Vierailija

Moi kaikki omakotiasujat! Osaisitteko hieman auttaa...meille on tulossa yläkertaan yhtenäinen tila, jossa on keittiö, ruokatila ja olohuone. Takka tulee keittiön ja " olohuoneen" rajalle, seinää ei siis tule. Keittiön lattia tulee olemaan laattaa, takka tulee laatan ja parketin rajamaille. MUTTA...ongelma on seuraava. Pitääkö takan takana tai sivuilla olla jotain " seinää" , muuria tms?Entäs, onko kenelläkään Tiilerin Pikku-Lassia? Saako sitä valkoisena?Vielä, kumpi on käytännöllisempi, tiilitakka vai kaakelitakka? Oman järkeni mukaan kaakelitakka olisi helpompi pitää puhtaana.Kiitän kovasti kaikkia jotka osaavat auttaa=)

Sivut

Kommentit (41)

että lasi jää hieman korkeammalle kuin esim. pelti, mutta enpä oo kertaakaan potkassu varpaita siihen, vaikka lasi on just kulkureitillä. =)Meillä lasi on ihan irrallaan eli se on muotoiltu takan etureunan muotoisesti (erkkeri takka), joten pysyy hyvin paikallaan. Helppo siirtää ja puhdistaa.Toihan on makuasia, ihan mistä tykkää, ite en kyllä vaihtais lasia pois.-25-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lueskelkaa välillä vaikka jotain sisustuslehtiä ja keskutelkaa arkkitehdin ja pätevän muurarin kanssa.Minusta taas kaakelitakka on ok jos se on tarpeeksi iso. Ne kermansaven 2-4000 euron pikkutakat näyttää tosi köyhiltä... Jos takka on pieni, se kannattaa tehdä tiilitakaksi ja suunnitella tiilenväri ja samat oikein tai pinnoittaa pinnoitelaastilla joko suoraan värillisellä laastilla tai maalatapinnoitelaastin päälle.

Katselin tuosta uuniseppien linkistä, aivan ihania mun makuuni olevia takkoja oli...ne tuntui vaan olevan useat kulmaan sijoitettavia malleja.

Olen ihan raakile näissä asioissa, mutta hormi näyttää olevan ylöspäin....ymmärsinköhän oikein...katossa on siis " kolo" sitä varten.Mitenkähän tuon suunnittelisi, ettei tule vahinkoja, kun on lapsia, pieniäkin kulkemassa, ettei polta. Jotenkin laatta tuntuisi kivemmalta ajatukselta...kyllä voi olla vaikeaa, kun ei ole asioista yhtään perillä=(

meillä on kaakelitakka ja se on oikein hyvä ja tosiaankin helppo pitää puhtaana. Tiilitakat tuppaavat ajan saatossa saamaan mustan nokipinnan luukun yläpuolelle.Teille suosittelisin takka-leivinuuni systeemiä jossa leivin uunin luukku keittiössä ja takkaluukku olkkariin tai jos ei leivin uunia halua niin läpinäkyvä takka jossa lasiluukut sekä olkkarin että keittiön puolella.

siis meillä on leivinuuni-takka juuri kuvailemallasi tavalla jakamassa keittiön ja olohuoneen. Mitään seinää tai kalustetta ei ole.

Takka on Tulikiven mallistoa. Se on todella painava, hurjan paljon kiveä, kannattaa siis ottaa selvää, että rakenteet kestävät sen painon.

Me asumme yhdessä tasossa ja takka on " maantasalla" silti rakenteita piti vahvistaa.

Lattia on keittiössä iso kivilaattaa ja se jatkuu olohuoneen puolelle siten, että sitä on vielä takan edustalla, sitten on messinkilista ja lattia jatkuu parkettina.

Ihanaa pehmeää lämpöä ja kun ko " kompleksin" lämmittää siitä riittää lämmitystä (meillä 130m2) talvipakkasillakin 2-3 päiväksi.

Luukku tietysti kuumenee, muttei se meillä ole muodostunut ongelmaksi (3 pientä lasta).

Meillä on uuniseppien katrilli takka-leivinuuni korotettuna ja se kyllä lämmittää todella hyvin kun joka toinen päivä lämmittää. Edellisessä kodissa oli nunnauunien susan solo (ko. mallia ei enää myydä mutta vastaa isointa myynnissä olevaa solo mallia) ja saman verran lämpöä saa molemmista. Vuolukiven lämpö on pehmeämpää mutta vuolukivi takka huomattavasti huonompi pitää puhtaana kuin kaakeli takka. Tiilitakat ovat minun mielestäni ihan kasari juttu mutta makunsa kaikilla :)

tuo lasialusta kuulostaa loistavalta! Sitä pitääkin harkita! Kiitos. Kyllä näissä on niin tyhmä, kun tulee paljon uusia juttuja vastaan=)Saako sellaisen lasin jostain liikkeestä vai tilataanko se jostain lasitusliikkeestä?

Jos kuvittelette suorakaiteen, joka jaetaan neljään osaan ja takka tulisi siihen keskelle, oikeassa ylälaidassa olisi keittiö ja laattalattia, miten sitä laattaa voisi fiksusti jakaa tavallaan sinne hieman olohuoneen puolelle, jonne suuntaan takka kuitenkin osoittaa? Ymmärsitteköhän mitään=)

vaan, että onhan teillä matotkin lattialla, ja ne jää (joskus huomattavastikin) korkeammalle kuin takan eduspelti, etkä varmaankaan potkase varpaita mattoihin ;) toki joskus meinaa kompastua, mutta siltikin...Ja pikkupointti, peltiä ja lasia voi vaihtaa, jos kyllästyttää, laattoja ei niinkään :)- 25-

lämmönlähteenä tiilitakka on kyllä ainakin meillä huomattu paremmaksi. Kaakelitakka ei pidä lämpöä yhtä kauan aikaa, kun tiilitakka. Ulkonäöllisessä mielessä valitsisin kaakelitakan, vaikka tiilitakoissakin nykyään on hienoja malleja. Mutta taas käytännöllisyys syistä tiilitakka on mielestäni parempi. :)

niin kyllä siinä pitäisi olla valmius kunnon takkaan mutta ainahan sitä voi tiedustella talon suunnittelijalta tai vastaavalta mestarilta.

- Voidaan maalata ja saadaan aina sisustusta vaihdettaessa sopiva väri

-Etupeltejä on monenmallisia ja värisiä, voi vaihtaa jos kuluu tai vääntyy

Osaisitko sanoa jotain tiettyä takkaa, joka olisi sellainen?Saako vauvan kanssa olla koko ajan ihan varuillaan, kuumeneeko se tosi kuumaksi?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat