Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tietääkö kukaan, miten Kela tukee, jos vauva tarvitsisi erikoiskorvikkeita maitoallergian vuoksi?Odotan toista lasta ja lähisuvussa on ollut voimakkaita vauvaiän ja varhaislapsuuden ruoka-aineallergioita, mm. maitoallergiaa. Mietinkin nyt, että korvaako Kela riittävästi tällaisissa hankalissa tapauksissa vai pitäisikö ottaa sellainen lapsivakuutus, joka korvaisi erikoismaitokorvikkeet.Millaisia kokemuksia teillä on?

Kommentit (15)

Olen aina luullut että kaikki reseptillä ostetut lääkkeet kartuttavat sitä maksukattoa,mutta ei se sitten ollutkaan niin. Suurin osa lapseni käyttämistä rasvoista,vitamiineista ja osa lääkkeistäkin on sellaisia ettei kelan maksukatto kerrykään. Meillä apteekkiin on tänä vuonna mennyt jo reilusti yli 600 euroa mutta maksukattoa ajatellen kertymää onkin vain 377 euroa.

Tiina33:

Lainaus:


Veritas korvasi loput, mitä jäi kelan korvauksen jälkeen maksettavaksi, omavastuu olikin tullut kys. sairaudessa täyteen jo poliklinikka ym maksuista.
Meilläkin vakuutus Veritaksessa, eivätkä ne korvanneet maitoja (edes Kelan jälkeen). Meidän ehdoissa (vakuutus vuodelta 2003, la 29.10.2003) on sellaiset ehdot että ravintovalmisteita ei korvata, ja sellaiseksi he päätöksessään luokittelivat maidot. Joten kun 2004 laitoin kuitit sinne laitoin myös maitokuitit sillä ajattelin että ehkäpä niitä ei lasketa ravintovalmisteiksi, mutta kyllä vaan laskivat.Käytäntö saattaa tietysti olla muuttunut, meidän kokemukset siis pari vuotta vanhoja, mutta näin oli silloin.Joku aiemmin kommentoi sitä että rasvat eivät kerrytä maksukattoa. Kannattaakin (jos mahdollista) pyytä sellaisia rasvoja jotka ovat Kelan korvauksen piirissä ja varmistaa että reseptissä lukee " sairauden hoitoon" , muuten ne tosiaan eivät ole korvattavia.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

maksukatto jotain 600 eur vuodessa ja jos on maidon lisäski kotimaisia viljoja niin voi saada hoitotukea noin 70 eur/kk.vakuutus korvaa sitten loputkin noista maidoista jos sellaisen otatte joka maitoja korvaa.

ja eikös se ole niin sen 617 euron maksukaton kanssa että se alkaa kertyä vasta kun sulla on korvikkeista se korvauspäätös eli ne numerot kelakortissa. Ennen korvauspäätöstä haetut purkit esim. meillä noin 180 euroo ( kun juot kalleinta maitoa)molemmille pojille saat maksaa ihan ilman et mikään maksukattosumma alkais vielä kertyä.Eli sillai joudut maksamaan vuodessa paljon enemmään kuin sen 617 e niinkuin joku täällä kirjoitti ylärajaksi.Korjatkaa jos oon väärässä?

Joku sanoi että Pohjantähti olisi ainut vakuutusyhtiö joka korvaa. Lääkäri sanoi meille että sekin korvaa vain altistuksen ajan. Tosin sekin olisi jo hyvä juttu. Nykyinen laki menee nimittäin niin että kaksi viikkoa pitää nauttia omaan laskuun kallista korviketta ennen kuin altistus tehdään. Vasta lääkärin todistuksen jälkeen korvaukset alkavat juosta. Parin viikon Neocaten juonti maksoi monta sataa euroa. Imetyksen kanssa on kai toinen juttu, siinä pitää varmaan olla se pari viikkoa maidottomalla dietillä (halvempaa).niin 3litran maitopurkki on maksanut sen 60 euroa. tästä lähtee kelakorvaus pois (se reilu 70%). ja kyllä on lääkemaksukatto silti joka vuosi täyteen tullut. eli jos meillä ei olisi tuota pohjantähden vakuutusta niin menisi se reilu 600 euroa (vai mikä se summa tarkkaan oli) noihin korvikkeisiin. Loppuvuosi sitten ilmaseks.Mutta nyt tosiaan pohjantähti maksaa meille kuittia vastaa ne suudet jotka itse maksamme. ja kun kun maksukatto on täynnä niin kelalta tulee kirje. kopsut toimitetaan pohjantähteen ja apteekista saa käydä hakemassa loppuvuoden maidot ilmaseks 3kk satseissa.voi tietysti olla että halvempikin korvike löytyy, mutta tämä on tilanne ainakin normaalisti syövällä joka joutuu käyttämään aminohappopohjaista korviketta.ja lapsen vakuutusmaksu taisi olla jotain 300 euron pintaan. se hyvä tossa vakuutuksessa on että korvaa myös ne lääkärikäynnit joita allergian takia tulee.

meille on kolmas lapsi tulossa ja aivn varmasti hankitaan vakuutus taas, koska molemmat isoveljet ovat olleet allergisia.

Kopioin vielä omasta viestistäni kyseisen kohdan:Eli, kun maitoaltistus on tehty ja lääkärin kirjoittama B-lausunto on toimitettu kelaan, korvikkeista saa sen 72 prosentin korvauksen. Heti kun Kela-kortti tai päätös on tullut kotiin, sen saa suoraan apteekissa ja sitä ennen ostetuista purkeista korvaus haetaan Kelasta erikseen. Sitten näitä omavastuita maksetaan vuodessa se 616,72 euroa, minkä jälkeen jokaiseta ostoskerralta maksetaan enää vain se 1,5 euroa.Toisin sanoen, jos ja kun korvauspäätös tulee, B-lausunnon toimittamispäätös Kelaan on korvausten alkamispäivä!

Tuo reilu 600 euroa on vuosikohtainen maksimi minkä joutuu maksamaan kaikista lääkkeistä yhteensä. Ihan kaikki (reseptillä) apteekista haetut lääkkeet (korvikkeet, antibiootit, rasvat jne jne) ynnätään yhteen ja kun itse maksettu osuus nousee yli tuon maagisen 617 niin sen jälkeen ei tarvitse maksaa yhdestäkään lääkkeestä yhtään mitään koko loppuvuonna! Tosin sellaiset lääkkeet joista Kela ei korvaa mitään normaalistikaan (esim. meidän käyttämä maitohappobakteeri) eivät kuulu tähän joukkoon.Katso kelan sivu:http://www.kela.fi/in/internet/suomi/suomi.nsf/NET/020402123907EHItselleen maksettavaksi jää siis maks. 600 vuodessa (+ mahdolliset tavallisestikin ei-korvattavat lääkkeet). Korvikkeiden kanssa tämä tulee nopeasti vastaan.Suosittelen kuitenkin lapsivakuutuksen ottamista. Meidän esikoinen on moniallerginen (ikää kohta 3v), astmaatikko ja korvalapsi ja vakuutuksesta ollaan saatu kohta 3000 euroa takaisin. Kuopus on muuten terve mutta myös korvalapsi ja hänenkin vakuutuksesta on reilu 1000 euroa jo saatu. Joten monen vuoden vuosimaksut on maksettu ja aina voi varata erikoislääkärille ajan yksityiseltä puolelta kun jokin askarruttaa.

Nyt luulen olevani perillä näistä kuvioista. Kävin kyselemässä Kelassakin näitä asioita. Siellä vastaukset eivät olleet kovinkaan täsmällisiä, mutta epätäsmällisyydessään samansuuntaisia kuin täältä saamani vastaukset. Kiitos kovasti kaikille, jotka jaksoitte vastata.Voimia allergia-arkeen!meillä pohjantähti on korvannut kaikki maidot joihin kelakin on osallistunut-eli kaiken sen noin 72-75% jälkeen.en ole mistään kuullut että olisi muuttunut vakuutusehdot. mutta kannattaa varmasti otta itse yhtiöön yhtyttä.

Kiitän suuresti saamistani vastauksista! Pohjantähti on tosiaan ainoa yhtiö, joka korvaa näitä tuotteita. Meillä on vaan vakuutukset nyt Tapiolassa ja myös esikoisen lapsivakuutus on siellä, joten yhtiön vaihtoa täytyy punnita aika tarkkaan.Kysyisin vielä vähän tarkennuksia: Millaisiin lukemiin ne omavastuuosuudet voi todellisuudessa nousta? Eli paljonko erilaiset erikoiskorvikkeet maksavat?Onko korvauksissa siis jokin yläraja, niin kuin joku kertoi? Jos yläraja on jo muutamassa sadassa eurossa, itselle voi jäädä maksettavaa vaikka kuinka paljon? Vai käsitinkö jotain väärin?Otan edelleen ruohonjuuritason vastauksia mielelläni vastaan teiltä, joilla kokemusta näistä asioista on.

Veritas korvasi loput, mitä jäi kelan korvauksen jälkeen maksettavaksi, omavastuu olikin tullut kys. sairaudessa täyteen jo poliklinikka ym maksuista.

Eli Anna_03 -nimimerkin kirjoituksessa oli vielä pikku juttu, jonka saivartelijana korjaan (meillä maksukatto on jo tullut täyteen huhtikuussa;). Kelan maksukatto on tosiaan 616,72 euroa, jonka jälkeen jokaisella ostokerralla maksetaan omavastuu 1,5 euroa. Eli ostat sitten kaksi purkkia tai kaksikymmentä kerrallaan, maksat ostoksesta yhteensä 1,5 euroa. Eli aina kannattaa ostaa koko kolmen kuukauden satsi kerralla sen jälkeen kun maksukatto on ylittynyt. Lisäksi voit maksukaton täyttymisen jälkeen tehdä apteekin kanssa sopimuksen, jolla apteekki hakee kelalta korvauksen suoraan ja sinä todellakin maksat kassalla vain sen 1,5 euroa. Muutoin joudut hakemaan korvauksen itse Kelalta jälkikäteen.Eli, kun maitoaltistus on tehty ja lääkärin kirjoittama B-lausunto on toimitettu kelaan, korvikkeista saa sen 72 prosentin korvauksen. Heti kun Kela-kortti tai päätös on tullut kotiin, sen saa suoraan apteekissa ja sitä ennen ostetuista purkeista korvaus haetaan Kelasta erikseen. Sitten näitä omavastuita maksetaan vuodessa se 616,72 euroa, minkä jälkeen jokaiseta ostoskerralta maksetaan enää vain se 1,5 euroa. Lisäksi tämä maksukatto sisältää esim. pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon kirjoitetut perusvoiteet ja kortisonit, joten muistakaa pyytää niihinkin resepti. Laskeskelin itse, että lopputulos vuositasolla on tuskin tavallista tuttelia kalliimpaa (enkä ottanut siinä edes huomioon näitä lähes ilmaiseksi saatuja rasvoja). Toisin sanoen hyvinvointivaltiossa eletään:)

vaikken mikään asiantuntija todellakaan ole. Ajattelin vaan kertoa että meillä ei onneksi jouduttu juomaan tuota kaikkein kalleinta, aminohappovalmistetta vaan ns. pilkottua valmistetta (Almiron Peptiä).Ostan aina kaksi isoa purkkia kerralla ja maksettavaksi jää noin 24 euroa. Muistaakseni yhdestä purkista tulee noin 7 litraa. Olen laskeskellut että hinta vastaa suunnilleen samaa (ellei jopa vähän alle) kuin jos ostaisin tavallista Tuttelia.Vakuutusyhtiötä tietysti kannattaa harkita tarkkaan, mm. keskittämisetuja ym.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat