Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

la on tullut ja mennyt, ja eilen lorahti jotain kirkasta, mutta vain alle puoli desiä. Eikä supistuksen supistusta. Mitä hittoa? Siis kotona olen edelleen....Onko kellään kokemusta moisesta? Ja siis EI ollut valkovuotoa vaan vettä.

Kommentit (12)

kun läksin synnyttämään esikoista. Kotona lorahtaneen veden (maks. 1 dl) jälkeen sitä ei tullut enää itse synnytyksessäkään lisää.Hopi hopi synnärille siitä! Näytille ainakin, ellei muuta. Joko lapsivedet menivät kaikki tai sitten kyse on ns. korkeasta vesien menosta, jolloin vauvan pää blokkaa enempien vesien pääsyn ulos ja reikä on ylempänä kalvoissa. Tsemppiä synnytykseen!

miksi sitä vettä ei tule tuon enempää? Ja aivan väritöntä oli? Jos kalvoissa olisi reikä, niin kai sitä vettä tulisi enemmän? Soittelen varmaan äippäpolille iltapäivällä. Odottelen nääs niitä suppareita. TUrhaan en sinne lähde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos oli lapsivettä on sulla (ts vauvalla) jo tässä vaiheessa tosi suuri mahdollisuus saada joku tulehdus kun kalvot ei suojaa lasta!!! hop hop synnärille!

Supistaa, sattuu, vettä valuu... joko pitäisi lähteä sairaalaan?Synnytyksen käynnistyminen on aina yksilöllistä ja samankin synnyttäjän kohdalla eri synnytyksissä erilainen.On aika lähteä sairaalaan:Kun supistukset ovat jatkuneet säännöllisinä alle kymmenen minuutin välein useamman tunnin ajan ja ovat kipeitä voimistuen koko ajan, tai kun supistukset tuntuvat niin kipeiltä, että ei enää pärjää kotona.

Synnytystä ennakoivia supistuksia voi esiintyä loppuraskaudessa runsaasti. Ne saattavat olla säännöllisiä ja kivuliaitakin, mutta loppuvat noin 3-5 tunnin kuluessa ja varsinkin makuuasennossa. Voimakkuudeltaan nämä supistukset ovat koko ajan samanlaisia ja lyhytkestoisia (alle 50 sekuntia). Tässä vaiheessa voi vielä rauhassa odotella kotona.Kun lapsivettä alkaa valua, vaikka ei supistaisikaan:

Lapsivesi ei tule kaikki yhdellä kertaa, vaan sitä valuu jatkuvasti. Normaali lapsivesi on vaaleaa ja se tuoksuu imelälle. Lapsiveden mentyä voit saapua sairaalaan kiireettä omalla autolla tai taksilla. Suurin osa synnytyksistä käynnistyy vuorokauden sisällä lapsiveden menosta.Jos supistukset eivät lapsiveden menon jälkeen käynnisty, lääkäri tarkistaa tilanteen ja synnyttäjä voi päästä kotiin odottamaan supistuksia. Supistusten alkamista odotellaan yleensä jonkin aikaa ennen kuin synnytystä aletaan käynnistää.

Kun on verenvuotoa:

Raskauden lopussa, erityisesti jos supistelee, kohdunsuusta saattaa erittyä verensekaista limaa. Jos muita oireita ei ole, voi odottaa vielä rauhassa kotona. Jos verenvuoto on kirkasta ja siihen liittyy kipua, on lähdettävä heti sairaalaan.Jos on vatsalla JATKUVAA kovaa kipua, joka ei laukea välillä, on lähdettävä sairaalaan.

mä sai kohtutulehduksen, vaikka olin sairaalassa 2 tuntia lapsiveden menemisen jälkeen - lapsi synty noin 23tuntia lorahduksen jälkeen. Kaverille kävi vielä pahemmin: sai verenmyrkytyksen. Lapsi ei niinkään ole vaarassa, mutta sinä voit olla.

Mutta samalla lailla siis infektioriski siinäkin, kannattaisi kyllä mahd. nopeasti ainakin soitella sinne synnärille ja kysyä kätilön mielipidettä asiasta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat