Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kierrätysmateriaaleja haluttaisiin mahdollisimman paljon käyttää jos joskus talo rakennettaisiin. Talopaketit ei inspaa kauhiasti kun ollaan vähän boheemeja...Näin jossain lehdessä aivan ihanan talon joka oli rakennettu kierätysperiaatteella tosi halvalla. Tontin kun vaan jemmaan saisi niin... :)

Kommentit (23)

Eikö kannattaisi mahdollisimman hyvää hinta/laatusuhdetta hakea mieluummin kuin pelkkää halpaa hintaa? Siten siitä saisi jotain myymälläkin.

Onhan tämä vähän utopistista, mutta en usko että tosiaan koskaan tullaan olemaan mitään niin rikkaita että isoa lainaa saadaan...eihän sitä tiedä tietty. Molemmat vaan tultu miehen kanssa siihen tulokseen että halutaan selkeästi erilainen talo, joten ei varallisuuskaan ole se syy...ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se on yksi makeimmista taloista joita tiedän. Eikä mitään tavis " kaikilla on tällainen" -talopakettimörskä.Käsittäkseni talo on ollut kunnossa ja toiminut hyvin. Rakentajat käyttivät mahdollisimman paljon kierrätysmatskua (jotain ostettiin uutenakin). Talo tuli kuulemma maksamaan murto-osan sitä mitä talopakettimurjut maksavat.kärrättiin vanhoja tiiliä hän kysyi luvan ja sai viedä ne ilmaiseksi... sitten hän käytti ne oman talonsa julkisivun muuraukseen... aika roisin näköinen talo oli muurausvaiheessa, mutta nyt rapattuna sehän on hienoin talo koko kadulla... joten kyllä kierrättämisellä voi säästää ja saada hienon lopputuloksen!

Meidän siporex-taloon tuli runkotoimitus 5:llä täydellä täysperävaunurekalla. Ja siporex on kevyempää kuin luonnonkivi. Yksi siporex-harkko painaa 25 kg. Talon kok. pinta-ala 300 neliötä.

Kun " kyhätään" niin tehdään vähän sinne päin häthätää nopeasti tilapäiskäyttöön... sellaista kotia et varmaan kuitenkaan halua?

Ei haluta mennä siihen halpaan että maksettaisiin itseämme kipeäksi eliniäksi valmiin talon takia vaan olisi kiva näyttää esimerkkiä että kärsivällisyydellä ja kekseliäisyydelläkin voi päästä samaan lopputulokseen. :) Kloonipaketit on ihan karseita...Talon pitää olla itsensä näköinen, perinteitä vaalien ei mene pojot yhtään pakettien suuntaan.

Ei kyse ole materiaalien surkeudesta vaan miten laadukkaita materiaaleja pystyy haalimaan mahd. halvalla...juuri se kivitalojuttu. Kiveähän on luonto väärällään eikä maksa mitään! Senkus vaan rehkii niin helposti talo nousee. Kaikki matskut mitä vaan saa pörsseistä ylijäämänä puoleen hintaan niin taatusti kelpaa. Todellakin olen nähnyt miten paljon hyvää menee hukkaan kun ollaan niin porvareita...Tottakai kestävää ja toimivaa pitää olla mutta miksi aina uutta?

Meidän kaupungin rakennusvalvontavirastossa ei ainakaan menis läpi tee-se-itse-luomus ilman millimetrin tarkkoja piirustuksia ja valvovaa mestaria, viemäröinti- ja putkisuunnitelmia. Talon tyyli ja ulkonäkö punnitaan täällä tarkasti haja-asutusalueillekin rakennettaessa ja tuntuu että välillä siellä virastossa kiusataan rakentajaa ihan huvikseen. Jos saatte jonkun SAFA:n arkkitehdin tekemään teille omanlaisen talon piirustukset niin niiden kanssa on ihan eri lähteä hakemaan lupia.

Rakennusmateriaalia saa myös hankkimalla tontin jossa on kivikkoa ja metsää. Puut kaadetaan ja sahautetaan rakennustarpeiksi, kivimateriaali louhitaan talon perustuksia ja kivijalkaa varten. Jos perheestä löytyy osaamista ja ammattitaitoa niin kyllä se talo rakentuu ominkin voimin, mutta toki ammattilaisia tarvitaan aina myös ulkopuolelta, esim. sähkö- ja putkitöihin.

Muuten kyllä kuulostaa ihanan luovalta hankkeelta, vähän kuin Dharma&Gregissä se Dharman vanhempien tekemä talo.

Se kuitenkin täytyy olla, on lakisääteinen juttu. Toinen tosi tärkeä juttu on tontin etsiminen, sellaisen joka on hyvällä paikalla ja helppo rakentaa. Myös suunnittelusta kannattaa maksaa. Jos nämä löydät, hyvän valvojan, tontin ja suunnittelijat niin sitten on hyvät mahdollisuudet onnistua itsekin tehden. Suunnittelijoita tarvitaan muuten aika lailla. Meillä oli rakenne- arkkitehti- sähkö- ja lvisuunnittelijat. Ei otettu sisustus- eikä puutarhasuunnittelijaa vaikka nyt jälkikäteen ajatellen sisustussuunnittelijan olisi ollut hyvä olla jo ihan pohjapiirustusvaiheessa mukana.Ja talon runkomateriaalina voisi olla esim. harkot. Niitähän jää vähän joka toiselta rakentajalta yli. Siihen pinnaksi voisitte itse tehdä rappauksen, onnistuu jos sen työn jäljen kanssa ei ole niin tarkkaa. Tai sitten perinteinen lautavuoraus.Me on tehty itse talo. Tai no, mies on tehnyt ja itse olen käynyt töissä, hoitanut lapset ja rakennusaikana (5v) synnyttänytkin yhden. Ehkä vuoden päästä alkaa olla talo olla valmis.Ai niin, Pitkää pinnaa tietysti tarvitsette. Mutta sen varmaan tiesitkin.

Kunhan se ei ole lahoa. Ihan yhtä hyvää tavaraa kuin kaupasta ostettu. Joutuu tosin aika paljon nyppimään nauloja poies, mutta kyllä niilläkin rakentaa ihan siinä missä kaupan broilerimännylläkin.

sitten vaan alkaa lueskella keltaista pörssiä ym myynti palstoja ja kasata ihmiltä ylijääneitä rakennustarvikkeita taloon. Paljon voi ihan hyvää ja asiallista rakennustarviketta saada siten mutta tosiaan aikaa siihen tarvitaan sekä hyvä säilytystiloja.

Mutta silti on tehtävä hyvin ja hyvistä materiaaleista. Halvalla kun alkaa tekemään niin tulee paskaa ja siitä joutuu lopulta pulittamaan itsensä kipeäksi.

kivestä muurattu " linna" ;) Muita omaperäisiä ja vähemmänkin omaperäisiä ideoita oetaan vastaan. Varallisuus nyt ei ole huipussaan vielä aikoihin joten asuntolainat on vaan unelmaa, mutta jos vaan jotenkin voisi hipisti rakentaa LAADUKKAAN talon...mikä on kuitenkin mahdollista kun semmoisia taloja on. Vaihtoehtomeininkiä...

Ihan säädyllinen talo aateltiin kyl rakentaa. Kait nyt kierrätystä voisi hyödyntää rakentamisessakin kun kaikessa kierrätetään! Hyvää matskua löytyy kyllä! Tykätään vähän rosoisesta ja suurpiirteisemmästä etelän tyylistä. Ei tartte olla uutta ja streriiliä kunhan on perusedellytykset ja asumisen normit täyttävää ja persoonallistakin saapi olla. :)

taatusti.... mutta aikaa pitää olla vuosia ja paikka mihin haalia näitä ylijäämä/reklaamaatio poistotarvikkeita...Laadusta ei tarvii tinkiä yhtään, sillä uutta tavaraa menee hylkyyn /poistomyyntiin todella paljon. On väärä väri, väärä koko, tai muuten vaan tulee jonnekkin työmaalle liikaa tavaraa.

Ja semmoistakin sattuu että kun on tarpeeks rikas ja nirso niin mieli muuttuu kun kamat on pihassa... " väärät" sit myydään halvalla pois...Suhteet rakennusalalla oleviin ensiarvoisen tärkeet jotta on kärppänä paikalla kun näitä eriä ilmaantuu...Aika vaikee on vaan suunnitelmia tehdä etukäteen kun ei tiedä mistä materiaalista se talo sit syntyy.... :-)

Ikkunoita, ulko-ja väliovia saa purku- tai remonttitaloista. Samoin keittiön kaapistoja (mutta sitten pitää se keittiö rakentaa näiden ympärille). Tosin kivat saa kätevä itsekin tekemällä ja on muuten omaperäiset... =0)Laattoja saa poistoeriä halvalla. Tosin pitää muistaa se, että jos jääkin puuttumaan jokunen kpl, samanlaisia ei enää saa.Keltainen Pörssi (kuten joku jo mainitsikin) on löytötori, monet rakentajat myy ylijäämiä halvalla. Niistä keräilemällä saattaa saada hyvinkin tarpeet kasaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat