Seuraa 

Elikkäs pitäisi saada tehtyä maittavaa ruokaa jonka raaka-aineet EI sisällä paljon k-vitamiinia ja olisi vielä vähärasvaista... Äidilläni on marevan hoito jonka vuoksi tuo k-vitamiini on pahasta...



Äitini on myös kala-allerginen ja ikävä kyllä hän ei pidä laisinkaan mistään broileri ruoista....



Tulisiko kenelläkään mitään hyviä ohjeita mieleen?



Itse en edes muista missä tätä k-vitamiinia on runsaasti...



Kiitos jo etukäteen jos joku osaa auttaa

Kommentit (3)

Löysinkin tuon linkin kautta tarpeellista tietoa... Äidillläni on vielä sekin hankaluus että hän saattaa kerrallaan syödä aivan hirveän vähän.. Lintukin syö enemmän kuin hän.. Hän saattaa kerrallaan syödä vain esim. puolikkaan perunan tai ihan minimaalisen kokoisen leipäpalan.



Kiitos vastauksesta enköhän mä saa noiden apujen avulla tehtyä äidille jotain hyvää syötävää... Minimoiden tuon k-vitamiinin saannin. toivottavasti näiden vinkkien avulla saamme äidin veriarvot pysymään hyvänä.

Kohtuutta annoskoon suhteen ja vakautta ruokavalioon. Runsaasti kasviksia, kohtuullisesti täysjyväviljatuotteita, hedelmiä ja rasvattomia maitovalmisteita ja hieman kasvirasvaa.



Kasviksia, marjoja ja hedelmiä päivittäin. Eli leikkeleinä leipien päällä, salaattina, raasteina tai keitettyinä kasviksia aterioilla 1/2 ruoka-annoksesta ja muutama hedelmä välipaloina pitkin päivää.



Tummanvihreitä kasviksia vain vähän. Pinaatti, nokkonen, ruusukaali, lehtikaali, persilja, tilli, ruohosipuli, vihanneskrassi ja yrtit sisältävät runsaasti K-vitamiinia ja niitä tulee syödä vain hyvin pieninä annoksina. Mausteenomaisesti.



Huomaa poikkeukset Muun väriset kuin tummanvihreät kasvikset, marjat ja hedelmät sisältävät K-vitamiinia vain vähän, joten niitä voi syödä päivittäin samat määrät. Muutamille kasvikunnan tuotteille on annettu käyttösuositukset, jotka on luetteloitu seuraavassa. Seuraavia kasviksia, hedelmiä ja marjoja suositellaan korkeintaan 2 annosta päivässä.



Elintarvike / Annoskoko



herneet / 3 dl (200 g)

hernekeitto / lautasellinen

kaalikeitto / lautasellinen

keräkaali, raaste / 2 dl (80 g)

kiinankaali, silputtu / 2 dl(60g)

kukkakaali,

keitetty, paloiteltu / 5 dl (250g)

jäävuorisalaatti / 8 lehteä (120 g)

lehti- ja

ruukkusalaatti / 4 lehteä (40g)

purjo, suikaloitu / 3 dl (100g)

parsa / 120 g

kiivi-hedelmä / 2 kpl (150g)

viinirypäleet / 4 dl (250 g, tai 36 kpl)

avokado / 2 kpl (350 g

mustaherukat / 3 dl (200 g)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Mutta tällä sivustolla pystyt listaamaan ruoka-aineet järjestykseen sen mukaan mitä ne sisältää....



Vasemmassa laidassa on RAVINTOTEKIJÄT: eniten ja vähiten....



Eli pystyt esim. listaamaan kaikki ruoka-aineet niin, että ensimmäisenä listassa näkyvät ne joissa on vähiten K-vitamiinia eli ei ollenkaan =)



http://www.fineli.fi/index.php?lang=fi

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat