Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Auttakaa ihmiset, mikä patti voi olla vauvalla korvan takana?? ei ole mikään ötökän purema vaan sellainen pieni kova pahkura! Se liikkuu, kun koskettaa sormella. Sisko epäili jotain rasvapattia (???) Ensiviikolla lääkärineuvola ja pitää kysyä sielä mikä tuo on.. onko muilla vastaavaa, vai olenko turhaan huolissani???

Kommentit (13)

IIIK oli ehkä tyhmä aloitus, mutta en tarkoittanut olla ilkeä. Ja ihan tosissani ehdotin sitä turvonnutta rauhasta. Pojallani oli sellainen herneen oloinen patti niskassa ja lääkärissäkin kävin. Lääkäri sanoi että ei mitään huolta, että esim. flunssa tai hampaiden tulo tai joku muu vastaava aiheuttaa turvotusta rauhasissa. Ei mitään vakavaa siis.Nyt on patti hävinnyt ja suuhun tosiaan ilmestynyt kahden hampaan alku.t.2

Kysyin neuvolasta aikoinaan. Sanoi että ei hätää jos ne ei suurennu. Vieläkin tunnen silloin tällöin niitä. Noin herneen kokoisia. Kuulemma pojilla yleisiä. Poika nyt yli 2 v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kiitos kaikille vastanneille, jotka ottivat kysymykseni asiallisesti!Lähinnä pelkään sitä, että tuo vaikuttaa vauvan kuuloon jotenkin. Joskus jopa korvatulehdus voi olla kohtalokas. kuulin viikonloppuna lapsesta, joka oli kuollut korvassa olleen mätäpaise oli puhjennut aivoihin päin.. :(

Lääkäri totesi heti, että se on vain hieman ärtynyt ja suurentunut imusolmuke, mikä johtunee siitä, että vauvalla on joku sitten aika ollut flunssaa tms. Erittäin yleistä ja harmitonta pikkulapsilla! Sanoi, että patti voi olla siinä jonkun aikaa, jopa joitakin viikkoja, ja lähtee sitten vähitellen pois.Uskon, että voit olla huoleti! Kuulostaa ihan samanlaiselta, kuin meillä. Ja lääkäri tosiaan sanoi, että pikkulapsilla kaikki imusolmukkeet on tosi herkkiä turpoamaan sairastelun vuoksi. Jopa sellainen melkein huomaamatta ohimenevä flunssavirus voi sellaisen aiheuttaa. Varmaan asia selviää siellä lääkärineuvolassakin, mutta jos ei, niin käväiskää yksityisellä lastenlääkärillä niin saatte mielenrauhan. Mutta uskon siis, että kyseessä on todella harmiton ilmiö.

mun isällä oli semmonen (aikuisiällä =)) ja kasvoi todella suureksi ennenkuin isä suostui lääkäriin menemään. Oli aika hurjan näköinen kun korvakin alkoi sojottamaan hauskasti sivullepäin :D

järkyttävän paniikin ja juoksin varmaan kolmella lastenlääkärillä ja neuvolassa jne ja joka kerta mulle sanottiin et se on aivan ok ja voi jopa olla siellä vuosia ja joiltain ei lähde ikinä pois. Tyttö täyttää seuraavaksi 8 enkä ole nyt varmaan vuoteen muistanut koko pattia enkä siis ole tunnustellut mut kyllä se vielä tossa muutama vuosi sitten tuntui ja samankokoinen oli joten olen asiasta nyt rauhoittunut.

kiitti vitustí 2.. meillä suvussa todella paljon syöpää, mm. isäni kuoli siihen ja äidiltä on leikattu ihosyöpä poskesta. toivottavastio sinä saat sen ja kuolet oikein tuskallisesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Se on ihan normaalia lapsilla että ne niskan imusolmukkeet tai rauahset mitä ne nyt onkaan niin välillä turpoaa jos on jotain pikku vikaa jossain. Ei tartte olla isokaan asia. Joku pieni pöpön poikanen ehkä jossain.Mutta jos et pysty muuta tekemään kuin miettimään asiaa niin käy vauvan kanssa lääkärissä. Todennäköisesti saat vastauksen että ei mitään hätää, mutta sitten sun ei tartte enään murehtia asiaa kotona.Niin mä aina teen =)

tulee yleensä flunssan aikaan. Se on suurentunut imusolmuke (vai oliko se rauhanen). Saattaa olla siinä noin viikon ajan ja vähitellen pienenee ja katoaa. Joskus 1- vuotiaana oli ekan kerran ja nyt 3-vuotiaana oli uudestaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat