Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä leikkejä teidän lapset leikkivät nimenomaan kaverin kanssa? Meillä 7-vuotiaalla juuri samanikäinen kaveri nyt kylässä ja fiilis on vähän, että mitä tehtäs. Duel-kortit jo tsekattiin ja nyt pelataan pleikkaria. Yleensä touhuan poikien kanssa, mutta nyt aattelin, että voisivat leikkiä kaksistaankin. Mitä teidän tuonikäiset pojat leikkivät kavereidensa kanssa? Tää kaveri on ns. kesälomakaveri naapurista eli eivät ole vielä kovin tuttuja.Auttakaa

Kiitos

Kommentit (8)

ikää on 8 ja 9v... mitä ikinä mielikuvitus vaan keksii, niin sitä leikkivät. Leikit kestävät tunteja, joskus jopa päiviä. Välillä on muita lapsia mukana, yleensä ovat keskenään. Toisaalta se on vaatinut pienempänä vähän ohjausta ja leikin saloihin opettamista. Vieläkään eivät katso paljoa telkkaria ja tietsikkaa pelaavat tunnin viikossa. Iloisia leikkiviä lapsia - eivät tartte leikkeihinsä mitään erityisiä bratzeja(tosin niitäkin on), yleensä leikitään mielikuvituksella... eli esim orpokotia, hevostilaa tms tai sitten kirkkistä tai muita pihaleikkejä naapurin lasten kanssa.

touhuttavaa aina jos saa samanikäistä puuhaseuraa. Viimeksi eilen meillä vieraili vuotta vanhempi kummipoikani, eivätkä he meinanneet malttaa leikeiltänsä edes jäätelöä tulla syömään. Ja kyllä meidän lähipiirissä nämä eskarilaiset ja ekaluokkalaiset vielä leikkivät ihan leluilla. Pikkuautoilla, legoilla, bionicle-ukoilla, roboteilla, muovisotilailla ym. Välillä leikkivät rosvoa ja poliisia tai jotain vastaavaa.

Pleikkarit ym. elektroniset ajan vietteet ovat vielä aika vierasta kamaa. Eikö teidän poika todellakaan enää leiki leluilla? Eivätkö lapset tosiaan itse keksi tekemistä jos pistät heidät lasten huoneeseen lelujen kanssa tai pihalle? Ja ainahan voi pelata, kai teillä jotain lasten pelejä on...Meillä vaan harvoin poika jaksaa kavereiden kanssa pelailla, sillä aika käytetään nimenomaan tehokkaasti LEIKKIMISEEN. Aika surullista jos meidän lähipiiri on jotenkin poikkeuksellinen, kyllä minun mielestäni alle 10-vuotiaiden maailmaan nimenomaan leikki pitäisi kuulua aika oleellisena osana.

Annetaanko niille lapsille liian pian pleikkarit ja internetin pelisivut käyttöön vai mikä mättää? (juuh ja kyllä meilläkin JOSKUS tehdään jotain netin puuhasivuja ja silloin tällöin pelataan pleikkaria)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta tuntuu silti, että sama vaiva on tuon ikäisillä tytöilläkin. Oma tyttöni on kahdeksan vuotta ja tykkää kovasti leikkiä kaikenlaisia leikkejä mutta monet koulukaverit eivät, ainakaan kotileikkejä tai barbi... minusta on niin hullua ettei tuon ikäiset lapset halua enään leikkiä mitään kunnon leikkejä vaan oleskella vain!?!? Olen monasti ehdottanut heille vaikka mitä leikkejä niin " ei ne ovat kuulemma vauvojen juttuja" ! Nyt oma tyttäreni on koko kesän leikkinyt mieluummin siskonsa ja serkkunsa kanssa....

meidän 10v juoksee pitkin metsiä ja leikkii milloin ritaria milloin sotaa, tekee sitä yksin ja myös kavereiden kanssa, sisko 8v välillä mukana kuin myös sisko 13v... mutta nykyään tuntuu että mielikuvitus on kadonnut jonnekkin...

Kaikenlaisia leikkejä keksii, roolileikesistä sääntöleikkeihin ja autoleikitkin vielä ovat kivoja. Naapurissa asuu 10 vuotias poika joka leikkii kaverina mukana ihan samanlailla vielä. Minusta on erityisen hienoa, että tuo kymmen vuotias poika osaa vielä leikkiä. Moni on siinä iässä jo sitä mieltä että leikkiminen on lapsellista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat