Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Aihe ei ole vielä ihan ajankohtainen, mutta pohdituttaa jo nyt. Kuopus olisi ensi vuoden syyskuussa 2 vuotta. Hoitoon meno olisi ajankohtainen elokuun 2007 ja tammikuun 2008 välillä.Kannattaisiko aloittaa hoito perhepäivähoitajalla elokuun alussa, joilloin " kausi" alkaa? Vai kenties keskellä syksyä, kun ikää olisi se 2-vuotta? Se tuntuu sopeutumisen kannalta hankalimmalta? Vaihtoehto olisi toki sekin että odottaisi tammikuun alkuun, joilloin myöskin alkaa kausi, eikö niin...Samaan hoitopaikkaan tulisi myös isompi sisarus, joka on puolitoista vuotta vanhempi. Sisaruksen mukana olo varmaan auttaisi kuopusta sopeutumaan. Toisaalta taas ei haluaisi että esikoinen on kovin " vanha" , jolloin sopeutuminen kestäisi kauemmin.Kuinka itse tekisit tai olet tehnyt lähes vastaavassa tilanteessa. Kiitos jo etukäteen:)

Kommentit (10)

Vähän epäilin itsekin että elokuu olisi varmaan paras alkaa aloittaa. Haluaisin yhdelle tietylle perhepäivähoitajalle, johon voin luottaa. Nyt pohdin onko tärkeämpää että kuopus ehtii vähän kasvaa (muutaman kuukauden) vai se että pääsisi luotettavalle hoitajalle.Toki ei voi olla ollenkaan varmaa että lapset pääsisivät haluamalleni hoitajalle, vaikka ilmoittaisin ajoissa ja alkamiskohta olisi elokuu.. Ehkä siihen pitäisi pyrkiä ja jos ei onnistu niin sitten aloittaisi " hoitouran" myöhemmin.Itselläni ei ole virkaa mihin palata, mikä tietysti tuo lisähaastetta näihin ajoittamisiin. Ei ole siis lomia pohjalla, joita voisi pitää hoidon alkaessa. Tietysti voisi aloittaa työt sen jälkeen kun lapset ovat jo aloittaneet hoidon, se ei tosin kuulosta taloudellisesti kannattavalta;)

Hei,

huomioisin sellaisen seikan, että varatkaa aikaa tutustumiselle. Eli jos aloitatte hoidossa ihan oikeasti vaikka heti elokuun alusta ja hoitopaikka on ollut kiinni heinäkuun, ette ehdi käydä tutustumassa ollenkaan tai tutustumisesta on pitkä aika. Eli jos menet töihin, aloita työt vaikka vasta elokuun puolesta välistä, jolloin sinulle jää aikaa käydä yhdessä lasten kanssa tutustumassa ennen hoidon aloittamista.Itse aloitin työt aikoinaan virallisesti tammikuun alusta, mutta juuri ennen aloittamista kuulinkin, ettei tarha ota uusia mielellään vielä heti tammikuun alusta. No otin viikon talviloman siihen alkuun. Ehdimme sitten käydä tutustumassa tarhaan tammikuun alusta, kun siellä oli vielä rauhallista.Kuten joku muukin sanoi jo, kannattaa varmaan aloittaa joko elo/syyskuussa tai tammikuussa, jolloin paikkoja on paremmin kuin kauden keskellä ja hakemus vain sitten ajoissa menemään, sillä usein hakemukset käsitellään tulojärjestyksessä.Se ei minulle ole kovin tärkeää joutuuko sitten maksamaan seuraavan heinäkuun jos ei aloitakaan ihan kauden alusta. Nimittäin maksaahan se päivähoito silloin elokuussakin jos silloin aloittaa..Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Kausi alkaa päivähoidossa aina elokuun alusta, joten jos lapsi on ollut elokuussa hoidossa, seuraavan vuoden heinäkuusta ei tarvitse maksaa hoitomaksua. Jos aloittaa hoidossa tammikuun alusta, heinäkuustakin maksetaan, vaikka lapsi olisi koko kuukauden pois hoidosta (yleensä vähintään puolet hoitomaksusta).

- Minusta on aina helpompaa aloittaa hoidossa silloin, kun ei tarvitse niin paljon pukea. Tammikuussa sitä pukemista riittää...

Täällä meidän asuinpaikassa tuo syksyn aloitus on parempi vaihtoehto. Kevään haussa saa esittää toiveen hoitajasta. Kun on ajoissa liikkeellä, toive myös yleensä toteutuu. Kesken syksyn tai talven, on vietävä sinne minne pääsee. Täällä myös päiväkodit on aivan täynnä, joten kesken vuoden sinne pääsee vain, jos joku toinen lopettaa.

Jos poikasi täyttää kaksi syyyskuussa, voit hyvin hakea hoitopaikkaa kevään haussa. Laitat vain siihen hoidon aloitus ajankohdaksi esim. sen 2v päivän.

mutta haet nimenomaan perhepäivähoitoa tai vieläpä sitä tiettyä hoitopaikkaa. Ole yhteydessä päiväkodin johtajaan ja siihen hoitajaan, jotta voit tiedustella, miten siellä paikkoja vapautuu. Kyllä niitä vapautuu myös kesken vuoden, jos ihmiset muuttavat tai jäävät äitiyslomalle. Meidän esikoinen aloitti aikanaan hoidon lokakuun alussa, eikä se paikka olllut vielä elokuun alussa vapaa.

Ajattelin soitella kunnallisesta perhepäivähoidosta vastaavalle ja kysellä lisää. On kiva kun saa vähän kommentteja ensin palvelun käyttäjiltä.Jännä juttu että lapset olisivat menossa hoitoon vasta vuoden päästä ja jo nyt se jännittää äitiä;)Tuokin kommentti että on mukavampi aloittaa hoito kun ei tarvi pukea niin paljon vaatteita on varmasti tärkeä, jollei muut asiat vaikuta enemmän.Kiitos vielä:)

Ole yhteydessä päivähoidonohjaajaan ja kysele tilanteesta. Kuitenkin jos haluat tietylle hoitajalle, niin kannattaa kysellä tämän hoitajan tilanteesta suoraan hoitajalta itseltään. Hoitaja yleensä itse tietää parhaiten perheiden tilanteen ja lasten hoidon jatkumisen. Ja usein hoitajan toiveita lasten osalta kuunnellaankin (ainakin joissain kunnissa), eli voinet yrittää saada hoitajaa toivomaan vapautuvalle paikalle (jos ja kun sellainen tulee) lapsesi. Kun kyseessä on perhepäivähoitaja taitaa olla aika tuurista kiinni miten paikkoja vapautuu. Onko ehkä syksyllä esikoulun aloittavia tai isompia lapsia jotka automaattisesti siirretään tarhaan? Tällöinhän syksyllä voisi vapautua paikkoja. Muuten voi olla juuri muuttojen tai lasten äitien uuden äitiysloman vuoksi vapautuvia paikkoja ihan kesken vuodenkin.

vaikka perhepäivä hoitajamme sanoi aluksi meille muuta.mielestäni on törkeätä vantaan kaupungilta rahastaa 50% palvelun hinnasta kun palvelua ei ole käytetty edes. lapsemme on perhepäivähoidossa, lomalla oli ns pakko olla koko kuukausi koska hoitaja lomalla ja sijaistava päiväkoti paljon pidemmällä kuin perhepäivähoitaja.

ei todellakaan kiinnosta maksaa palvelusta jota ei ole käyttänyt! vaikka onkin puolet summasta!

mies on kovaa vauhtia tekemässä kantelua asiasta.

eli, jos sinulla on vakipaikka mihin palaat, niin miten lomasi tulevat menemään tai jäikö sinulla ennen vanhempainloman alkua lomia säästöön. Itse palaan näillä näkymin ensi elokuussa töihin juniorin ollessa 2v ja sain ns. säästettyä lomapäiviä sillekin kaudelle 10 päivää. Muuten lähes vuosi putkeen töitä ennen kuin saisin pitää lomia olisi turhan rankka yhdistelmä niin lapsille kuin äidillekin, vaikka osittaisella hoitovapaalla aionkin jatkaa.Yleensä ns. parhaat hoitopaikat eli valinnanmahdollisuudet ovat paremmat elokuussa kuin tammikuussa vapautuvien paikkojen suhteen.

- hoitopaikat jaetaan uusiksi lasten siirtyessä kouluun ja vaihtaessa isompien rymiin, parhaiten paikkoja saatavilla kuten muutkin sanoivat kesken vuoden joutuu sinne missä on tilaa

- pukeminen hyvä pointti mutta myös valoisa aika, helpompi totutella uuteen rytmiin

-aloittaisin nimenomaan elokuun alussa, lapset aloittavat yleensä tiputellen elokuun aikana kun vanhemmilla vielä lomia ja alkukuusta ryhmissä on väljempää ja näin hoitajilla riittä syliaikaa uusille tulokkaille kaikkein parhaiten (meillä esim lapset palasivat maanantaina loman jälkeen pvkotiin ja kuulin että ensimmäisenä päivänä toisen lapsen 13 lapsen ryhmässä oli vain 5 lasta paikalla ja toisen lapset 21:n ryhmässä 6 lasta)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat