Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kysymykseni on aika teoreettinen

1. Meillä on avioehto

2. Mieheni ostaa uuden auton omiin nimiinsä

3. Mikäli hän kuolee saanko käyttöoikeuden autoon?Siis, pitääkö auto ostaa molempien nimiin tai laittaa papereihin mulle hallintaoikeus???Kukaan tutuista ei ole törmännyt tälläiseen, koska avioehto kaveripiirissämme on harvinaisuus.

Kommentit (5)

Jos teillä on lapsia, he perivät miehesi, myös auton. Koska olet heidän huoltajansa, sinä saat päättää heidän omaisuudestaan - joudut tekemään siitä tiliä holhouslautakunnalle/maistraatille vuosittain. Eli saisit kyllä käyttää autoa.Jos teillä ei ole lapsia, miehesi vanhemmat perivät hänet (mikäli ovat elossa). Sinulla on leskenä oikeus jäädä kotiinne asumaan, mutta ei oikeutta päättää autosta.Avioehdon yhteydessä tehdään usein keskinäinen testamentti. Jos sellainen on tehty niin sinä perit miehesi ja myös auton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on kaksi yhteistä lasta ja miehelläni täysi-ikäinen lapsi ensimmäisestä avioliitostaan.Tämä on aika hankala juttu. Todennäköisesti mieheni elää vielä 50 vuotta ja autoakin kerkiää vaihtaa moneen kertaan. Asumme hänen omistamassaan asunnossa, ja tiedän, että mikäli hän kuolee ensin saan asua tässä asunnossa.ap

hallintaoikeudellakin voi pärjätä johonkin asti. Auto ei ole sama kuin asunto, johon puolisolle tulee tietty käyttöoikeus avioehdosta huolimatta. Se on sen jonka nimissä se on, eikä avio-oikeutta ole.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat