Vierailija

Millainen talo/asunto? Autoja? Kuinka monta lasta?Tuntuu, että noin paljon rahaa puhtaana käteen on aika paljon, joten asumiseen voisi laittaa helposti noin 2000 kuussa. Saisiko sillä jo hienon talon? Tai talon ylipäätään?

Sivut

Kommentit (70)

että kun edellinen vastaaja osti asuntonsa, minä aloittelin lukiota enkä ostellut asuntoja, joten myös ikä pitäisi huomioida. Kertyyhän sitä omaisuutta toki pidemmällä aikavälillä, vaikka tulot olisivat paljon pienemmätkin.Mutta kiva lukea teidän vastauksia!T. ap

jää noin 30.000 euroa vuodessa. Aiomme säästää 7 vuodessa 200.000 euroa ja ostaa sitten käteiselle omakotitalon tai pienellä lainalla tarvittaessa. Nyt asumme vuokralla. Asunto on valoisa, uusi, parketti jne, joten ei valittamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

asumme Espoossa hyvällä alueella suht. uudessa 130 m2 paritalossa. Meille soppeli pohja (yksi lapsi, eikä enempää tulossa): 2 makkaria ja 1 pienempi työhuone, olohuoneen lisäksi takkahuone ja sellainen kiva " tilan tuntu" asunnossa.Matkustamme ulkomaille monta kertaa vuodessa, tosin nyt vain lähinnä Euroopassa, kun lapsemme on vielä niin pieni. Jouluna ajattelimme lähteä Seychelleille - pitkäaikainen haaveeni voisi toteutua :-)

eli kyseessä juurikin tavisperhe.Ap valottaa kyselyn taustaa. Eli tarkoitus on kysellä siksi, että tuntuu, että noilla tuloilla monet mieltävät itsensä ns. hyvätuloisiksi ja asuvat siihen malliin. Itse asumme lähiökolmiossa, kuten eräs vastaajista. Miteityttää, että pitäiskö muuttaa vaikka rivariin, kun kaikki muutkin tuntuu asuvan noilla tuloilla rivarissa nyt ainakin.

Vierailija:

Lainaus:


oisko fiksumpaa kuitenkin ostaa oma?Meillä asumiskulut (vastike, vesi, sähkö, korot) on 400 kuussa, kun teillä vuokra on 660. Tosin meillä oli säästöjä pohjilla ja lainaa siksi vähän.
tippuu 250 euroon kuussa.

Maksamme asuntoa pois tasaiseen tahtiin, mutta matkakassaan jätämme aina parin ulkomaan matkan verran vuodessa. Ei me missään nimessä oltaisi " saatu" isoa omaa taloa näillä hinnoilla pääkaupunkiseudulta. Paitsi tietenkin jos olisimme halunneet ottaa vielä isomman lainan pitemmällä aikavälillä, mutta olemme kuitenkin varovaisia lainanotossa ja mahdollisten koronnousujen varalta.

Tulot 5500 eli todella hyvin menee. Mm. matkoihin käytämme noin 20.000 euroa vuodessa. Sisustukseen, kodinkoneisiin tms. 10.000 euroa. Lapsia on 2 ja he ovat tarhassa. Autoja on 2. Loput sitten vaatteisiin, ravintoloihin, leffoihin.

(jakanut kaikki mahdolliset lainat, verot, vakuutukset, jäte-vesi-sähkökulut, lehdet, tv-lupa, eläkevakuutukset, bensat (2 autoa) per 12 kk): ihan karvaa vaille 3000 e. asuntolainan osuus 1400 e.

just sama tilanne kun meillä. Mutta meinataan pysyä kovina. Saadaan säästöön sellaset 20000-30000 euroa vuodessa (lainanlyhennys/muu säästö) ja kun joku 100000 on kasassa, vois sitte ostaa isomman. Eli ei hoppu.

oisko fiksumpaa kuitenkin ostaa oma?Meillä asumiskulut (vastike, vesi, sähkö, korot) on 400 kuussa, kun teillä vuokra on 660. Tosin meillä oli säästöjä pohjilla ja lainaa siksi vähän.

onneksi rauhallisella alueella (Vantaata kun usein parjataan) ;-) Nettotulomme ovat juuri ja juuri sen nelisen tuhatta euroa. Asuminen ja autolaina vievät melko ison osan tuloistakmme. Lapsia on toistaiseksi vasta yksi, ja esikoiselle olemme hankkineet melkein kaiken uutena. Olemme tutkijoita kumpikin; mieli tekisi isompaan asuntoon (nyt 90m2), mutta pätkätyöläisiä ei lisälainan hankkiminen innosta.

Asumme reilu 200 neliöisessä rivarissa, joka on maksettu pois. Perintö auttoi siinä asiassa hieman. Vastikkeeseen kun sisältyy vesi, jätemaksut jne niin se on ainoa asumiskulu+ sähkö. Auto, kännykät, hesari, mökki työsuhde etuja. Ei tarvitse ostaa kuin ruokaa ja vaatteita. Mukavasti elellään. 2 lasta meillä on ja lisääkin saa tulla:)

Asutaan 150neliön huoneistossa, yksi auto, kaksi pinetä lasta. Asuntolainaa on lähes 200 000, juuri enempää en uskaltaisi näillä tuloilla ottaa. Rahaa menee lainan ja asumisen lisäksi aika paljon tavalliseen elämiseen, syödään vissiin aika paljon kun ruokalaskut on isoja :) Ei juuri matkustella, koska lapset on aivan pieniä, mutta rempataan ja sisustetaan kotia. Rahaa jää joskus säästöön max 100e kuussa, joskus menee miinuksen puolelle.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat