Vierailija

Oletko jättänyt lasesi jo ekana päivänä hetkeksi yksi vai monta päivää olet ollut mukana? Kuinka kauan ekat hoitopäivät ovat kestäneet?

Miten lapsesi jäi hoitoon? Miten pian lapsi on ollut jo täysiä hoitopäiviä?Arka kolmevuotiaamme aloittaa hoidon ja mietimme miten se sujuisi mahdollisimman kivuttomasti.

Kommentit (5)

sitten siitä eteepäin jäi hetkeksi yksin ja seuraavana tunti jne. Aloitimme viikon etukäteen ennen kuin menin töihin niin pystyin olemaan mukana. Kyllä tyttö silti itkeskeli perään ja itselläni oli aina kurja olo.

Aloitti tänään ekaa päivää . Kesäkuussa käytiin tutustumassa 1 päivän ja nyt sitten tänään meni klo8.00 ja haetaan välipalan jälkeen 14.30 ja huomenna samoin, sitten lisätään aikaa hiukan loppuviikoon menessä on sen 8h päivässä tarhassa.ensi viikolla alkaa työt minulla joten tämä viikko menee tutustuessa , mutta ensi viikolla alkaa jo rutiini joten saa nähädä kuinka lähtee nyt sujumaan.Meillä poju on isojen puolella ja se äitiä hiukan jännittää on ryhmän ainoa pieni :)Mutta kumman sitkeitä nuo pienet on joten eiköhän pärjä ihan hyvin =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...päiväkodilla saattaa olla " takataskussaan" ihan näppärä systeemi aran lapsen totuttamiseksi ja saavat heti tietää, että asia askarruttaa sinua.Minusta on ihan hyvä, jos lapsen kanssa käy yhdessä ekalla kerralla tutustumassa eikä arka lapsi jää heti hoitoon. Kerro se lapselle etukäteen, että nyt mennään yhdessä. Lapsen kanssa on hyvä jutella käynnin aikana, että tänne sinä tulet hoitoon ja nämä kivat tädit pitävät sinusta huolen, kun äiti ja isi on töissä. Tässä on sinun naulakkosi, paikkasi, sänkysi...käykää kaikki yhdessä läpi. Olisi hyvä, jos ensimmäinen varsinainen hoitopäivä olisi jo tiedossa ja se vastaanottava aikuinen olisi paikalla, kun tutustutte.Toisella kertaa sitten sovitte lapsen kanssa, että menette päiväkotiin ja teet siellä sitä ja tätä toisten lasten ja tätien kanssa ja äiti käy vaikka kaupassa. Äiti tulee hakemaan, kun olet syönyt tms. Lapselle on helpompaa, jos hän hahmottaa ajankulua toiminnan kautta.Seuraavaksi voisi kokeilla puolta päivää. Ei kannata kuitenkaan pitkittää tutustumijaksoa liikaa, koska lapsi luulee muuten, että päiväkotitouhu onkin sellaista piipahtamista vain. Erotilanteet niin lyhyiksi kuin mahdollista, ei pitkiä jäähyväisiä vaan nopeat ja iloiset heipat.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat