Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän 3,5-vuotias on aivan pois itsestään. Tänään aloittanut päiväkodin.

Itkeskelee, ei halua enää mennä.

Kommentit (4)

Meidän tyttö meni päiväkotiin tasan 3-vuotiaana, ensimmäiset pari kolme kuukautta oli tosi rankkoja, tyttö itkeskeli iltaisin ja aamuisin paljon eikä halunnut tehdä muuta kuin olla kotona ja sylissä kaiken vapaa-ajan, pelkät kaupassa käynnitkin oli vaikeita ja tyttö oli muutenkin ihan kuin toinen lapsi, ei yhtään oma itsensä. Sen muutaman kuukauden jälkeen vihdoin helpotti ja ne aamuitkut loppui ja tyttö tykkäsi olla hoidossa. Kuitenkin todella vaikea alku oli meillä.

Nyt tyttö on 3v.8kk., takana neljän viikon kesäloma ja huomenna alkaa taas päiväkoti, vaikka nyt tyttö ihan iloisella mielellä olisi sinne menossa niin äitiä vähän pelottaa miten arki lähtee taas sujumaan.

Meillä 3-vuotias esikoinen sopeutui heti. Samaan aikaan aloittanut 2-vuotias ei ehkä vieläkään ole kovin mielissään päiväkodissa olemisesta, vaikka ollut siellä jo kaksi vuotta..Kannattaa puhua asiat selviksi lapsen kanssa ja olla paljon yhteydessä päiväkotiin. Että päivähoitajat ymmärtävät millaisesta lapsesta on kyse. Kasvatuskeskustelukin kannattaa pitää pian, jotta pk:ssa on joku, joka tietää riittävästi lapsesta.Se auttoi meidän kuopuksella, kun sai päiväkodista kivan kaverin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esikoinen meni 1v4kk päiväkotiin ja kävi läpi periaatteessa aika tyypillisen sopeutumisen: ensin oli viikon verran hirmu hauskaa mennä leikkimään. Sitten lapsi tajusi, että sinne onkin PAKKO mennä, itki perään useamman viikon. Meillä vaikeutti ja pitkitti sopeutumista kova sairastelukierre, jonka aikana lapsi ei ehtinyt saada kunnon rutiinia päiväkotiin. Heti, kun sairastelut meni ohi ja lapsi meni säännöllisesti hoitoon, tilanne normalisoitui.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat