Vierailija

Olisiko paikalla joku, jolla opintoja suoritettuina? Kuinka paljon on hankittava kirjoja ja mitä kaikkea opiskeluun liittyviä kuluja voi tulla? Tässä kovasti pähkäilen, että tullaanko toimeen ilman opintolainaa.

Kommentit (6)

Susta tulee kirjaston suurkuluttaja ;)Muutama persiteos, anatomia ja sisätauti-kirurginen hoito-oppi sekä ehkä matikan kirja, ruotsin ja enkun sanakirjat. Niillä pärjää pitkälle.Lisäksi hoimmaat kirjastonkortit kaupungin kirjaston lisäksi yliopiston ja muiden ammattikorkeakoulujen kortin.Ja koulun lisäksi töihin, niin pärjää...

pari kirjaa. Meillä kovasti toitotettiin, että on hyvä hankkia se ja se kirja. Hoksasin kuitenkin pian, että ei todellakaan tarvitse hankkia. Käytä käsikirjastoa ja ota " yön yli" lainaksi. Oletan, että olet perheellinen (?), ja sinulla tuskin kamalasti aikaa lukea tentteihin...? Tentit ovat todella helppoja ja edellisen illan lukeminen riittää. Osaan tenteistä voi mennä ihan kylmiltään ja aina pääsee läpi.Voisin sanoa, että yhtään kirjaa ei välttämättä tarvitse ostaa. Nettiyhteys sitävastoin on välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viinat ja illalliset ravintoloissa ilmaisia (niitä on usein). Suomenkieliset kirjat saa kollega-alennuksella puoleen hintaan.4. vuoden opiskelun jälkeen pääsee alan töihin joko sairaalaan tai tk:seen, terkkarista saa hieman parempaa palkkaa keskimäärin 8000¿/kk pienemmillä paikkakunnilla, isolla paikkakunnilla ja sairaaloissa joutuu tyytymään pienempään palkkaan, lisät mukaanlukien n. 5000¿/kk.

Maksaa n. 70e / kirja. Matikan kirjan saa halvemmalla ja sanakirjojen summat eivät tarjouksesta päätä huimaa.Kuten sanoin, käytä kirjastoa jos hyväksyt sen, että et välttämättä saa pitää kirjaa tenttipäivään asti jne. niin säästät sievoisia summia.Tohon vielä lisäisin, että sairaanhoitajan käsikirja on kanssa loistava teos. Maksaa varmaan jotain hieman alle satasen. Mutta noilla kahdella- kolmella perusteoksella pärjää hyvin.

Itse en haluaisi lääkäriksi, liian iso vastuu...Enkä usko, että edes pärjäisin tohtorin opinnoissa.Tällänen sairaanhoitajan työnkuvio on ihan tarpeeksi...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat