Seuraa 

Heips!

Olen viemässä pikkumiestäni 2,5v (nyyh) päiväkotiin nyt elokuun loppupuolella ja nyt tarvisin hyviä vinkkejä, mitä pväkotiin tarvis/kantsis hankkia???

Oletteko esim. ostaneet hoitoon omat vaatekerrat sadeasuja, entäs onkos ne tinttitossut parhaat hoitotossut tms?

Kokeneet neuvokaas meitä alottelevia pväkotilaisia!

Haikeudella olen jättämässä kotiäitiyden, tuntuu niin lopullisesta..toisaalta tiedän että aikuisten työympäristö tekee hyvää ja poikakin kaipaa jo leikkikavereitakin!

Onko muilla ollut luopuminen näin vaikeaa??

Kommentit (9)

Marke, kyselit kuravaatteista. Lapsellani on ollut tarhauransa alusta lähtien Reimatec-välikausihaalarit käytössä. Me veimme kuravaatteet pois päiväkodista, sillä hoitajat kai säälivät Reimatecia ja pukivat kurahousut haalareiden päälle estelyistämme huolimatta, mikä söi noiden Reimatecien ajatuksen ja teki kävelyn kankeaksi.Jos lämpimimämmillä keleillä mahdollisesti sataa, lapsella on käytössä paremmin hengittävä tuulipuku. Me emme sääli turvaistuinta tai turvavyöistuinta niin paljon, että laittaisimme kurahousuja sittenkään, vaikka haalari olisikin likainen. Toisaalta harvoin lapsi on mitenkään erityisen kurainen. Hän ei tykkää möyriä maan pinnassa juurikaan (on nyt 3,5-vuotias).Sitten noista sandaaleista. Lapsi ei ole koskaan käyttänyt mitään tossuja tms. tarhassa sisäkenkinä, sillä olemme pitäneet sandaaleja parempina. Jos ap päätyy ostamaan lapselleen sellaiset, suosittelen ostamaan ne hetimmiten, sillä talvella ei sandaaleja juuri löydy. Pitäisikin varmasti itsekin lähteä kohta sandaaliostoksille, jotta talvellakin olisi käytössä sopivat sandaalit.Muita vinkkejä varusteisiin ei minulta löydy, sillä vastakset olivatkin aika kattavia.

Te ootte kyl ihania, kun viitsitte antaa vinkkejä ...8)

Jätin tinttitöppöset ostamatta ja yritin haeskella sopivia sandaaleja, joita en löytänyt. En haluis ihan törkysiä maksaa, koska luulempa et poitsun jalka saa piakkoin kasvupyrähdyksen ja sit jäävät pian pieniks! Päädyin ehkä hassuun " väliaikais" ratkaisuun, kun bongasin stockalta sellaset sopöset sammaripopot -olivat tukevat mutta kevyet ja hintakin sopiva 16euroa.. Saas nähä ovatko liian kuumat, voi olla et joudun viä sandaaleja katsasteleenkin.

Taas todistettiin, että tyttösille löytyy aivan eri repertuaari jopa sisätossukoitakin, kuin pojille -mur!!! Sais siirtyä lastenvaatevalmistajatkin tälle vuosituhannelle, notta löytyis pojille muutakin kun tum.sinistä ja mustaa!!!! Sit mua pidetään hankalana asiakkaana, kun haen meitin blondipojulle jotakin beigee/oranssia tms..

No se siitä.

Me ostettiin viime vuoden alesta remu-haalari ens talveks ja mietin kans tota kurahoussu-asiaa..Eiköhän se selviä, kun vakoilee muita pväkotiperheitä ;)

Tuulipuvun oon todennu tosi hyväks välikausi-asuksi, reimateccin rinnalle, se on kevyt ja helposti pestävissä/pyyhittävissä -suosittelen kokemuksella esim. umbron tuulipukua!

Jos lisää vinkkejä keksitte, laittakaa tulemaan!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että meillä on ollut sandaalit pk:ssa sisäkenkinä. Meidän neidin sukat/jalat ovat aivan kosteat niissä ns. tarhatossuissa, eikä niitä sukkia kukaan ehdi tarhassa vaihtamaan kun menevät ulos, joten sandaaleissa sukat ovat pysyneet kuivina, ja ulkonakaan jalka ei yhtä herkästi sitten palele.Noi tuplat sadeasut + saappaat ovat näppärät, niin ei tarvii raahata edestakaisin.Sitten mukaan sään mukaan kerrospukeutumista helpottavat jutut, eli pitkähihainen t-paita, aluspaita, college, villahaalarit, syysulkohaalarit, villasukat saappaisiin, paritkin lapaset voi olla hyvät, aurinkoon ehdottomasti lippis tai lierihattu, aurinkovoidetta jos tarvii, vaippavoidetta jos tarvii, tarviiko kosteusvoidetta? Tietenkin mahdolliset lääkkeet, jos tarvii antaa päivällä.Unilelu, riepu tai oma pieni peitto mukaan ehdottomasti ja tietenkin tutti jos käyttää.Éns alkuun minä vähän seurailin muitten lasten vaatetusta ja siitä se sitten omakin ajatus löytyi. Meillä esim. ulkohaalareitten alla aina ns. " verkkarihousut" , eli pehmeetä kangasta, en laita farkkuja tai muita " kovempia" housuja haalareitten alle. Ja mieluusti 60-asteisen pesun kestävät vaatteet mukaan, ei kukaan lähde siellä mustikkatahroja liottamaan vaan tulevat kyllä sitten kuivina likaisina kotiin, joten ei mitään juhlavaatteita kannata laittaa :)Ja ainakin meidän pk:ssa myös kesällä erikseen sisä ja ulkohousut, eli meillä vaihtavat vaatteet aina kun menevät sisään/ulos.

Mekkoa en tuon ikäiselle laittaisi enkä sortseja elleivät yllä polvien yli, muuten polvet ovat aika mustelmilla ja likaiset mutta se on kyllä makuasia :)Mutta kyllä se siitä, kysyähän voi aina. Talvihan on sitten haastavampi, mutta kannattaa vähän seurata mitä muilla on, ne varmaan toimivat siinä pk:ssa hyvin - eli varmaan hiukan vaihtelee miten kuivaskaappia käytetään, miten hyvin vaatteet saa kuivumaan muuten jne.Talvella meillä on yhdet hyvät uutena ostetut haalarit pk-haalareina, toiset joko ed. vuoden haalarit ja käytettynä hankitut vara-haalarit kotioloihin ja mudassa temmeltämiseen + takki/housut hienosteluun.

PK-käyttöön myös hyvät lämpimät hanskat + villalapaset ja hyvä kosteutta kestävä hattu. Villahaalari on mielestäni ehdoton verrattuna kaksiosaiseen, nuorikin lapsi osaa itse pukea haalarin eikä selkä jää paljaaksi. Jalkineina tuon ikäisenä meillä oli talvikumpparit ja nahkakengät sitten seuraavana vuonna talvikumpparit ja kuoman saappaat - goret ovat omasta mielestäni turhat enkä ole kuin perttynyt niihin, itse uskon niitten olevan urheilullisten teinien kengät enemmänkin, omatkin jalat tuntuvat niissä kylmiltä ellei koko ajan liiku.No joo, ehkei noita talvijuttuja tarvii vielä miettiä, tulipa mulle vain joku kirjoitusripuli.

Hyvää pk- aikaa teille, meillä kakkonen aloittaa myös nyt pk:n (1v1kk).

Päiväkodin aloittava lapsi tarvitsee mukaan; vaihtovaatteet,sadevaatteet,saappaat,tossut ja mahdolliset unirätit/nallen tms. Ja jos lapsi käyttää vaippoja esim unilla,niin omia on hyvä viedä. Joissain päiväkodeissa tarvitaan myös kansio johon laitetaan sitten lapsen töitä talteen.Ainakin meidän pk.ssa jossa työskentelen.

Aloitettuaan hoidon hoitajat kyllä kertovat/pyytävät sitten tarvittavat asiat tuomaan jos sellaisia on..

oikein mukavia pk hetkiä pojallesi ja antoisaa työelämää sinulle!

Varmasti jännittää tuleva tilanne, mutta eiköhän kaikki mene ok!!

Meillä 5v esikoinen aloittaa huomenna päiväkodissa. Alkuun ajattelin, että kurahousuja ei hommata, koska ei niitä ole ikinä käytetty kotonakaan. Meillä Remuhaalarit ja pitävät kyllä täysin veden, mutta eipä taida olla kiva nostaa kuraista auton puhtaille penkeille. Joten meillä on ainakin ekojen kurahousujen aika, nähtäväksi jää suostuuko poika niitä pitämään.


Meillä on 4v tytöllä aina ollut vedenpitävät ulkoiluvaatteet, mutta halusivat päiväkotiin silti kurahousut. Meinasivat, ettei haalari ole niin varma sittenkään, mutta sen luulen olevan ihan makuasia. Joka tapauksessa meillä tytöllä on pk:ssa kurahousut, mutta kotona ei ole sellaisia koskaan ollut eikä olla käytetty. Eli yhdet kurikset riitti läpi viime vuoden. Sadetakkia ei ole, kurarukkaset hankittiin keväällä. Suosittelen siis kysymään päiväkodin toiveita/tapoja kuriksien suhteen.Meillä tytöllä on tinttitossut, just hankittiin kokoa isommat uudet. Ovat toimineet loistavasti ja ovat kestävät. Ilmeisesti tytön jalka ei ole kova hikoilemaan, kun sellaista ongelmaa ei ole ollut.Hyvää mieltä työn ja päiväkodin alotukseen!T: Yniäinen

mitä muut eivät olleet kirjoittaneet: jos lapsella on joku tosi raska unilelu, jollaisia saa vielä ostettua kapupasta, niin kipin kapin ostamaan toinen päiväkotiin, sillä mikä onkaan kamalampaa, kuin jos unilelu jää aamulla sänkyyn ja lapsi kaipaakin sitä päiväkodissa?Sadevaatteista: meilläkin ollut reimatecciä, mutta silti päiväkodissa siinä kurikset päällä. Reimatecin lahkeet kun eivät ole yhtä supetiukat kuin kuriksissa, niin sieltä pääsee helposti vesi läpi, jos lapsi on niin pieni, että istuu lätäkössä pidemmän aikaa. Kotioloissahan voi lähteä sisälle jos huomaa lapsen kastuneen, mutta meilläkin monesti lapsia haliessa sadesäällä huomannut, että näillähän on jalat ihan märät pohkeisiin asti. Nyt on kiva, kun jään äitiyslomalla ja keskimmäinen jää kokonaan kotiin ja isonkin on vaan eskariajan hoidossa, niin ei tartte taas huolehtia niin paljon vaatteista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat