Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tarkoitan nyt sellaista tilannetta että mies ei tule mukaan? Onko sairaaloissa kuinka kiire? Joutuuko sitä olemaan pitkiä aikoja yksinään jossain huoneessa? Lähtisitko sinä synnyttämään tietoisesti ilman ketään tuttua?

Kommentit (6)

Synnytys kun on sellainen juttu, jossa ei sitä cancel-nappulaa ole painettavaksi.Vierailija:

Lainaus:


Onko sairaaloissa kuinka kiire? Joutuuko sitä olemaan pitkiä aikoja yksinään jossain huoneessa? Lähtisitko sinä synnyttämään tietoisesti ilman ketään tuttua?
Muuten ei voi vastata yleisesti, ei edes minkään tietyn sairalan kohdalta. Joskus on kiireistä ja normaalisynnyttäjä jää vähemmälle huomiolle, ehkä alkuvaiheessa pitkäksikin aikaa yksin. Joskus taas on hiljaisempaa ja kätilöt ehtivät juttelemaan enemmän. Tietysti jotkut sairaalat ovat yleensä ruuhkaisempia kuin toiset, mutta tuurista se on loppujen lopuksi kiinni.Itse haluaisin miehen olevan mukana jos toinen lapsi on tulakseen. Mikään katastrofi yksin synnyttäminen ei olisi. Esikoisen kohdalla seuralaisen läsnäolo oli tärkeämpää.

Ihan kenet vain sinne mukaan? Siis tarviiko olla joku sukulainen yms? Vai riittääkö joku tuttu joka vain suostuu ja pääsee mukaan? Voiko synnytykseen saada ulkopuolista/vierasta tukijaa?ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedä vaikka tässä sellainen tilanne tulee, jos alan toista lasta odottamaan kun ei esikoistakaan varmaan voi synnärille mukaan ottaa eikä varsinkaan yksin kotiin jättää ja hoitajaa ei noin vaan saa hänelle...Mut pärjäähän siellä yksinkin. Kyllä ne hoitsut perään katsoo ja soittokelloa voi soitella jos siltä tuntuu. Mut mulle ainakin oli se miehen läsnäolo niin tärkeä juttu henkisesti, etten ilman häntä haluaisi mennä synnyttämään.

Tokaa kun synnytin niin en ollut hetkeäkään ilman kätilön läsnäoloa ja nämä tapahtui eri laitoksissa. Eli kyllä siellä pärjää ilman miestäkin, et varmasti ole eka etkä vika.

ei tietenkään ole PAKKO olla yksin :-) Synnytyksen tukihenkilöitä eli doulia välittää muun muassa Ensi-ja turvakotien liitto sekä Aktiivinen Synnytys ry. Sinä saat ottaa sinne synnytykseen ihan kenet tahansa, ja ilman muuta sen pitää ollakin sellainen ihminen, jonka seurassa tunnet itsesi turvalliseksi ja omaksi itseksesi. Tiedän monia, jotka ovat jättäneet sairaalakammoisen miehensä synnytyssalin ulkopuolelle, ja ottaneet jonkun muun tukihenkilön itse synnytykseen. Ei ole siis ollenkaan tavaton käytäntö :-)terveisin yksi doula :-)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat