Vierailija

Mulla lukon jälkeen AMK (Ammattikorkeakoulu, eli alempi korkeakoulututkinto)

Sivut

Kommentit (185)


Haluja ois lähteä jatkamaan esim. ammattikorkeaan, mutta eipä ne taida mua sinne huolia. Tätä keskustelua kun on seurannut niin empä nyt niin tyhmä ehkä sittenkään ole :DOnneksi huumorintaju on vielä tallella!Ootte te kyllä hauskoja :D :D

VIISAUS on jotain " hiljaista tietoa" jota ei välttämättä edes opiskelemalla saa. se on jotain kykyä olla läsnä ja kiinnostunut. valmius oppia lisää.Kirjaviisautta saa opiskelemalla, mutta se ei yksin pitkälle kanna, jos ei osaa käyttäytyä tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mie opiskelen kyllä ihan huvikseni enkä työantajaa varten. Kulutanpahan verorahoja :-). Työkokemusta alalta n 16v ja kaikki ihan kokopäivä työstä.Ihan sama mikä koulutus on tyhmä voi olla ilmaan papereita tai papereiten kanssa. Jos on hyvä tyyppi niin pärjää monesti paremmin kuin mitä todistus välttämättä kertoo. Ja kaikkein pahimpia on yleensä ne kirjaviisaat, jotka ovat lukeneet jonkun kirjan ja sitten luulevat tietävänsä kaiken.

Olet joko esim. tradenomi (alempi korkeakoulututkinto) tai tradenomi, ylempi = ylempi korkeakoulututkinto.tai insinööri, AMK

tai insinööri, ylempi AMKPISTE

Vierailija:

Lainaus:


Oletko tyhmä? Voiko lääkäri ja kansanterveystieteiden maisteri hakea samaa työpaikkaa? Ei, koska työnkuva on erilainen.

Vinkki: Yleensäkään eri ammatteihin kouluttautuneet eivät voi hakea samaa työtä.
Tradenomi ja ktm ovat eri ammatteihin kouluttautuneita. Tradenomit keittelee kahvia ja ktm:t päättää asioista, esim. milloin se tradenomi keittää sitä kahvia.

Miksei muka ihmisiä voi arvostella koulutuksen perusteella? Totta kai voi! Kaikkien ominaisuuksien, taustojen yms. persoonallisuutta luovien tekijöidne vuoksi meitä arvostellaan ja niin pitääkin...näiden tekijöiden vuoksi me olemme erilaisia. Millä muilla tekijöillä meitä sitten arvioitaisiin?? Mieti sanojasi!

Sijoittuvat hyvin erilaisiin työtehtäviin. Terveystieteiden maisteri sijoittuu yleensä opetustehtäviin tai terveysalan hallinnollisiin virkoihin. Sairaanhoitaja puolestaan hoitotyöhön. Ei ole mitään kilpailua, vaan kummallakin on oma osaamisensa ja roolinsa työelämässä.

Eli maistereilla ON korkeampi palkka kuin tradenominretkuilla. Mun tuntemat tradenomit on tosi noloa sakkia: pankkineitiä, kaupparatsuja, vakuutusvirkailijoita, kiinteistöassareita, yksi on jopa baarimikkona! Ei taida tradenomeilla oikein tuo sijoittuminen työelämään natsata. :DDDD

Toi on pelkkä luuserin vaihtoehto. Totta kai on mestoja ympäri planeetan, jonne pääsee opiskelemaan akateemisen höysteen innoittamana, mutta niinhän sitä saa tohtorinkin paperit jopa netistä tilattuna, jos vaan osaat muutaman kymmenen taalaa postittaa oikeaan osoitteeseen. Eiköhän sillä jo tohtorin arvonimi pitäisikin liietä. Menkää nyt hyvät hyväkkäät Suomen vaativaan korkeakoulujärjestelmään mukaan (pääsykokeen kautta) ja pärjätkää siellä - ja vielä sen jälkeen työelämässä, niin voitte sanoa saavuttaneette jotakin. Unohtakaa lässytykset kaiken maailman " Britti-tutkinnoista" , " AMK:n jälkeen kepulukonsteilla saavutetuista maisterin papereista" ...jne. Tehkää kerralla jotain mitä haluatte, onnistukaa siinä, älkäälä täällä selitelkö olevanne " korkeakouluntutkinnon (joskin alemman) suorittaneita" !Hyväksykää tämä, niin saatte paremman itseymmärryksen!

Vierailija:

Lainaus:


...datanomi, tradenomi ja toivottavasti ensi vuonna luonnontieteiden kandi ja siitä parin vuoden päästä filosofian maisteri, ja tarkoituksen vielä käydä ylempi AMK-tutkinto jossain vaiheessa. Kaiki siis samalta alalta.Aika paljon samoja juttuja noissa opetetaan. Yliopisto on vain enemmän teoreettinen kuin AMK. Täytyy kuitenkin sanoa että käytännönläheisin koulutus on ollut tuolla yo-pohjaisella datanomi linjalla.

Vierailija:

Lainaus:


Ja kun on vuosien varrella kertynyt suhteita, niin menen kun tehtiin hyvä tarjous vähän niin kuin kilpailijan taholta... =D

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:

Älä sekoile. AMK-alustalta voi hankkia pirun pienillä lisäopinnoilla " maisterin" laput, jos vain jostain ihme syystä joku kokee siihen mitään tarvetta.
Mutta satun työskentelemään koulutushallinnossa ja nämä asiat ovat minulle jokapäiväisiä. Joten en todellakaan sekoile. Amk-pohjalta voi opiskella maisteriksi, jos haluaa, niin miehenikin teki - yliopistossa. On syytä kuitenkin huomata, että ylempi ammattikorkeakoulututkinto ei ole maisterin tutkinto, itse asiassa koko nimikettä ei ole vielä Opetushallituksessa vahvistettu.Kunpa ihmiset nyt vain ymmärtäisivät pysyä lestissään. Ei ammattikorkeat ja yliopistot ole millään lailla kilpailevia laitoksia, vaan rinnakkaisia järjestelmiä suomalaisessa koulutusjärjestelmässä.
että niitä " maisteri" -ohjelmia järjestää jokainen yliopisto.

Rautalangan muodosta on turha vääntää kättä.

Tutkinnot ja niiden suhteet toisiinsa ON hakattu kiveen.AMK-perustutkinto ei ole sama kuin maisterintutkinto. Mutta sen saa " muunnettua" niin helposti (lisäopinnoilla), etten isosti näkisi eroa. Itsekin teen niin, jos tuntuu siltä, että tarvitsen kahta akateemista loppututkintoa, eli en ole kelpoinen työmarkkinoille.

Vierailija:

Lainaus:

Älä viitsi jauhaa isästäsi koko ajan!
Ja menikö nyt luu kurkkuun? Etkö enää pullistele palkallasi, kun kävi ilmi, että vastassa on proviisori, jonka isällä on apteekki?

Vierailija:

Lainaus:


Rautalangan muodosta on turha vääntää kättä.

Tutkinnot ja niiden suhteet toisiinsa ON hakattu kiveen.AMK-perustutkinto ei ole sama kuin maisterintutkinto. Mutta sen saa " muunnettua" niin helposti (lisäopinnoilla), etten isosti näkisi eroa. Itsekin teen niin, jos tuntuu siltä, että tarvitsen kahta akateemista loppututkintoa, eli en ole kelpoinen työmarkkinoille.
En ole missään väittänyt, ettei amk:n käynyt voisi opiskella maisteriksi! Tottakai voi. Eikä kyse ole mistään " muuntelusta" , vaan ihan oikeasta maisterintutkinnon suorittamisesta graduineen kaikkineen.

kuinka ammattikoulukoulutuksella yritetään päteä.On hienoa, että on lukenut ammatin itselleen ja vielä hienompaa, että pystyy päivittämään koulutustaan, vaikka elämäntilanteet muuttuvat, tulee lapsia jne.. Mutta mielestäni turhaa kukkoilla olemattomilla korkeakoulututkinnoillaan. Käytännössä.

Koulusta hankitaan vaan suppea, tiettyyn alaan suuntautuva koulutus missä sitten pädetään niillä taidoilla. Käsitän ihmisen fiksuuden vasta siten kun osataan keskustella monipuolisesti eri leveleillä. Tavallisessa elämässä nuo akateemikot tuntuvat olevan tosi tylsiä taviksia...kylmiä ihmisiä.

Käsi sydämelläni haukon täällä henkeä! Porukka onkin koulutettua!!! Positiivinen yllätys!Jutun taso ja halua haukkua toisia äitejä ratkaisuistaan lastenhoidossa sai mut uskomaan, et täällä on peruskoultukseen opintonsa jättäneet enemmistönä. hyvä homma!Ja ei tietenkään koulutus kaikkea kerro, mut yleensä koulutetummat ihmiset ovat suvaitsevampia.ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat