Vierailija

Sekä äiti että vauva ovat elossa. Millaiset selviämismahdollisuudet vauvalla on? Painoa oli jotain 610g.

Kommentit (29)

On nyt äitiään yli päätä pidempi teini-ikäinen jässikkä, ei todellakaan uskoisi että pikkukeskonen! Toinen sierain on pikkuisen epämuodostunut letkujen takia ja ainoa oikea haitta on astma, joka tuli kun ihan ienelle annettiin puhdasta happea. Pienet on sitkeitä ja ottavat nopeasti muut kiinnni kasvussa. Toivotan sydämestäni onnea ja voimia pienen perheelle, sillä varsinkin ensimmäinen vuosi tulee olemaan todella rankka. Pelko on ainainen seuralainen.

ei tule niin aika hyvät mahdollisuudet on selviytyä. Aika hyvän kokoinen vauva kuitenkin noille viikoille. Ole nyt ystäväsi tukena, edessä on aika rankkoja kuukausia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kai jokaisessa aikuisessa on vähän jotain " vammaa" ? Kuka meistä on täydellinen?Sitä paitsi, miten ihmeessä edes voimme vannoa, mikä ominaisuus ihimisessä on synnynnäiseen persoonallisuuteen liittyvää tai mikä on esim. kasvatuksen, ympäristön, syöksysynnytyksen, sektion tai keskosuuden mukanaan tuomia " poikkeamia" ?Joskus minulla on harmittanut se, että keskoslapsi joutuu käymään läpi hirvittävän tiukan seulan, jossa vaklataan joka ikinen ominaisuus, josta voitaisiin syyttää keskosuutta. Keskoskontrolleita on tuon tuosta, ja lasta pyöritellään, mitataan, syynätään ja syynätään. Joskus lääkärit eivät tunnu edes näkevän lapsessa mitään tervettä. Joku pieni juttu vie kaiken huomion. Sellainen käy hyvin äkkiä liian rankaksi vanhemmille. Jokainenhan haluaa nähdän lapsessaan myös hyvää.Ja totta puhuen, olen kiitollinen, että keskoslapset saavat apua muita herkemmin. Nykyajan niukat resurssit tahtovat jättää unholaan joukon terveenä syntyneitä eri ongelmista kärsiviä lapsia. Keskoset syynätään keskosuutensa ansiosta.

Totta kai keskosuus voi jättää vammoja lapseen, muttei missään tapausksessa aina. Ja useimmiten keskosuuden mukanaan tuomat jäljet ovat niin lieviä, ettei niitä edes voi erotella normaaleista persoonallisuuteen kuuluvista ominaisuuksista.Eikä edes aivoverenvuoto jätä useimmiten yhtään mitään jälkiä. Noin varhaisilla viikoilla syntyneellä ei aivot ole vielä kehittyneet, joten hapenpuute tai vuoto eivät jätä aina mitään pysyviä jälkiä/oireita. Minun keskosvauva kärsi kaikenlaisista keskosuuteen liittyvistä ongelmista, ja nyt hän on reipas täysin terve eskarilainen. Häneen ei jäänyt mitään keskosuuteen viittaavia ikäviä juttuja.Ja Suomessa syntynyt pienin keskonen on huikeasti alle 400 g. Suurin osa pikkukeskosistakin kasvaa normaaleiksi aikuisiksi. Joskus keskosuus jättää pahemmat jäljet ei niinkään lapseen itseensä kuin vanhempiinsa. Niin kova ja rankka asia se on!

Nyt en tiedä onko tuosta ajasta vielä laitteet jo kehittyneet. Hoitava lääkärimme sanoi, että yli puolet kärsii jonkinlaisista vammoista ja kehityshäiriöistä jos sattuu eloon jäämään. Huonosta kuulosta ja sokeudesta. Oma enkelimme eli vain 2 päivää. Toivon kaikkea hyvää pikkuiselle ja hänen vanhemmilleen.

varsinkin jos ei mitään vammoja/sairauksia vauvalla, mutta onhan tuonikäisellä huomattavasti suuremmat riskit kaikkeen ikävään. kukin tapaus on aina omansa ja vertailuja ei kannata tehdä, aika näyttää, miten käy. hoito suomessa on huippuluokkaa ja siihen voi luottaa. vanhemmille vauvan keskosuus on kova pala ja useimmiten shokkiylläri, yritä tukea ystävääsi. voimia pikkuiselle!t. keskosvauvan äiti

Yritetään vaan pitää elossa jokainen ja " kilpaillaan" siitä että missä on jäänyt eloon pienin vauva. Kun se maailman pienimmän keskosen pelastaminen ei ole aina se paras juttu :( Kyllä sen näistä keskusteluistakin huomaa, sillä jos joku on sitä mietä että ei kannattaisi pitää koneilla elossa niin palautetta tulee ja heti.

yllättävän hyvät selvitymisprosentit mielestäni. itse olen niitä lueskellut kun syntymää jarrutellaan.katso tekay . fi ja sieltä kun katsot keskosena syntyminen.turvallista kasvua vauvalle toivotelle,

mom rv25+4

saattaa jäädä pahojakin kehitysvammoja. Enkä tarkoita ihan suoranaisesti grammamäärää vaan viikoja... Mutta eihän semmoisesta nyytistä voi sanoa että mitä vammoja tulee olemaan :( En tiedä kuka olisi oikea ihminen vetämään rajan että kuka tulee hoitaa ja kuka ei - ei semmoista ihmistä olekaan. Tabuhan tämä asia on...

Oma siskoni syntyi noilla viikoilla ja hänestä on kasvanut jo 4vuotias täysin terve tyttö ja sinä sanot ettei ole järkeä hoiaa noin pienenä syntynyttä...

Tuskin olet samaa mieltä jos itsellesi kävisi noin ja kuitenkin vauvasta saattaisi tulla täysin terve ja elinkelpoinen ihminen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat