Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En kyllä tiennyt että tilanne on jo näin paha :(" Heinäsadon menetys on kuivuuden takia pahin vuosikymmeniin. Karjalle syötetään jo säilörehua, ja pahimmillaan rehupulan takia joudutaan tekemään pakkoteurastuksia.Pitkään jatkunut kuivuus vaikeuttaa karjan ruokintaa. Karjalaitumet ovat palaneet karrelle, ja eläimille syötetään jo säilörehua. Tiloilla joudutaan tekemään pahimmillaan myös pakkoteurastuksia.Apua ei saada tänä vuonna tuontirehustakaan, sillä koko Eurooppa kärsii poikkeuksellisesta kuivuudesta. Kotieläinagronomi Riku Tella Pro Agria Etelä-Karjalasta puhuu jo katovuodesta, sillä heinäsadon menetys on pahin vuosikymmeniin.- Jos nyt sataisi vettä, niin sato olisi vielä pelastettavissa, vaikka laadullisesti rehu on ravintoarvoltaan huonoa ja kuitupitoista. Tärkeintä olisi nyt saada elukoille edes jotain syötävää. Heikompilaatuistakin rehua voidaan täydentää väkirehulla, Tella sanoo.Järvi-Suomen Portin hankintapäällikkö Ari Berg kertoo Etelä-Saimaa-lehdessä, että kesä on teurastamoissa poikkeuksellinen kuivuuden ja palkkiojärjestelmän muutoksen takia.- Normaalisti naudanlihasta on niukkuutta ja teurastamoon pääsee jopa välittömästi, mutta nyt naudoilla on noin kolmen viikon jono, Berg sanoo.Pahimmillaan tilanne saattaa johtaa pulaan kotimaisesta naudanlihasta.- Jos tilanne menee oikein pahaksi, niin kevättalvella kotimaisia maitotuotteita ja naudanlihaa saattaa olla tarjolla vähemmän ja niiden hinta saattaa olla kovempi, arvioi Riku Tella."(MTV3)

Kommentit (8)

ei olla valmiita maksamaan kotimaassa tuotetuista lihoista, munista, kasviksista...Tämä kesä on viimeinen monelle viljelijälle. Siis ammatillisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta onneksi täällä pohjoisessa ei tilanne ole ihan noin huono. Viimevuotisia heiniä on vielä jonkin verran ja tämän vuoden toinen sato on ihan OK. Tiukoilla on varmaan joka paikassa lehmien ja muiden eläinten heinä, se on totta.Toivotaan sadetta.

TÄMÄ on sitä ilmastonmuutoksen todellisuutta. En voi ymmärtää, miksi ilmastonmuutoksesta puhuttaessa pohditaan ihan epäoleellisia asioita, tyyliin onko kiva ulkoilla, jos on lämpimämpää tai kylmempää.

oikesti pelottaa. Länsimaiset ihmiset kuvittelee, että nälkä (merkityksessä ruoan puute, ei mikään lahdutusnälkä) on jotenkin pysyvästi poistettu länsimaisen ihmisen elämästä. Globaalista näkökulmasta tää on aika hassua ja lyhytnäköistä, koska juuri tällä hetkelläkin joka neljäs sekunti joku kuolee maapallolla nälkään tai siitä johtuviin sairauksiin.Varsinkin pelottaa, koska tää kuivuustilanne koskee koko Eurooppaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat