Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Yritän siis kaikkea muuta kuin käsityöihmisenä ommella verhot Marimekon kankaasta. Paljonko ne kutistuvat, en löydä tietoa mistään Marimekon sivuilta. Pitääkö siis kangas pestä vai ompelenko vain ala- ja yläreunat

Kommentit (8)

Muuten voi käydä niin, että verhot jää 10cm liian lyhyiksi ensimmäisen pesun jälkeen. Kankaat kutistuu yleensä 5-7 prosenttia, joten en ottaisi riskiä.

Lainaus:

Muissa verhokankaissa ulkonäkö saattaa vesipesussa radikaalistikin kärsiä... esimerkiksi pintavärjätyissä kankaissa joihin helposti jää pesussa raitoja.Vaikka kangaskaupoissa pesuohjeeksi annettaisiinkin vesipesu, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että niitä pitäisi sitten kaksi kertaa vuodessa kotikoneessa pestä. Paras puhdistuskeino on tuuletus tai pesulapesu. Silloin myös kutistumisvarat saa unohtaa ja verhot pysyvät hyvän näköisinä. Kevätsiivouksen yhteydessä saa tehokkuuttaan osoittaa sitten muilla keinoin. Vaikka katon pesemällä, yleensä se on likaisempi kuin verhot :)
Vesipestäviä verhoja ei siis saa pestä, koska ne voi mennä huonon näköiseksi? Voisitko kangasmyyjä sitten kertoa minulle tyhmälle, joka olen ostanut vesipestäviä verhoja juuri sen takia, että ne voi pestä, miten kolmen lapsen ja koiran jättämät jäljet saa verhoista pois pelkästään tuulettamalla? Pesulaan minulla ei ole varaa viedä kaikkia verhoja joka vuosi useaan otteeseen.Lastenhuoneen verhot olen kyllä pessyt kymmenisen kertaa kotona, eikä värit ole mitenkään haalistuneet ..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

marimekon kankaat ovat sen verran käsiteltyjä etteivät merkittävästi kutistu.

Marimekon kankaissa on kyllä ns.lakanalaatu jonka ulkonäkö ei merkittävästi huonone vaikka sen pesisitkin ennen ompelua. Käsittelyaineet tietenkin lähtee ja kangas pehmenee.Muissa verhokankaissa ulkonäkö saattaa vesipesussa radikaalistikin kärsiä... esimerkiksi pintavärjätyissä kankaissa joihin helposti jää pesussa raitoja.Vaikka kangaskaupoissa pesuohjeeksi annettaisiinkin vesipesu, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että niitä pitäisi sitten kaksi kertaa vuodessa kotikoneessa pestä. Paras puhdistuskeino on tuuletus tai pesulapesu. Silloin myös kutistumisvarat saa unohtaa ja verhot pysyvät hyvän näköisinä. Kevätsiivouksen yhteydessä saa tehokkuuttaan osoittaa sitten muilla keinoin. Vaikka katon pesemällä, yleensä se on likaisempi kuin verhot :)terveisin kangasmyyjä

juuri se oli pointtini, että vesipestäviäkään kankaista ei kannata turhaan pestä. Luepa viestini uudestaan!Jos verhot ovat likaiset ja ne ovat vesipestävät niin siitä vaan. Mutta eivät ne siitä parannu, korkeintaan pysyvät samanlaisina kuin ennen pesua ja se on jo paljon se! Totuus nyt vaan on se, että kankaita on monenlaisia ja esimerkiksi kudoksesta ja värjäysmenetelmästä riippuu mitä kankaalle pesussa ja erityisesti linkouksessa ja kuivauksessa tapahtuu.

Jos kangas maksaa esimerkiksi 4,90e/m on varauduttava yllätyksiin.

voin sanoa että KAIKKI kankaat kannattaa kutistuttaa ennen leikkausta ja ompelua.

Ainoana poikkeuksena kankaat, jotka eivät kestä vesipesua(tietenkin).

Mutta siis on ihan tapana. Kaikenlisäksi kangas ei aina kutistu edes tasaisesti, vaan loimi ja kudoslangat voivat kutistua eri määrät, joten kannattaa AINA kutistuttaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat