Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Pojalla 3v iski taas viime viikolla kurkunpääntulehdus ja käytiin spiralla ja kortisonipiikillä. Kotikonstit eivät auttaneet.Kuinka usein lapsillenne on tullut flunssan yhteydessä kurkunpääntulehdus, joka vaatii sairaalassa käynnin? Tuli taas niin salamana kirkkaalta taivaalta, kun olin juuri höpöttänyt tämän pojan päässeen flunssastaan kaksosveljeään vähemmällä. Mietityttää, että mitä jos tämä tulee jossain reissussa vieraassa kaupungissa tai vieraassa maassa? Olin juuri matkaoppaita lukemassa, kun kohtaus iski... Tämä kerta meni kyllä paremmin kuin ensimmäinen kerta, kun itse jo tiesi, mistä on kyse eikä saanut poikaa paniikkiin. Kivaa ei kyllä ole, aina jotenkin pelottavaa, kun hengitysasioista on kyse.Tampereella vielä aina mietittävä tarkkaan, kun Hatanpää ei houkuttaisi ja Taysin hoitaja suhtautui tosi huonosti puhelimessa. Seuraavalla kerralla menen kyllä suoraan ensiapuun Taysiin enkä Hatanpäälle kärvistelemään, kukaan ei katsonut lasta ennen kuin lääkäri 0,5-1 tunnin päästä tuli. Siihenkin pitäisi olla selvä reitti, minne voi lapsen viedä kun kuitenkin on hengitysasiasta kyse.Onko lapsillanne muuten allergioita tai astmaa, joilla kurkunpääntulehduksia. Eräs arvostamani lääkäri joskus sanoi, että todennäköisesti näillä lapsilla on enemmän. Pojalla ei vielä todettuja allergioita, mutta syksyllä allergiatestaus esim. heinille ja eläimille. Ensimmäisenä keväänään ja kesänä tarvitsi astmalääkitystä.Kiitos, jos joku kommentoisi.

Kommentit (3)

Meillä pojalla (nyt 3v9kk) on ollut noita kohtauksia jo 4kk.n ikäisestä asti. ainaskin 3 kertaa ollaan oltu sairaalahoidossa 3-4vrk, kun ei kohtaus ole lauennut hoidoista huolimatta. Yleensä nuo kohtaukset kuitenkin laukeavat vrk.n kuluessa kortisonipiikin saamisesta. Lyhyempiä sairaalakäyntejä meillä on ollut n.6 kertaa vuodessa sekä jokunen ihan terv.kesk. käynti jolloin on vain otettu lääkettä spiralla. Ja olisko 4-5 lievempää kohtausta vuodessa, jotka ollaan saatu laukeamaan kotikonstein. Eli ainakin me joudumme olemaan varuillamme jatkuvasti. Tympeää kohtelua olemme myös saaneet usein hoitajilta puhelimessa. Pahimmat pitkää sairaalassa oloa vaatineet kohtaukset eivät olisi pahentuneet niin paljoa mikäli olisin " heti" lähtenyt pojan kanssa piikkiä hakemaan, hoitajan puhelimessa esitetyistä estelyistä huolimatta. Eli en ekojen kertojen jälkeen ole minnekään soitellut vaan jos oireet ei 1-2tunnin sisällä helpota kotikonstein, lähdemme heti sairaalaan.

Poijalle on tehty kaikenlaisia allergia ja astma testejä, mitään ei löytynyt.

Tänä keväänä hän kuitenkin sai kohtalaisen rajuja allergiaoireita koivun siitepölyaikaan (silmä,nuha ja ihottuma) ja samaan aikaan totesin hänen olevan allerginen myös omenalle.Vaan ei nuo estä matkustamista koti- tai ulkomaille. Kannattaa vaan etukäteen vähän ottaa selvää minne mennä jos hätä tulee.Marlett

...koska kohtaus laukeaa meilla ajan kanssa kotikonstein (hoyryhengitys ja kostea ulkoilma) ja tukehtumisvaaraa ei ole kummallakaan kerralla ollut (*koputtaa kuitenkin varmuuden vuoksi puuta*). Tytto nyt 3 v ja eka tuli tuossa n. 2,5 vuotiaana. Astmataipumusta on perheessa mutta ei ainakaan viela hanella, eika muutenkaan hengitystieinfektioita erityisesti, vain nama laryngiitit. Matkustelusta sen verran etta asumme itse ulkomailla ja kyllahan tama on kaikkialla maailmassa tunnettu pienten lasten vaiva, eli ei liene mikaan ongelma lahtea lapsen kanssa sairaalan ensiapuun jos tauti iskisikin matkalla. Itsellemme ei ole tullut suoraan sanottuna edes mieleenkaan rajoittaa matkustelua tallaisen vaivan takia, joka kuitenkin iskee suht. harvoin. Viimeksi oli jopa niin etta ekan kohtausyon (tauti kestaa meilla yleensa useamman yon) jalkeen oli suunnitelmissa lahtea autolla sukulaisiin toiseen maahan. Kavimme sitten aamulla laakarissa ja saimme mukaan ibuprofeeni ja kortisoniaerosoli- ja avaavan astmalaakkeen reseptit ja lainasimme apteekista " hoyryhengityskoneen" (tama on taalla kaypa hoito tahan vaivaan) ja otimme sen reissun paalle mukaan. Sitten hoyryhengittelimme aerosoloitavat laakkeet aamuin illoin ja annoimme ibuprofeenia (lievittaa turvotusta) eika kohtauksia enaa tullutkaan. En tieda onnistuisikohan Suomessa jos tosiaan kovasti pelkaat kohtausta (sehan on yleensa vain dramaattinen ja lapselle pelottava, muttei sinansa vaarallinen kunhan hengitystie pysyy auki) etta saisit samanlaiset tuotteet jo mukaan matkalle? Meilla oli siis tosin akuutti tauti paalla enka itse jaksaisi moista arsenaalia ihan vain " varmuuden vuoksi" raahata, mutta ehka keskustelemisen arvoinen juttu lastenlaakarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä kuulla muidenkin kokemuksia asiasta. Kyllä varmasti kaikkialla maailmassa tosiaan tunnettu vaiva ja voihan ottaa vaikka jonkun englanninkielisen selvityksen varoiksi mukaan. Ehkä olen liian arka, pojalla kun on ollut muutenkin niin raju alkutaival tässä maailmassa... Voimme näköjään olla kiitollisia, ettei kuitenkaan joka flunssan yhteydessä ole iskenyt. Inhottava homma kuitenkin. Toivottavasti jäisi ajan myötä pois. Kiitos vielä teille.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat