Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos haluan erota, toinen osapuoli ei ota asiaa todesta, ei suostu keskustelemaan... Mitä voi tehdä? Yhteistä asuntolainaa on. Mitä tässä ensimmäiseksi kannattaisi tehdä? Olen kyllä kysynyt mieheltäni haluaako hän jäädä asumaan yhteiseen asuntoonsa, ei ole vastannut kysymykseen, koska ei ota asiaa tosissaan. Voinko vain etsiä itselleni vuokra-asunnon ja muuttaa sinne lasten kanssa? Miten sitten yhteiset velat? Todella hankalaa kun toinen ei suostu mitään asiasta puhumaan.

JOS JOKU OSAA, NIIN AUTTAKAA!

Kommentit (9)

Ota miehesi kanssa asia puheeksi sitten jonkun viranomaisen kanssa, jos ei muuten asiaa noteeraa tai ota tosissaan. Kysy vaikka oikeusaputoimistosta, miten kannattaa toimia. Niin ja tee todellisia suunnitelmia ja sano, miten olet asioista ajatellut. Puhu myös milloin. Meillä oli myös pakko järjestää asumusero ja viimeistään silloin mies uskoi, että asia on todellinen, kun annoin päivämäärän ja kun siitä terapiassa puhuttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mitenkään mahdollista lähteä ensin ja hoitaa ne paperit sitten? Voiko siitä olla jotain haitallisia seurauksia, jos etsin asunnon ja muutan lasten kanssa sinne, mutta kuitenkin makselen vielä yhteistä lainaa niin kauan että eroprosessi on kokonaan selvä?

Haluaisin hoitaa sen stressaavimman asian ensin alta pois, eli uusi asunto ja muutto. Sen jälkeen voisi rauhassa täytellä niitä papereita, vai voisiko?ap

he auttavat sinua saamaan asunnon. Tai sitten menet kyselemään suoraan kaupungin vuokra-asuntoja (dramatisoi hiukan tilannettasi) niin saat asunnon hetkessä. Kaupungeilla on yleensä aina varalla asuntoja, joihin hätämajoitetaan kiireellisessä asunnon tarpeessa olevia. Tosin asunnon sijaintiin/kokoon ei paljon pääse vaikuttamaan... Ja joskus tuossakin saattaa mennä aikaa muutama viikko...

Jos lapset ovat yhteishuollossa niin heidän asuinpaikastaan tulee lain mukaan päättää yhdessä. Jos haluat muuttaa ensin pois niin sitten sinun pitää muuttaa yksin. Ja se taas tarkoittaa, että jos teille tulee kiistaa lasten asuinpaikasta niin olet häviöllä.Voit panna eron vireille yksipuolisesti käräjäoikeuden kansliasta saatavalla lomakkeella. Kun se tulee tiedoksi miehellesi postissa, hänkin varmasti tajuaa, että on tosi kyseessä. Varaat ajan lastenvalvojalta lasten huoltajuudesta, asumisesta ja elatuksesta sopimista varten. Mietit itse valmiiksi, mihin voit suostua. Siellä sitten sovitte asioista.Ota huomioon myös mahdollisuus, että lapset jäävät isän luo kirjoille tai asuvat 50/50 äidin ja isän luona.

Jos et hoida eroa alta pois niin tuskin mies uskoo, että olet tosissaan, vaan luulee, että nyt vain käväiset vähän asumassa muualla, mutta palaat häntä koipien välissä takaisin. Ei se nyt niin monimutkaista ole eroa hakea. Asunnon hankinta paljon vaivalloisempaa.

Sitten vain alat asunnon hakuun. Mies voi ostaa sinun osuutesi talosta tai sitten talo pannaan myyntiin.Lastenvalvojan luona voi käydä sopimassa huoltajuusasiat ja tapaamiset ja elatusmaksut.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat