluu, ja sen tekeminen ei oikein suju.Luulen, että tyttö tekee palikkapalapeliä kuten muutamia muitakin tavallisia palapelejä lähinnä ulkomuistista. Eli muistaa, mihin mikäkin osa tulee ja laittaa ne sujuvasti paikoilleen. Ei siis hae palalle oikeaa paikka.

5jjkj

Meillä 2, 5vuotias tekee jo tosi hyvin 12 palan kuutioita. Johon on malli kuvat ja kuvissa aika pieniä yksityis kohtia ei mitään yksinkertaista kuvaa.
Samoin 20ja 25 palan palapelejä meillä on. Tykkää kovin niistä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat