Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Vauvalla 4,5 kk on ollut paha vaippaihottuma nyt vajaa kaksi viikkoa. Olen kokeillut vaihtaa vaippamerkkiä, natusanin tavallinen sekä sinkkinvoide, talkki ja perunajauhot on kokeiltu ja viimeisen viikon on ollut suunnilleen kaiken hereilläoloajan ilman vaippaa (mikä tarkoittaa 1-2 koneellista pyyhepyykkiä joka päivä...).Luin jostain ivestistä että saattaa olla jotain hiivaa tms. ja soitin neuvolaan kysyäkseni asiasta. Kysyin olisiko jotain apteekista ilman reseptiä saatavaa voidetta tms. niin tämä neuvoi vain ilmakylpyihin. Ei mitään muuta hoitoa kuulemma?! Siispä kysyn nyt täältä onko jotain muuta voidetta vielä esim. apteekista saatavana mitä voisi kokeilla? Alan olla jo ihan epätoivoinen! Ihottuma on melko kuiva (perunajauhot auttoi) mutta täynnä punaisia nappylöitä koko vaippa-alue.

Kommentit (17)

sieni-infektio tulee nimittäin tosi herkästi perunajauhojen kanssa, varsinkin jos lapsi hikoaa ja kosteutta pääsee iholle.siihen on saatavissa lääkkeet kyllä- kysele lääkejauhetta lääkäristä ja käytä vielä näytillä.allergia on myös yksi vaihtoehto.

Kokeiltu on kaikki ja sinkki pasta apteekista paras kun peppu ihan rikki ja ennelta ehkäisyyn ceridala ja bebanthen...ohuelti kuitenkin, että iho hengittää hyvin. Sinkki pastaa aivan rikki menneelle iholle reilusti.

Nyt poika 10kk ja saimme allergologilta pimafucort rasvaa sekä korvan halkeamiin ja pyllyn ihottumaan. Hyvin parani korvat, uttei pylly kunnolla...tulee aina ja tuntuu, että jos vähänkin helle lisääntyy niin heti tulee...

Jos vakuutusta niin lastenlääkärille vain käynti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talkki ja sinkkivoide vain kuivattaa lisää ihoa eli ei kannata niitä käyttää. jos pepussa on bakteeriperäinen ihottuma, niin Sibicort auttaa ja n. viikossa iho parantunut. Sen jälkeen kun iho oli kunnossa, olen laittanut n. kerran päivässä peppu-alueelle ja ihottumakohtaan eritysesti Novalan-voidetta. Ei pelkät ilmakylvyt poista pahaa ihottumaa vaikka ne hyvää tekevätkin iholle.

vaippaihottumaan jos mikään muu ei ole auttanut. Kortisonilla on saanut nopeasti ihon taas sieväksi.

Kannattaa kuitenkin kokeilla ensin kaikku muut mahdolliset konstit, joita tuossa yllä onkin jo hyvin lueteltu.Oma kokemukseni on että neuvolassa aloittavat neuvot hyvin varovaisesti ja pitkään yrittävät mahdollisimman mietoja hoitoja opastaa antamaan. Sitten vasta kun tilanne alkaa olla jo mahdoton niin saa tehokkaampia ohjeita.

kannattaa ottaa huomioon, voisko kyseessä olla ruoka-aineallergia! tiedän muutamalla vauvalla tuttavapiirissä juuri näin oireillen.

Toivottavasti ei teidän kohdalla kuitenkaan, mutta sekin asia on hyvä ottaa huomioon! Paranemisia!!!!!!

Ceridal-öljyä, jota saa apteekista. Kokeilin myös Bepanthen voidetta, mutta pelkkä öljy on ollut parasta ja parhaiten eheyttänyt rikkinäisen ihon.Olga ja Mrs Sunshine

...Eika parane itsestaan. Me asumme ulkomailla mutta tietaakseni Suomessa on kasikaupassa Daktarin voide joka toimii hiivaan. Tosin kun vauva on noinkin pieni niin kavisin laakarin kautta ettei ole mitaan muuta ennen kuin lahtisin ekan kerran hoitamaan, seuraavalla kerralla tunnistat hiivan kylla.

Täytyykin käydä apteekissa kysymässä noita aineita. Allergiaa myös mietin mutta missä vaiheessa allergia yleensä näyttää ensimmäisiä oireita? Meillä reilut 4 kk täysimetyksellä (kuten edelleen) meni ilman mitään oireita. Voisiko puhjeta vasta tässä vaiheessa?

ei ko. lapselle tullut oireita. Kortisonilla 0,5%:lla sain ihoa paremmaksi, mutta sitä ennen kannattaa kokeille sitä punaista Bepanthenia. Jollei Bepanthen auta, niin sitten otin kortisonin käyttöön. Perunajauhoja en itse ole kolmella lapsellani koskaan käyttänyt juuri tuon bakteeriongelman vuoksi. Talkkia tai sitten ei mitään.Toivottavasti saatte pyllyn ihon kuntoon, eihän päivät voi tosiaan mennä pyykätessä! Neuvoloissa on välillä kyllä tosi ihme neuvoja, mutta ihmisiähän sielläkin vain ollaan :-)

että oletteko ehkä aloittaneet vellit tai soseet? Ne usein ärsyttää peppua kun tulee erilaista kakkaa. Oire voi olla merkki myös allergiasta, kannattaa seurata tilannetta.

Hei,meidän pojalla ruoka-aineallergia oireilee juuri vaippa-alueella. Vaippaihottuma alkoi parin kuukauden ikäisenä ja jatkui sitkeästi puoli vuotiaaksi asti. Neuvolasta kehotettiin vain laittamaan vauvatalkkia, bepanthenea tai sinkkivoidetta. Välillä saatiin iho paremmaksi, välillä oli aivan helakanpunainen. Yhdellä neuvolakäynnillä terkkari alkoi epäillä allergian mahdollisuutta ja jätin sen jälkeen ruokavaliostani pois tyypillisimmin allergisoivat aineet kuten kananmunan, kalan ja sitrukset. Ihottuma parani parissa päivässä. Kokeilemalla on selvinnyt, että kananmuna ja mansikka ovat pahimpia oireiden aiheuttajia.Täysimetin muksua lähes 7 kk ikäiseksi ja nyt vuosikkaanakin vielä muutamia kertoja päivässä. Sopimattomat ruoka-aineet on tietysti karsittu pojan ruokavaliosta ja jos itse syön jotain sopimatonta, muksun iho oireilee vaippa-alueella yleensä vuorokauden kuluttua.-Tintti

Meille vastaavaan " mystiseen" (selvää aiheuttajaa ei löytynyt, epäiltiin ulkomailta ostettua Pamppers-pakettia tai omenaa) ja pahaan nimenomaan vaippa-alueen ihottumaan Mehiläisen lasten allergioihin erikoistunut lääkäri määräsi 6 kk vanhalle tytölle reseptillä saatavaa Pimafucort-voidetta, jossa on hyvin mietoa kortisonia, antibioottia ja joka hoitaa myös sieni-infektiota. Oli sitä mieltä, että ehdottomasti kannattaa hoitaa ensin ihottuma pois, tietysti samalla poistaa todennäköisimmät aiheuttajat (kuten meillä vaippa, koska ihottuma oli hyvin paikallista eikä keskittynyt peräaukon/virtsaaukon ympärille eikä lapsen taipeisiin, kuten monesti ruoka-aine-allergioissa) samalla, ja sitten katsoa, uusiiko ja mistä voisi johtua. Meillä voide auttoi todella pahannäköiseen ja varmasti lapsestakin pahalta tuntuvaan ihottumaan kolmessa-neljässä päivässä, lähti ehkä viikko sen jälkeen uusiutumaan mutta voiteen kertalaitolla katosi taas. Koska ei ole palannut sittemmin (tyttö nyt 9,5 kk), syynä olivat ehkä tosiaan juuri nuo vaipat. Mutta meillä ainakin kannatti tuo lääkärireissu, sinkkivoiteet ja ilmakylvyt eivät auttaneet meillä enää mihinkään ja lasta kutitti. Noita vaippoja ei itse osattu edes epäillä, kun aikaisemmin kaikki merkit olivat käyneet hyvin ja kiinteiden aloitus osui lähelle tuota aikaa.Toivottavasti teillä voidaan jo pian paremmin!!Pikkukoira

äitini kertoi että joskus aikanaan suositeltiin kevyesti hiustenkuivaajalla puhaltelemaan vauvan peppua, jos olis vaippaihottumaa.Kummallista, enkä tiedä toimiiko, mutta piti vaan kertoa =)Tipy

Jotenkin ihmeen kautta iho on nyt vähän parempi vaikka en ehtinyt vielä tehdä mitään muuta kuin mitä olin jo tehnyt. Olisiko se sittenkin jotain allergiaa jos en ole nyt sitten syönyt niin paljon allergian aiheuttajaa. Pitääpä tutkia ja kysellä apteekista lisää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat