Vierailija

Eli meillä on nyt tämä valinta edessä ja kyllä on vaikeeta....Monesa suhteessa mielipide kääntyy päiväkodin puoleen, vaikka pieni lapsi kyseessä onkin.päiväkodin plussana pidän että siellä on monta aikuista. Valvovat toinen toisiaan, ja jos lapsella ei yhden kanssa synkkaa, toivottavasti sitten jonkun toinen kanssa. Päiväkodissa on ohjattua toimintaa ja me arvostamme sitä. Toivomme myös, että voimme käydä henkilökunnan kanssa keskusteluita lapsemme kehityksestä, arvostamme muiden kasvatusalan aikuisen mielipiteitä ja näkemyksiä (olen siis itsekin alalla).Perhepäivähoidossa huolettaa se, ettemme oikeasti voi tietää mitä siellä päivisin tapahtuu. Huolettaa jos siellä lapset katsoo vain piirrettyjä ja saavat ties mitä huonoa ruokaa, eikä virikkeitä ole tarpeeksi. Pieni lapsi kun ei osaa päivästään kertoa ja hoitaja voi kertoa mitä vaan. Osaavatko perhepäivähoitajat todella arvioida lapsen kehitystä ja tukea siinä, vai ovatko päivät vain olemista ja höllöttelyä?Toki perhepäivähoitajissa on aivan ihaniakin ihmisiä tiedämme sen, mutta kun ei sitä voi mennä 10 luokse vierailullekaan ja valitsemaan se paras. On tyydyttävä siihen kenet saa. Toki pph on kodinomaisempaa ja siinä mielessä hyväksi lapselle.kommentteja ja kokemuksia kiitos.

Kommentit (3)

Päiväkodit ovat aivan yliarvostettuja, ei siellä ole mitään sellaista mitä lapsi välttämättä kaipaisi ja tarvitsisi.Ei lapsi päiväkodissakaan voi valita kenen hoitajan kanssa kulloinkin on. Pph muodostaa ihan erilaisen läheisen suhteen lapseen kuin päiväkodin monet eri tädit, pahimmassa tapauksessa vielä vaihtuvat tädit.Miksei pph:lla olisi ohjattua toimintaa? Miksei pph:n kanssa voisi keskustella lapsen kehityksestä? Miksei pph:n sanaan voi luottaa mitä päivän aikana on tapahtunut?Miksei pph osaisi arvioida ja tukea lapsen kehitystä, osaahan myös suurin osa normaaleista vanhemmista? Ei alle kouluikäinen lapsi tarvitse mitään tehokasvatusta ja valmennusta!Pienelle lapselle juuri tärkeintä on se ' oleminen ja höllöttely' pienessä ryhmässä, kodinomaisessa ympäristössä tutun hoitajan kanssa! Vaikka olikin aika vähättelevästi sanottu että päivät pph:lla olisivat pelkästään sitä.Laitoin sitten paperit vetämään PPH:lle. Ystäväni, jonka kolme lasta olivat olleet samassa päiväkodissa kehotti kuitenkin hakemaan paikkaa ko. päiväkodista. He olivat olleet todella tyytväisiä hoitoon.Soittelin päiväkotiin, mutta jono oli pitkä. Lopulta samana päivänä ilmoitettiin sekä vapautuvasta pph- että pk-paikasta. Valinta oli vaikea, mutta kallistuin päiväkotiin ja olemme olleet todella tyytväisiä.Viime viikolla juttelin kolmen äidin kanssa, joiden lapset olivat pph:lla alueellamme. Epäkohtia oli aika paljon. Hoitajiin he olivat kuitenkin tyytyväisiä, mutta esim. hoitajien sairastapaukset ovat ongelmallisia. Tieto saattaa tulla vasta aamulla ja lapsi buukataan umpivieraaseen ryhmään. Päiväkodissa tätä ongelmaa ei ole.Periaatteessa uskon, että molemmat vaihtoehsot ovat hyviä. Meidän tapauksessamme kuitenkin huokasin hilöjaa mielessäni, kun kuuntelin keskusteluja. Onneksi tuli valittua päiväkoti !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pienelle lapselle pieni ryhmä, sama tuttu hoitaja, samat tutut lapset, normaalia kodinomaista leikkiä, ulkoilua, unet ja ruokailut. Ei pieni tarvitse mitään erityisvirikkeitä tai tehovalmennusta. Ja infektiokuormitus on suuressa laitoksessa aina suurempi, kuin pienessä kodinomaisessa paikassa. Mikäli vanhemmat eivät voi itse hoitaa pientä, on lapselle pph yleensä paras vaihtoehto. Ei ole vain minun mielipiteeni, vankkaa tutkimustietoakin on. Oma lapsi, 1v10kk, pph:ssa, aloitti reilun vuoden ikäisenä. En missään vaiheessa edes hakenut laitospaikkaa, ei tuon ikäisenä osaa vielä pitää puoliaan eikä nykyisillä henkilöstöresursseilla oikein hoitajatkaan jaksa/ehdi huolehtia. Isommalle, 3-4-v. ikäiselle taas varmaan jo alkaa päiväkodin edut mennä pph:n edelle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat